Menu

Kidsproof: boterham op een stokje

Het is voor heel veel ouders denk ik een uitdaging om je kids door de ‘ik lust niets en wil niets’ fase te slepen. Daarom heb ik dit leuke kidsproof ideetje bedacht, een boterham op een stokje. Het wordt al een stuk makkelijker om de kids te laten eten door aan de presentatie van het gerecht te werken. Een gewone boterham of een stuk komkommer willen ze misschien niet. Maar als het op een traktatie lijkt, wordt het ineens een stuk aantrekkelijker. En zo krijg je het misschien toch voor elkaar om je kiddo’s zonder tegenstrubbelingen een broodje te laten eten.

Je kunt dit ook heel makkelijk in de broodtrommel meegeven naar school. En dit is slechts een voorbeeld, de mogelijkheden zijn natuurlijk eindeloos. Je kunt variëren met allerlei soorten beleg. Je kan bijvoorbeeld ook een spiesje maken met alleen maar fruit. En het is heel easy om te maken. Het kost iets meer tijd om het te maken, maar het scheelt misschien wel heel veel stress.

broodje op een stokje

Ingrediënten voor 4 stokjes
4 sneetjes brood
een halve komkommer
4 cherrytomaatjes
2 plakjes kipfilet
een blokje kaas
4 sateprikkers
een uitsteker

Zo maak je het
Steek het brood uit met de uitsteker. Dit gaat het makkelijkst als het brood nog bevroren is. Prik de sateprikker door het brood.

Vervolgens kun je de prikker verder opbouwen. Prik er een cherrytomaatje op. Schil dunne plakjes komkommer. Vouw deze dubbel en prik dit ook op de sateprikker.

Neem een half plakje kipfilet. Vouw dit dubbel en prik het op de sateprikker. Tot slot steek je een stukje kaas uit met de uitsteker en doe dit vervolgens ook op de sateprikker.

En klaar zijn je boterhammen op een stokje! Enjoy!

broodje op een stokjebroodje op een stokje

 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

12 reacties

 • MaaN
  13 januari 2016 om 16:21

  Ja leuk idee maar hoe lang duurt zo'n fase eigenlijk!! Heb he idee dat het in vlagen gaat!!

 • Annika
  11 januari 2016 om 11:10

  Wat leuk!

 • Annika
  11 januari 2016 om 11:05

  Haha, nee voor volwassenen is het ook gewoon leuk ;)

 • Natasja
  10 januari 2016 om 19:40

  Ziet er zo verleidelijk uit! Ik zou het meteen opeten hoor (ookal ben ik geen kind meer!)

 • Corinne
  10 januari 2016 om 14:05

  Wat ziet dat er leuk uit!

 • Dianne
  10 januari 2016 om 12:43

  Leuk idee! Wij hebben ze net gemaakt, met allemaal varianten. Vonden de meiden hartstikke leuk!! ?

 • Bas
  10 januari 2016 om 11:52

  Wat schattig, die sterretjes van brood maken het heel leuk! Zo leuk!

 • Margot
  10 januari 2016 om 10:21

  Wat ziet dat er schattig en feestelijk uit!

 • Esmée
  10 januari 2016 om 09:33

  Ziet er heel leuk uit!

 • doortjesblog
  10 januari 2016 om 09:16

  Wat een leuk idee! Mijn kinderen eten gelukkig goed, we laten ze ook alles proeven, al weet ik natuurlijk niet of het daardoor komt, of dat we gewoon geluk hebben. Ik ga dit zeker onthouden, want ik vind het ook een leuk idee voor bijvoorbeeld een kinderfeestje of traktatie :)

 • Nicole
  10 januari 2016 om 08:22

  Leuk bedacht!

 • Marlotte
  10 januari 2016 om 07:00

  Ah, wat een schattige boterham, als kinderen dit nu nog weigeren, weet ik het niet. Ik had het in ieder geval wel geweten als kind zijnde. Yum!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST