Menu

Video Havermout Granola met Cranberries

In de ochtend ontbijt ik graag met Griekse yoghurt met muesli of granola. Deze Havermout Granola met Cranberries maakte ik laatst zelf. Ik vind homemade granola toch het allerlekkerst en het is supersimpel om te maken. Daarnaast weet je zeker welke ingrediënten er verwerkt zijn in de granola en kom je niet voor verrassingen te staan. Deze havermout granola is lekker voedzaam. Hier kun je gerust een aantal uurtjes op teren. Als basis gebruik ik havermout en daar voeg ik amandelen, cranberries en kokosflakes aan toe. Door de cranberries krijgt de havermout granola een lekkere frisse smaak. De kokosflakes zorgen voor een zoete twist.

Ik vind het fijn om af te wisselen tussen granola en muesli. Granola is lekker crunchy. Ik maakte al eerder zelf granola. Dat was een variant met hazelnoten, ook een aanradertje hoor. De granola smaakt superlekker bij een kom Griekse yoghurt. Je kunt er eventueel nog een banaantje doorheen doen en klaar is je healthy ontbijtje!


Klik hier als je de video niet kunt zien. Iedere zaterdag komt er een nieuwe video online. Ik zou het leuk vinden als je je abonneert op mijn YouTube kanaal (alleen als je de video’s leuk vindt natuurlijk). Zie ik je daar?

Ingrediënten voor 1 pot
150 gr havermout
75 gr amandelen
1/2 tl kaneel
2 el honing
40 ml gesmolten kokosolie
60 gr gedroogde cranberries
40 gr kokosflakes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in een kom de havermout, de amandelen, de kaneel, de honing en de gesmolten kokosolie.  Verdeel het mengsel over de bakplaat.

Rooster het mengsel 10 tot 15 minuten in de oven totdat het goudbruin is. Hou het goed in de gaten en roer het mengsel in de tussentijd. Het kan snel donker worden.

Laat het mengsel afkoelen. Voeg vervolgens de cranberries en de kokosflakes toe.

Bewaar de granola in een afgesloten pot.

havermout granolahavermout granola

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

 • Miranda Slagboom
  26 april 2016 om 15:28

  Heb deze vandaag geprobeerd en hij is echt zo lekker. Heb alleen de amandelen vervangen door een notenmix, omdat ik geen amandelen kon vinden in de supermarkt. Ga hem zeker vaker maken.

 • Pauline
  18 januari 2016 om 17:14

  In dit geval hele zonder schil.

 • Erik
  18 januari 2016 om 14:25

  Wat voor amandelen neem je? Gewoon hele? Of geschaafde?

  Ik ga dit ook maar eens maken. Een mooie afwisseling met mijn smoothies (die me soms ook wel de neus uit komen haha)

 • Christa Litjens
  16 januari 2016 om 16:51

  Ha Pauline,

  Beter de kokosolie te verwarmen in een pannetje dan in de magnetron....die is heel erg slecht voor je gezondheid, ik dacht dat je dat misschien wel wist! Alle moleculen van je ingrediënten worden kapot gestraald en daardoor gaan alle belangrijke voedingstoffen verloren! Hier is jaren gelden al onderzoek naar gedaan door een Zwitser, maar die is de mond gesnoerd, en dan weet je het wel! Op internet kun je waarschijnlijk nog wel iets over dit onderwerp vinden!

  Granola is héérlijk, ik maak deze zelf ook, maar dan gaan er nog veel noten door zoals pecan en/of cashew!

  ;-))

 • Annie Laumen
  16 januari 2016 om 16:44

  Granola heb ik nog nooit zelf gemaakt.
  Binnenkort maar eens maken..
  Thks voor dit lekkere en vooral makkelijke recept

 • Constane
  16 januari 2016 om 13:57

  Cranberrys! kun je niet beter voor abrikozen kiezen denk ik dan!

 • Emma
  16 januari 2016 om 12:46

  Oh, ontzettend lekker ! Ik ben dol op granola!

 • Cheese and Chinese
  16 januari 2016 om 10:27

  Ik ben bijna altijd te lui om zelf granola te maken, maar wanneer ik het doe realiseer ik me elke keer weer hoe lekker het eigenlijk is!

 • Floortje
  16 januari 2016 om 09:53

  Zo lekker een kommetje zelfgemaakte granola! Die kokosflakes heb ik nog niet gezien... Waar kun je die halen?

 • Margot
  16 januari 2016 om 08:39

  Yum! Ik zit nu toevallig zelfgemaakte granola te eten. :-)

 • Nicole
  16 januari 2016 om 07:38

  Heerlijk! Ik maak het ook graag zelf.

 • Marlotte
  16 januari 2016 om 06:56

  Héérlijk om de dag te beginnen met een lading zelfgemaakte granola, zó lekker! Ik eet het het liefst als het nog een beetje warm is, yum!

 • Rena
  16 januari 2016 om 06:52

  I love granola! What a yummy mix with hazelnut and cranberry:)
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  www.dressedwithsoul.com

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.