spaghetti met paddenstoelen roomsaus-4

Fresh & Easy: Spaghetti met paddenstoelen roomsaus

Vandaag weer eens een fijn pastaatje online! Ik had nog wat paddenstoelen liggen en dat leek mij wel lekker met spaghetti. Van de paddestoelen maakte ik een lekker roomsausje. Met wat vers gehakte peterselie en Parmezaan. Lekker easy!  Zie je wel koken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Ik maak het mijzelf soms onnodig moeilijk. Op de een of andere manier moet ik van mijzelf altijd iets nieuws (behalve chili con carne, dat is mijn “go to” receptje)  maken. Want dat is leuk voor op de blog. En leuk voor jullie.

Dat gepieker peins gaat meestal zo, de koelkast is mijn uitgangspunt. Ik werk niet met een eetplanning en kijk dus per dag (of eigenlijk per nacht, want daar begint het denkwerk) wat ik wil eten. Het ingrediënt dat als eerste op moet is de basis van het avondeten voor de volgende dag. En dan slaat mijn brein op hol. Tientallen ideeën passeren de revue (echt waar). Zal ik een risotto maken, of zal ik champignon burgers maken of een plaattaartje. Allemaal met dat ene ingrediënt in mijn achterhoofd. En zo kom ik op nieuwe ideeën.

Een gewone pasta bolognese heb ik dus al in geen eeuwen gemaakt. Want dat kunstje ken ik inmiddels wel en is geen blogmateriaal. Zonde eigenlijk, want het blijft een heerlijke klassieker. Misschien moet ik het mijzelf  eens wat minder moeilijk maken. Ik ben wel benieuwd, eten jullie ook iedere dag wat anders? Of zijn er ook wel gerechten die iedere week op het menu staan? Let me know.

spaghetti met paddenstoelen roomsaus-4


paddenstoelen

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr spaghetti
350 gr gemengde paddenstoelen
1 sjalot
2 teentjes knoflook
200 ml kookroom
Parmezaan
2 tl tijm
Flinke hand peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Kook de spaghetti gaar in ruim water met zout. Giet af en drizzle er een klein beetje olijfolie overheen.

Pel en snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Borstel de paddenstoelen schoon met een keukenpapiertje en snijd of scheur ze in grove stukken. Het maakt niet uit welke paddenstoelen je gebruikt. Ik had zelf een mengsel van kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake en portobello.

Voeg de paddenstoelen bij de gefruite sjalot en bak ze kort mee.

Breng de paddenstoelen op smaak met tijm en royaal peper en zout.

spaghetti met paddenstoelen roomsaus

Voeg de kookroom toe en laat de paddenstoelen roomsaus iets inkoken.

Hak de peterselie fijn en meng dit door de saus.

Meng de spaghetti met de paddenstoelen roomsaus en verdeel het over de borden.

Garneer de spaghetti met lekker veel Parmezaan en wat extra peterselie.

Geniet ervan.

spaghetti met paddenstoelen roomsaus-4

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

P71 Chinese kip-noedelsoep
Zuurkoolkoekjes - 30 days of veggies
Bewaar
18 Comments
 • Maaike

  25 maart 2016 at 08:09 Beantwoorden

  Ik plan in het weekend mijn maaltijden voor de hele week. Dan plan ik mijn lunch en avond eten. Dat vind ik handig want zo kost het me uit eindelijk minder tijd, Als ik dan ga plannen kijk ik eerst of ik ingrediënten heb in de koelkast die op moeten. Zodra dat zo is zoek ik met dat ingrediënt een recept op om te maken. Ik probeer in een week af te wisselen met nieuwe recepten en recepten die ik erg lekker vind en vaker maak. Mijn ideeën haal ik uit kookboeken of sites van bloggers. Zelf ben ik namelijk niet zo creatief met eten maar ik vind het wel heel leuk om te koken. Op die manier kwam ik op dit heerlijke recept uit! Bedankt!

 • Wendy

  21 maart 2016 at 19:40 Beantwoorden

  Ik heb het net gegeten. Wow echt heerlijk! Comfort food wat mij betreft. Zo lekker om de spaghetti even door de saus te mengen, dan is het goed verdeeld. Ik probeer mede dankzij jou steeds weer nieuwe receptjes uit. Zoete aardappel bv ontdekt, had ik nog nooit gegeten. Dit gerecht is zeker een blijvertje!!

 • Natasja

  29 januari 2016 at 19:01 Beantwoorden

  pasta met champignons is echt mijn lievelingseten!

 • Tesje

  29 januari 2016 at 18:56 Beantwoorden

  Ooo net gemaakt en super lekker! Bedankt voor je recept?

