Witte chocolademelk lavendel

Weekendbites: witte chocolademelk met lavendel

Warme chocolademelk is het ideale drankje in de winter. Lekker op bij op te warmen. Ik heb een variatie bedacht: witte chocolademelk met lavendel. Dit ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook superlekker. Witte chocola is stiekem mijn favoriet. Ik hou ook van melkchocolade hoor, maar ik vind witte chocola altijd heel erg lekker in toetjes en gebakjes. En vanaf nu dus ook in de melk. Dit is echt een guilty pleasure drankje. Voor als je helemaal doorweekt thuiskomt na een fikse regenbui, of als je het steenkoud hebt. Doe lekker warme kleding aan, dekentje erover en dan dit warme drankje erbij. Genieten!

Lavendel is niet alleen een mooi plantje. Je kunt dit ook prima toepassen in gerechten. Het heeft een rustgevende werking en het ruikt lekker. Ik vind het vooral een heel mooi plaatje bij de witte chocolademelk. Ik kocht de lavendel bij Dille en Kamille. De minimarshmallows maken het helemaal af. Deze kun je onder andere bij de Xenos of de Action kopen. Als je ze niet kan vinden, kun je ook prima grote marshmallows in kleine stukjes knippen. De marshmallows smelten een beetje door de warme chocolademelk, yum! Ik voegde zelf ook nog wat vanille extract toe. Dit is niet perse nodig, maar het geeft een extra zoetige smaak aan de witte chocolademelk.

Witte chocolademelk lavendelWitte chocolademelk lavendel

Ingrediënten voor 1 grote mok
350 ml melk
75 gr witte chocola
1/2 tl lavendelknopjes
minimarshmallows
vanille extract

Zo maak je het
Verwarm de melk in een steelpannetje. Let op, breng het niet aan de kook.

Voeg de chocola toe zodra de melk heet is. Voeg het stukje voor stukje toe en blijf roeren.

Voeg tot slot een paar druppels vanille extract toe.

Giet de witte chocolademelk in een groot glas. Maak het af met de minimarshmallows en de lavendelknopjes. Enjoy!

Witte chocolademelk lavendel Witte chocolademelk lavendel

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Video: Bananabread in a mug
P71 Chinese kip-noedelsoep
Bewaar
12 Comments
 • Ellen

  29 januari 2016 at 10:34 Beantwoorden

  Ooooh jummie!! Wat zijn dat een prachtige foto’s! Ik twijfel of ik de lavendel lekker ga vinden, maar het ziet er alvast uit om meteen aan te vallen!

  • Annika

   29 januari 2016 at 13:19 Beantwoorden

   Je kunt de lavendel eventueel achterwege laten 🙂

 • Tessa

  29 januari 2016 at 10:21 Beantwoorden

  Oeh, wat ziet dat er heerlijk uit! Maar eigenlijk is alles met witte chocolade en marshmellows gewoon goed ;).

 • Marijke

  29 januari 2016 at 08:46 Beantwoorden

  Ziet er prachtig uit en klinkt heel bijzonder!

 • Cheese and Chinese

  29 januari 2016 at 08:34 Beantwoorden

  Haha, witte chocolade is ook mijn favoriet ook al wordt er vaak tegen me gezegd dat dat geen ‘echte’ chocolade is! Ik ben ook dol op lavendel, bijvoorbeeld lavendel ijs – dus dit is het ideale drankje voor mij denk ik!

 • Margot

  29 januari 2016 at 08:03 Beantwoorden

  Ik ben gek op witte chocolademelk, dus hier ben ik nu ook wel heel nieuwsgierig naar!

 • Nicole

  29 januari 2016 at 07:24 Beantwoorden

  Oh jummie! Dat ziet er heerlijk uit!

 • Emma

  29 januari 2016 at 07:19 Beantwoorden

  Ik ben echt dól op witte chocolade en dat lijkt me in combinatie met lavendel nóg beter tot zijn recht komen, mmm, lijkt me verrukkelijk!

 • Marlotte

  29 januari 2016 at 06:53 Beantwoorden

  Ah héérlijk, ik ben echt dol op lavendel en niet alleen door de geur, maar vooral de smaak.

Plaats een reactie