Menu

Weekend bites: Mini pizza bites

En, wat vinden jullie van de nieuwe rubriek Weekendbites? Deze mini pizza bites passen heel goed in deze rubriek. Ze zijn wat mij betreft de ultieme weekendsnack. Pizza is mijn favo guilty pleasure. Als ik zin heb om iets slechts te eten, ga ik vaak voor pizza. De combinatie van tomaat, veel kaas en salami verveelt mij nooit. Het is dan misschien niet zo verrassend dat ik voor dezelfde combinatie ben gegaan voor de mini pizza bites. Het recept is supereasy, dit kan iedereen! Je kunt dit ook gezellig samen met de kids maken.

Als basis voor de pizza bites gebruik ik croissantdeeg. Natuurlijk gaat er tomatensaus en kaas op. Ik heb daarnaast salami, paprika en ui als toppings gekozen. Maar je kunt er bijvoorbeeld ook ham, champignons, spinazie of blauwe kaas op doen. Net wat jij lekker vind. De pizza bites kun je serveren bij de borrel, op een verjaardagsfeestje of bij een high tea.

Pizzabites

Ingrediënten voor 20-25 stuks
1 blikje croissantdeeg (grote croissants)
250 ml tomatenpassata
6 plakjes salami
100 gr geraspte kaas
1 rode ui
1 gele paprika
peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Rol het croissantdeeg uit en druk de naden iets aan, zodat het deeg 1 geheel wordt.

Breng de tomatenpassata op smaak met wat peper en zout. Bestrijk het deeg met de tomatenpassata. Laat ongeveer 1 cm vrij bij de randen van het deeg.

Bestrooi het deeg met de geraspte kaas. Leg de plakjes salami in het midden van het deeg. Snijd de ui en paprika in kleine blokjes en verdeel dit over het deeg.

Rol het deeg voorzichtig op. Ik heb het deeg in de breedte opgerold. Je kunt het ook in de lengte oprollen, dan krijg je wat grotere hapjes. Druk het deeg aan het uiteinde goed aan.

Snijd de deegrol in plakken van +/- 2 cm dik. Leg de plakjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg voor voldoende ruimte tussen de plakjes.

Doe de pizza bites 10 minuten in de oven, totdat ze goudbruin van kleur zijn.

Pizzabites Pizzabites

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

23 reacties

  • Petra
    29 augustus 2018 om 14:02

    Hoi, deze wil ik gaan maken voor een borrel. Ik gok dat ze koud ook lekker smaken (bij gebrek aan oven ter plaatse om te op te pimpen)?

  • Annika
    19 oktober 2016 om 10:29

    Ja dat kan prima!

  • Alicia
    18 oktober 2016 om 10:55

    Kun je deze rolletjes ook van te voren maken? en op het moment supreme alleen in de over schuiven?

  • Jamie
    28 februari 2016 om 20:20

    Tip: leg de rolletjes plat in een muffinvorm!

  • Samantha
    20 februari 2016 om 19:47

    Hier staan ze in de oven! Rolletjes kreeg ik niet voor elkaar :( of ik heb teveel vulling, hoewel ik de hoeveelheden uit het recept heb aangehouden. Mijn "rolletje" werd een gigantische worst en bij het snijden viel de meeste vulling er weer uit. Ach, nu zijn het hoopjes. Zal er vast niet minder om smaken :) ik heb er wel een tl oregano en wat basilicum aan toegevoegd

  • Megan
    22 januari 2016 om 19:53

    Goed idee, leuk hapje voor een high tea! Ik heb nu al trek in deze hapjes, geloof dat ik nog een blikje croissant deeg heb liggen....

  • Corinne
    22 januari 2016 om 16:18

    Ohhhh lekker! Wij zijn hier dol op pizza dus dit MOET ik echt een keertje uitproberen.

  • Pauline
    22 januari 2016 om 16:02

    Thanks! Dat is het ook :)

  • Pauline
    22 januari 2016 om 16:01

    Ja dat is ook lekker!

  • Corien
    22 januari 2016 om 13:37

    *school bedoel ik ?

  • Corien
    22 januari 2016 om 13:36

    Mijn tip voor deze heerlijke hapjes:

    een beetje basilicum knoflook en oregano door de passata en klaar is kees. Met beleg kun je eindeloos variëren, Gegarandeerd succes. (ook leuk om op schoo te tracteren ?, weer eens wat anders)

  • Helen Hoogkamer
    22 januari 2016 om 12:42

    Ik heb ze ook ooit een keer gemaakt met zo'n pizza-kit van de AH (of gewoon een rol kant-en-klaar) deeg), werkt ook goed!

  • chantal
    22 januari 2016 om 09:59

    Wij vieren over 2 weken de verjaardagen van mijn ouders en broertjes met lopend buffet, daar komen deze denk ik wel op!

  • doortjesblog
    22 januari 2016 om 09:27

    Leuk deze rubriek! Ik heb nog passata in de vriezer... Dus ik denk dat ik ze binnenkort eens ga maken, ze lijken me heerlijk! Maar ja, aan pizza valt ook weinig te verpesten natuurlijk ;)

  • Margot
    22 januari 2016 om 08:46

    Ze zien er veel te verleidelijk lekker uit!

  • Lianne
    22 januari 2016 om 08:28

    Leuke rubriek! En een geweldig goede aftrapper met dit recept. Het ziet er heerlijk en makkelijk uit. :)

  • Walter
    22 januari 2016 om 08:03

    Goed begin van een nieuwe rubriek. Steeds leuk dingetjes zelf te maken bij begin of tijdens een WE ipv de trado's zoals chips etc. I'm all for it!

  • Lucia
    22 januari 2016 om 07:45

    Super leuk idee, ga ik zeker binnenkort eens maken ziet er zo lekker uit.

  • Nicole
    22 januari 2016 om 07:31

    Ik vind het een leuke rubriek! Even wat anders op de site. Leuk recept weer. Pizza snacks zijn altijd goed.

  • Marlotte
    22 januari 2016 om 07:22

    Ah, die rolletjes maken het meteen een stukje feestelijker. Ontzettend leuk recept!

  • gerhilde maakt
    22 januari 2016 om 07:07

    Leuke rubriek! Pizza met salami is mijn favoriet dus dit moet ik eens proberen!

  • Esmée
    22 januari 2016 om 07:02

    Wat een gaaf idee! Het ziet er erg leuk uit

  • Bianca Schrijft
    22 januari 2016 om 07:01

    Oeh, dat ziet er goed uit. Hmm, ik kom vaak niet verder dan een ham/kaas croissant met dat deeg. Is inderdaad geen idee om er eens een snack van te maken.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.