Menu

Weekendbites: witte chocolademelk met lavendel

Warme chocolademelk is het ideale drankje in de winter. Lekker op bij op te warmen. Ik heb een variatie bedacht: witte chocolademelk met lavendel. Dit ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook superlekker. Witte chocola is stiekem mijn favoriet. Ik hou ook van melkchocolade hoor, maar ik vind witte chocola altijd heel erg lekker in toetjes en gebakjes. En vanaf nu dus ook in de melk. Dit is echt een guilty pleasure drankje. Voor als je helemaal doorweekt thuiskomt na een fikse regenbui, of als je het steenkoud hebt. Doe lekker warme kleding aan, dekentje erover en dan dit warme drankje erbij. Genieten!

Lavendel is niet alleen een mooi plantje. Je kunt dit ook prima toepassen in gerechten. Het heeft een rustgevende werking en het ruikt lekker. Ik vind het vooral een heel mooi plaatje bij de witte chocolademelk. Ik kocht de lavendel bij Dille en Kamille. De minimarshmallows maken het helemaal af. Deze kun je onder andere bij de Xenos of de Action kopen. Als je ze niet kan vinden, kun je ook prima grote marshmallows in kleine stukjes knippen. De marshmallows smelten een beetje door de warme chocolademelk, yum! Ik voegde zelf ook nog wat vanille extract toe. Dit is niet perse nodig, maar het geeft een extra zoetige smaak aan de witte chocolademelk.

Witte chocolademelk lavendelWitte chocolademelk lavendel

Ingrediënten voor 1 grote mok
350 ml melk
75 gr witte chocola
1/2 tl lavendelknopjes
minimarshmallows
vanille extract

Zo maak je het
Verwarm de melk in een steelpannetje. Let op, breng het niet aan de kook.

Voeg de chocola toe zodra de melk heet is. Voeg het stukje voor stukje toe en blijf roeren.

Voeg tot slot een paar druppels vanille extract toe.

Giet de witte chocolademelk in een groot glas. Maak het af met de minimarshmallows en de lavendelknopjes. Enjoy!

Witte chocolademelk lavendel Witte chocolademelk lavendel

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

12 reacties

 • Annika
  29 januari 2016 om 13:19

  Je kunt de lavendel eventueel achterwege laten :)

 • Annika
  29 januari 2016 om 13:18

  Zeker waar!

 • Annika
  29 januari 2016 om 13:18

  Ja dan is dit de perfecte combi voor jou!

 • Annika
  29 januari 2016 om 13:18

  Dat is het ook! :)

 • Ellen
  29 januari 2016 om 10:34

  Ooooh jummie!! Wat zijn dat een prachtige foto's! Ik twijfel of ik de lavendel lekker ga vinden, maar het ziet er alvast uit om meteen aan te vallen!

 • Tessa
  29 januari 2016 om 10:21

  Oeh, wat ziet dat er heerlijk uit! Maar eigenlijk is alles met witte chocolade en marshmellows gewoon goed ;).

 • Marijke
  29 januari 2016 om 08:46

  Ziet er prachtig uit en klinkt heel bijzonder!

 • Cheese and Chinese
  29 januari 2016 om 08:34

  Haha, witte chocolade is ook mijn favoriet ook al wordt er vaak tegen me gezegd dat dat geen 'echte' chocolade is! Ik ben ook dol op lavendel, bijvoorbeeld lavendel ijs - dus dit is het ideale drankje voor mij denk ik!

 • Margot
  29 januari 2016 om 08:03

  Ik ben gek op witte chocolademelk, dus hier ben ik nu ook wel heel nieuwsgierig naar!

 • Nicole
  29 januari 2016 om 07:24

  Oh jummie! Dat ziet er heerlijk uit!

 • Emma
  29 januari 2016 om 07:19

  Ik ben echt dól op witte chocolade en dat lijkt me in combinatie met lavendel nóg beter tot zijn recht komen, mmm, lijkt me verrukkelijk!

 • Marlotte
  29 januari 2016 om 06:53

  Ah héérlijk, ik ben echt dol op lavendel en niet alleen door de geur, maar vooral de smaak.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.