fbpx
Menu

Salade met bloedsinaasappel – 30 days of veggies

We zijn alweer bijna op de helft van de 30 days of veggies challenge. Hoe gaat het bij jullie? Deze maand zetten we groente in de hoofdrol. Een van de makkelijkste manieren om groente te eten is in een salade. En dat kan prima het hele jaar door. Ik vind het altijd lekker om fruit toe te voegen, zoals appel, ananas of bloedsinaasappel. Dit laatste is een prachtige vrucht met een dieprode kleur. Ik vind de smaak net iets zoeter dan de gewone sinaasappel. Heerlijk!

Ik maakte er een eenvoudige salade van. Met wat gepocheerde kip (lekker slank), avocado, rode ui en fetakaas. Dat zoute is heerlijk met de frisse smaak van de bloedsinaasappel. Een salade die binnen een handomdraai op tafel staat en toch echt winters is. De vrucht (uit Italië) is namelijk vooral in de winter verkrijgbaar. Je kunt ze bij de betere groentewinkels en soms ook in de supermarkt kopen. De kip geeft de salade net iets meer body. Je kunt de kip ook grillen in plaats van pocheren.  Simpel, maar altijd lekker.

salade bloedsinaasappel

Ingrediënten voor 4 personen
3 kipfilets
Halve liter kippenbouillon
150 gr rucola
2 bloedsinaasappelen
2 avocado’s
1 rode ui
80 gr fetakaas
Handje pistachenoten

Dressing
Sap van 1 bloedsinaasappel
3 el olijfolie
1 tl mosterd
Peper en zout

Zo maak je het
Pocheer de kipfilets in ongeveer 10 minuten gaar in de kippenbouillon. Zorg ervoor dat de bouillon niet kookt en de kipfilets continu onder water staan. Snijd de filets in repen.

Snijd de boven- en de onderkant van de sinaasappel. Verwijder nu de schil met een scherp mes. Je pelt de sinaasappel niet, maar je schilt hem, zodat al het witte verdwijnt. Steek nu je mes tussen de vliezen van de bloedsinaasappel. Snijd de partjes er voorzichtig uit. Doe dit boven een kom en vang het vocht op. Knijp al het vocht uit één sinaasappel, dit is de basis voor je dressing.

Voeg 3 el olijfolie, een tl mosterd en wat peper en zout bij het sinaasappelsap en klop er een dressing van.

Meng de dressing met de rucola en verdeel deze vervolgens over 4 borden.

Leg de partjes sinaasappel en stukjes kip op de salade.

Snijd de avocado in partjes en de rode ui in halve ringen en verdeel deze over de salade.

Hak de pistachenoten grof. Garneer de salade met de pistachenoten en wat extra dressing.

Verkruimel tenslotte de feta over de bordjes.

salade bloedsinaasappel

salade bloedsinaasappel

 

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

  • José Poelen
    27 februari 2017 om 19:31

    Dit was zo ongeloofelijk lekker. Ik ben blij dat het gemaakt heb. Ik heb echt zitten smullen. ♥TOP♥

    Beantwoorden
  • Maria polinder
    9 februari 2016 om 17:46

    Gisteren avond dit gerecht gemaakt. Het was mijn eerste kennismaking met de bloedsinaasappel. Mijn vader is groente boer geweest en raadde de sinaasappel af.. nou wij vonden het heerlijk. Kinderen hebben goed gegeten. We hebben geluk ze vinden salade lekker ook op brood kunnen we ze ermee verwennen.☺ bedankt?

    Beantwoorden
  • Annika
    10 februari 2016 om 10:11

    Graag gedaan, fijn dat het goed beviel!

    Beantwoorden
  • An
    22 januari 2016 om 21:04

    Vanavond gegeten. Een variant gemaakt met wat nog in de koelkast lag. Want geen verspilling. Halve krop ijsbergsla en restje rucola. Niet echt in een "handomdraai", met ijsbergsla snijden, wassen en drogen wel even bezig. Verder een combi met restje geitenkaas ipv. feta. En gewone sinaasappel. Erg lekker. Kortom precies de inspiratie die ik nodig had!

    Beantwoorden
  • zonderzooi
    13 januari 2016 om 17:55

    Hmmm klinkt heel lekker, alhoewel ik deze salade een beetje te licht zou vinden nu in de winter. Maar ik ga hem onthouden voor wanneer het weer wat warmer weer is, dan zijn lichte salades altijd heerlijk!

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 januari 2016 om 18:36

    Alleen zijn de bloedsinaasappelen dan niet in het seizoen. Maar ik snap je punt. Ik eet nu ook vooral comfort food :)

    Beantwoorden
  • Margot
    12 januari 2016 om 09:31

    Het ziet er goed uit! Ik doe ook graag fruit door mijn salade, maar bloedsinaasappel heb ik nog niet geprobeerd.

    Beantwoorden
  • Cheese and Chinese
    12 januari 2016 om 09:15

    Lijkt me een lekkere combo, die sinaasappel met avocado!

    Beantwoorden
  • Esmée
    12 januari 2016 om 07:43

    Mmm... Deze salade ziet er erg goed uit.

    Beantwoorden
  • Nicole
    12 januari 2016 om 07:36

    Het ziet er heerlijk uit! Lekker hoor!

    Beantwoorden
  • Marlotte
    12 januari 2016 om 07:05

    Mmm, wat een prachtige salade is dit! Ben echt dol op bloedsinaasappel, maar heb het op de een of andere manier al een tijdje niet meer op!

    Beantwoorden
  • Emma
    12 januari 2016 om 06:53

    Een prachtig plaatje is het , met die dieprode bloedsinaasappel, avocado, kip en sla, zelfs op de vroege ochtend krijg ik hier gewoon trek in! Mijn maagje begint te knorren! Verrukkelijk!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen