Menu

Citroen cashew ballen

Jullie kennen allemaal de healthy chocolade dadelballen wel toch? Deze cashew ballen met citroen lijken daar wel een beetje op. Superlekker! Wist je dat cashewnoten heel romig worden als je ze mixt? Dan kan je er dus heel gemakkelijk lekkere bonbons van maken. Ik wilde een keer wat anders maken dan de chocolade bites, dus heb ik nu voor citroen gekozen. Dat is lekker fris.

Ik heb als zoetmiddel agavesiroop toegevoegd. Ik ben zelf niet zo’n zoetekauw dus heb aan 2 el meer dan genoeg. Maar proef je mengsel vooral even voordat je gaat rollen. In plaats van agave kan je ook maple syrup gebruiken of kokosbloesemsuiker. Of je laat het suikervrij dat kan ook. Dan zijn ze extra gezond. Ik ben benieuwd wat je van deze cashew ballen vindt. Laat het vooral weten als je ze gemaakt hebt.

citroen cashew ballen

Ingredienten voor 8 st.
100 gr cashewnoten (ongezouten en ongebrand)
50 gr kokos rasp + extra om in te rollen
Rasp van 1 citroen
2 – 3 el agavesiroop

Zo maak je het
Maal de cashewnoten glad in je keukenmachine. Als het een soort grove rasp geworden is voeg je de kokos rasp toe.

Was de citroen en rasp deze met een fijne rasp.

Voeg dit samen met de agavesiroop bij het cashewmengsel en mix het nog even kort.

Het mengsel is klaar als het een plakkerige bal geworden is. Blijft het mengsel te droog, voeg dan een klein scheutje water toe.

Vorm met natte handen ballen ter grootte van een 2 euro munt.

Rol de cashew ballen door wat kokosrasp en je energy bites zijn klaar.

Bewaar de cashew balletjes in de koelkast. Je kunt ze ongeveer een dag of 5 bewaren.

citroen cashew ballen

citroen cashew ballen

Dit recept is zonder de agavesiroop Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

 • Pauline
  6 februari 2017 om 10:55

  Yes honing, of maple syrup.

 • Britt
  3 februari 2017 om 20:38

  Wat kan ik ipv agavesiroop gebruiken? Honing?

 • Rosalie
  29 februari 2016 om 14:46

  Net de balletjes gemaakt! Ik had beter de cashew's in de blender kunnen doen want ze bleven vrij grof in de machine. Daardoor lukte het balletjes draaien niet zo goed. Nu heb ik ze in elkaar geknepen en omdat ik de agavesiroop vervangen had voor kokosolie en steviadruppels denk ik dat ze nog opstijven in de koelkast.
  Maar de smaak!!! Echt fantastisch, die citroen maakt het briljant!
  Bedankt voor het recept!

 • Jaimyskitchen
  29 februari 2016 om 13:32

  Ja, heerlijk! Ik heb ook wel eens een variant hier op gemaakt!

 • gerhilde maakt
  28 februari 2016 om 15:25

  Wat een leuk recept! Lijkt me heerlijk fris met die citroen.

 • Judith | myfoodblog.nl
  28 februari 2016 om 11:24

  Leuke variatie op de 'bliss balls'! Aangezien mijn vriend dol is op cashewnoten, hebben we altijd rauwe cashews in huis :-)

 • Margot
  28 februari 2016 om 11:12

  Wat een fijn recept, ik ga ze binnenkort eens maken!

 • Pauline
  28 februari 2016 om 11:09

  Je kunt het eventueel weglaten en de balletjes door wat amandelschaafsel rollen.

 • Cheese and Chinese
  28 februari 2016 om 09:34

  Hmm lekker, ik maak weleens dadel cashewballen maar dit lijkt me een lekkere afwisseling!

 • Nicole
  28 februari 2016 om 09:31

  Lekker hoor! Leuke variant zo met citroen.

 • Esther Seignette
  28 februari 2016 om 09:31

  Kan het ook met iets anders dan kokos?? Dat vind ik namelijk echt niet lekker...

 • Charelle
  28 februari 2016 om 07:29

  Leuke variatie om citroen te gebruiken! Zeker weer eens wat anders dan de chocolade smaak!

 • Marlotte
  28 februari 2016 om 06:39

  Ik maak dit soortjes cashewballetjes weleens vaker, maar nog nooit met citroen gedaan. Lijkt me een lekkere variatie!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.