 • chantal

  27 januari 2016 at 17:12 Beantwoorden

  Ik kook in het weekend voor mijn ouders en broertjes, dat is soms iets nieuws, soms een succesrecept. Doordeweeks eten wij regelmatig hetzelfde. Nasi, macaroni, of aardappels/groente/vlees. Bij witte bonen in tomatensaus eten we vaak een worstjr, bij de worteltjes een schnitzelthe, eigenlijk veel hetzelfde. Ik wil best vaker experimenteren, maar ja, broertjes die niets lusten…

  • Annika

   28 januari 2016 at 09:09 Beantwoorden

   Haha herkenbaar! Het is lastiger inderdaad als je moeilijke eters thuis hebt. Soms helpt het om te cheaten, door bijv. stiekem te zeggen dat het iets anders is dan het werkelijk is 😉

 • Sigrid

  27 januari 2016 at 11:52 Beantwoorden

  Natuurlijk hoef je niet elke dag iets nieuws te verzinnen! Je wilt toch ook dat wij alle lekkers dat je ons voorschotelt vaker dan één keer maken? Wij in elk geval wel. Vaak genoeg iets nieuws, maar minstens even vaak meer van hetzelfde. 🙂

 • Kim

  27 januari 2016 at 09:08 Beantwoorden

  Heerlijk receptje! Staat hier ook wel eens op het menu. Ik kook elke week een aantal nieuwe recepten uit kookboeken of blogs… Heel erg leuk om te doen. Daaruit zijn een aantal succesnummers ontstaan die zijn blijven plakken en maandelijks de revue passeren… Ook heb ik recepten van m’n moeder die ik regelmatig maak. In de winter heb ik ook wekelijks een stamppotje. In de zomer wekelijks een salade. Soms heb ik een week geen zin in al dat nadenken over eten en wil ik een week ‘vrij’. Dan is daar Hello Fresh! Heerlijk!

 • Fran

  27 januari 2016 at 08:20 Beantwoorden

  Ik maak wel een eetplanning, is veel gemakkelijker als je fulltime werkt. Ik houd van koken maar niet van boodschappen doen dus 1 keer per week naar de supermarkt is meer dan genoeg voor mij. Ik houd met plannen rekening dat ik niet iets eet dat niet zo lang vers blijft aan het einde van de week.\r\n\r\nIk eet bijna iedere dag wat anders. Of ik maak iets uit een kookboek of ik maak een recept van de bloggers (zoals jij) die ik volg. In de winter eten we wel minimaal één keer per week een stamppot omdat we dat allebei erg lekker vinden. \r\n\r\nAls ik echt geen zin heb om te koken dan maak ik het wel heel gemakkelijk: schnitzeltje, gebakken aardappels en doperwten met wortels uit een potje. Dat is mijn “to go” maaltijd.

 • Cheese and Chinese

  27 januari 2016 at 08:09 Beantwoorden

  Leuk recept! Nu wij een foodblog hebben eten we eigenlijk elke dag wat anders, haha. Toch zijn er recepten die ik wel vaker zou willen maken! Een pasta en een Aziatisch gerecht eten we eigenlijk elke week wel.

 • Ellen

  27 januari 2016 at 07:52 Beantwoorden

  Mmm, wat een lekker veggie recept! Ik denk dat ik ook heel lekker zou zijn met kokosmelk in plaats van room. Dat ga ik eens uitproberen! 😉

 • Margot

  27 januari 2016 at 07:43 Beantwoorden

  Heerlijk! Ik hou van paddestoelen dus dit ga ik zeker een keer maken, En ik heb zeker gerechten die ik vrij regelmatig eet. Meestal gaat dat in periodes, want ergens ben ik het dan zat.

 • Nicole

  27 januari 2016 at 07:24 Beantwoorden

  Lekker recept! Ik denk ook continue na over eten. Ik probeer met een planning te werken, maar dat lukt niet altijd. Dus dan moet ik improviseren.

 • Emma

  27 januari 2016 at 07:21 Beantwoorden

  Oh, verrukkelijk zeg!

 • Marlotte

  27 januari 2016 at 07:00 Beantwoorden

  Mmm, ziet er echt onwijs lekker uit!

  • Roy

   10 februari 2017 at 09:33 Beantwoorden

   Jij ook lieverd!

   Goeie dagschotel
   xx

 • Irene

  27 januari 2016 at 06:48 Beantwoorden

  Heerlijk! Bovendien geschikt voor de vier dagen dat ik Vega eet.\r\n\r\nHet lijkt iets op de paddenstoelen risotto die ik laatst gemaakt had. Dat was een succes,dus dit ook! \r\n\r\nIk pak mijn eetplanning precies zoals jou aan. Hoofdvragen: waar heb ik zin in? Wat moet er op in mijn koelkast? Hebben bloggers nog leuke recepten? Zijn er leuke aanbiedingen?

Plaats een reactie