Menu

Carrot cake havermout

Huh carrot cake havermout? “Doe je dan echt een wortel in je havermoutpap?” Yes! En dat is superlekker. En voedzaam. Wel de lusten, niet de lasten zeg maar. Ok, het haalt het natuurlijk nooit bij een punt carrot cake, met een romige cream cheese frosting. Maar de smaken komen in de buurt.

Ik ben nog steeds dol op mijn dagelijkse havermoutpapje. Het is echt mijn “go to” lunch in de winter. Vooral omdat het supersnel klaar is. En omdat ik er prima een middagje op vooruit kan. Havermout is iets wat ik vooral in de winter eet. Als het buiten koud is, is er niets fijners dan een warme kom pap. De toppings gaan bij mij in fases voorbij. Zo ben ik een tijdje hooked geweest aan havermout met pindakaas, heb ik een appeltaart fase gehad en nu is deze met wortel mijn nieuwe favo. Lekker, gezond en super voedzaam. Wat wil je nog meer? Ik ben trouwens zelf geen fan van honing of maple syrup in mijn havermout ontbijt, maar laat je vooral niet tegenhouden als je wel een zoetekauw bent.

carrot cake havermout-

Ingrediënten voor 1 persoon
40 gr havermout
200 ml amandelmelk
1 wortel
o,5 appel
1 el rozijnen
1 el gehakte pecannoten
Snuf kaneel

Zo maak je het
Verwarm de melk met de havermout in een steelpannetje op een middelhoog vuur.

Rasp de wortel en voeg dit bij de havermout. Breng de havermoutpap aan de kook en laat het een paar minuten koken. Ik gebruik zelf meestal havermout van AH Basic, deze is supersnel klaar.

Doe de warme pap in een kom.

Garneer de carrot cake havermout met wat plakjes appel, wat rozijnen en wat gehakte pecannoten.

Breng de havermoutpap verder op smaak met een snuf kaneel en eventueel wat honing of maple syrup.

carrot cake havermout- carrot cake havermout-

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

22 reacties

 • Denise
  8 mei 2016 om 09:00

  Lekker, dat ga ik vaker eten! Ik vraag me alleen af 40 gram havermout, hoe krijg je het weg? =)

  Heb nu 25 gr gebruikt, 100 gr wortel, handje pecannoten en handje rozijnen en flink wat kaneel en zit propvol (was mn ontbijt, na een halfuurtje hardlopen).

 • Saskja
  20 februari 2016 om 16:53

  Waanzinnig lekker! Vanmorgen gegeten, gisteren gegeten, de dag daarvoor ook.
  Need to say more? Super bedankt voor dit recept!

 • Jaimyskitchen
  15 februari 2016 om 16:55

  Heerlijk!
  Dit wil ik graag eens proberen, want havermout is mijn favo ontbijt!
  Ik zou denk ik ook een geprakte banaan toevoegen, hmmmm!

 • Lotje
  9 februari 2016 om 18:44

  Dit was een tijdje terug één van mijn favoriete ontbijtjes, hmm! Wat ik toen vaak deed, is een deel van de amandelmelk vervangen door vers geperste sinaasappelsap (50 ml). Ook kookte ik de appel (geraspt) mee met de havermout en voegde ik naast een flinke snuf kaneel ook koek- en speculaaskruiden toe! Echt een feestje was dat altijd.

  Misschien dat ik hem toch maar weer eens moet maken! Bedankt voor de reminder :)

 • Annika
  9 februari 2016 om 14:47

  Yum, dat klinkt ook goed!

 • Pauline
  9 februari 2016 om 13:23

  Ik heb al eerder iets hierover gehoord. En ik moet zeggen dat ik het niet eens zo heel gek vind klinken. Misschien toch maar eens proberen. Lijkt me wel lekker namelijk.

 • Anna
  9 februari 2016 om 12:46

  Lekkere combi! Ik eet heel vaak havermout met wat pindakaas en dadelstroop (bij de Turk gekocht, basra date syrop), heel erg lekker!

 • Ellen
  9 februari 2016 om 11:17

  Oh dit is zo lekker! Ik maak een gelijkaardige versie, jum! :)

 • Annika
  9 februari 2016 om 11:14

  Dat moet je zeker doen, aanrader hoor!

 • Annika
  9 februari 2016 om 11:13

  Dat kan ook inderdaad, klinkt goed!

 • Cheese and Chinese
  9 februari 2016 om 09:37

  Erg leuk idee! Ik ben dol op carrot cake en er lijkt me niets beters dan het voor ontbijt te eten :-)

 • Valerie
  9 februari 2016 om 09:18

  Iedere keer als ik een nieuw havermoutpap recept lees, krijg ik er zin in. Zo ook bij deze hmmm carrot cake! Alleen de structuur van havermoutpap kan ik nooit verdragen. Helaas! Wel goed vermaak voor mijn vriend die altijd toekijkt als ik weer een poging doe om erachter te komen dat ik dat plakkerige toch niet prettig vind.

 • Annelies
  9 februari 2016 om 08:58

  Ik doe er zelf altijd een halve geprakte banaan door om het zoeter te maken en wat geraspte sinaasappelschil om het helemaal af te maken! De nootjes laat ik dan weer achterwege, zal het de volgende keer eens proberen!

 • Liset - Beautydagboek
  9 februari 2016 om 08:40

  Wat een heerlijke en bijzonder variatie op de gewone havermoutpap! Dit is iets wat ik echt uit wil proberen, klinkt lekker!

 • Catherine
  9 februari 2016 om 08:12

  Oeh dat klinkt heel erg goed! Ik maak vaak overnight oats klaar. Heb meestal niet zo veel tijd 's ochtends, maar dat kan ik ook makkelijk met dit recept maken.

 • Margot
  9 februari 2016 om 07:37

  Wat een origineel idee, dat ga ik ook eens proberen!

 • Bianca Schrijft
  9 februari 2016 om 07:32

  Leuk idee en het ziet er erg smakelijk uit. Wat ik zo heerlijk vind als dat soort traktaties met havermout worden gemaakt, ze zijn voedzamer, dus je blijft er minder snel van door eten. :D

 • Nicole
  9 februari 2016 om 07:16

  Ja heerlijk hè? Ik eet het ook graag. Mijn recept is ietsje anders, maar deze zal ook zeker smaken.

 • Emma
  9 februari 2016 om 07:14

  Wat een grappig idee, klinkt onwijs lekker! Met pecannootjes en wortel, mmm!

 • Esmée
  9 februari 2016 om 06:58

  Mmm... Dit lijkt me erg lekker. Normaal gesproken heb ik altijd zoete havermoutpap maar dit is wat hartiger

 • Marlotte
  9 februari 2016 om 06:55

  Toen ik het de eerste keer ging proberen, was ik vooraf nog sceptisch, maar bij de eerste hap was ik helemaal om. Zó lekker!

 • Japke
  9 februari 2016 om 06:54

  Ik ben ook dol op havermout. Combi's met h'mout, daar moet ik mee uitkijken, omdat ik van bijvoorbeeld noten en rozijnen erg snel het zuur krijg. Wortel echter, dat ga ik voorzichtig proberen. Dank voor dit recept!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST