fbpx
Menu

Weekend bites: Gin Tonic Cocktail

Herinner je mijn Food We Love box nog? Hier zaten onder andere een aantal ingrediënten in voor een lekkere Gin Tonic Cocktail. Er zat een siroop in van Agroposta, mijn persoonlijke favoriet. Dit zijn siropen met bijzondere smaken, zoals vlierbloesem en lavendel. In dit gin tonic recept gebruik ik de Salie siroop. Dit is een vrij uitgesproken smaak en dit past goed bij het frisse van de grapefruit. En niet te vergeten, de tonic. Ik gebruik vaak de tonics van Fevertree. Deze vind ik het lekkerst.

Ik denk dat de Gin Tonic trend nog wel even doorzet in 2016. We zullen veel variaties gezien. Dus niet meer alleen de standaard gin tonic cocktail met een schijfje limoen, maar uitdagende combinaties. Wees niet bang om te experimenteren met smaken. Weet je niet goed hoe je moet beginnen? Dan komt dit cocktail recept met salie en grapefruit als geroepen. Dit is niet een standaard smaakcombinatie, maar zeker heel lekker. Probeer het eens!

Zoals je misschien in de titel van dit artikel hebt kunnen zien, introduceren we een nieuwe rubriek op Uit Pauline’s Keuken: Weekendbites. Iedere vrijdag vind je in deze rubriek een lekker receptje voor het weekend. Dit kan een lekker drankje zijn, zoals deze gin tonic cocktail of een borrelhapje. Maar ook ideetjes voor lunch, zoete taartjes en lekkere weekendgerechten komen aan bod. Eigenlijk alles wat past bij het instant weekend-gevoel. Dus niet te ingewikkeld, een tikkeltje feestelijk en altijd lekker!

Ingrediënten voor 1 cocktail
30 ml gin
1 zakje agroposta salie
100 ml tonic (Fevertree)
2 partjes grapefruit
2 blaadjes salie
IJsklontjes

Zo maak je het
Doe de saliesiroop in een glas. Vul het glas met ijsklontjes.

Schenk de gin en de tonic erop en roer het even kort. Dit is een stirred not shaken cocktail.

Verdeel 2 partjes grapefruit en 2 blaadjes salie in het glas.

Doe een leuk, feestelijk rietje in het glas en serveer hem chilled.

gin tonic recept

Photo: Mitchell van Voorbergen

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

7 reacties

  • Lara M
    20 januari 2016 om 21:52

    Heeeeeeeeeeeerlijk, ik ben gek op gin tonic!

    Beantwoorden
  • Ellen
    15 januari 2016 om 13:01

    Jum! Ik ben ook dol op de grapefruit additie aan de klassieker! En die foto's, zo mooi!

    Beantwoorden
  • sarah
    15 januari 2016 om 10:17

    Je zegt GIN, maar er zijn zoveel soorten en met verschillende ingrediënten waar de gin zijn smaak Door krijgt..Welke gebruik jij ? Ik ben een echte gin liefhebster namelijk! ?

    Beantwoorden
  • Margot
    15 januari 2016 om 08:41

    Wat een leuke rubriek! Ik ben benieuwd wat jullie nog meer gaan laten zien.

    Beantwoorden
  • Nicole
    15 januari 2016 om 07:42

    Jammer dat ik geen alcohol drink, anders had ik hem uitgeprobeerd.

    Beantwoorden
  • Emma
    15 januari 2016 om 07:39

    Wat een leuke nieuwe rubriek, ziet er echt onwijs goed uit! Deze ga ik even opslaan!

    Beantwoorden
  • Marlotte
    15 januari 2016 om 07:00

    Oeh, ziet er heerlijk uit zeg! Prachtige foto!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen