fbpx
Menu

Kidsproof: Appel loempia’s

Heb je ooit wel eens gehoord van een zoete loempia? Ik besloot ze te maken! Gevuld met appel nog wel, oftewel: appel loempia’s. Ik vind het altijd leuk om te experimenteren in de keuken. Vaak kun je van hartige gerechten een zoete versie maken en vice versa. Het zal niet altijd lukken, maar bij deze appel loempia’s is het bijzonder goed uitgepakt. Ik heb ze gemaakt met filodeeg, zodat ze lekker knapperig zijn. Het zijn eigenlijk filodeeg rolletjes gevuld met appel. Het smaakt lekker naar appeltaart (een soort mini apfelstrüdel) dus de kids kunnen dit ook wel waarderen. Je kan het bij de koffie of thee serveren. Of als dessert, met een bol roomijs of een toef slagroom ernaast.

De appel loempia’s zijn niet ingewikkeld om te maken. Ze hoeven maar 20 minuutjes in de oven en ook de vulling is zo klaar. Het enige wat misschien een beetje moeilijk is, is om de filodeegvellen van elkaar te peuteren. Geduld is hierbij het sleutelwoord. Als dit eenmaal gelukt is, is het easy. Ze zijn het lekkerst als ze nog een beetje warm zijn. Wacht dus niet te lang met opeten, hè…

Appel loempia

Ingrediënten voor 16 stuks
3 goudreinetten
16 plakjes filodeeg
1 el kaneel
1 zakje vanillesuiker
Klontje gesmolten boter
Sap van een 1/2 citroen

Zo maak je het 
Indien je filodeeg uit de diepvries gebruikt, laat je dit eerst op kamertemperatuur ontdooien. Zorg ervoor dat je in het verpakking laat ontdooien. Of onder een natte theedoek, anders droogt het deeg uit.

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Haal de ontdooide filodeegvellen voorzichtig uit elkaar. Ik had kleine vellen in de vorm van een rechthoek. Indien je grotere vellen hebt, snijd deze dan in de vorm van een rechthoek van ongeveer 25 x 15 cm.

Schil de appels en snijd deze in kleine blokjes. Doe de appelblokjes in een kom. Voeg hier het kaneel en de vanillesuiker aan toe. Hussel dit door elkaar. Doe het sap van een halve citroen bij het mengsel.

Laat een klontje boter smelten. Bestrijk de filodeegvellen met de gesmolten boter. Leg onderaan het vel één tot anderhalf eetlepel appelblokjes.  Vouw nu de lange zijdes van het vel naar binnen en rol het op tot een loempia. Strijk nog een beetje gesmolten boter over de vouwnaad.

Leg de appel loempia’s op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak de appel loempia’s in 20 minuten goudbruin in de oven. Bestrijk de loempia’s vijf minuten voor het einde met de overgebleven gesmolten boter en sprenkel er nog wat kaneel overheen.

Appel loempiaAppel loempia

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

14 reacties

  • Pauline
    4 juni 2019 om 14:16

    Haha ja die ken ik ook nog wel.

  • marijke scheerlinck
    4 juni 2019 om 11:40

    Ik kocht toen ik nog in engeland appelloempias bij macdonalds, ik was er gek op, maar net zoals ze begonnen waren was het opeens gedaan tot ik jou recept ontdekte, ik bak ze toch om de twee weken en vind ze nog lekkerder, dus grote dank voor dit recept maar ik strooi in plaats van kaneel , kristal suiker over de gesmolten boter.

  • Annika
    4 februari 2019 om 09:18

    Filodeeg vind je in het vriesvak bij de supermarkt en vers filodeeg kun je bij de meeste Turkse supermarkten halen. Het is heel dun deeg, lijkt een beetje op loempiadeeg.

  • Gerda
    3 februari 2019 om 19:40

    Waar haal je filodeeg heb ik heb geen idee wat is

  • Laura
    15 oktober 2017 om 16:41

    Hoi Pauline, Ze waren erg lekker, bedankt! Groetjes Laura

  • Wen
    30 januari 2016 om 10:21

    Kan je deze een dagje op voorhand maken en als je het wil opdienen even terug opwarmen ?

  • Elianne
    3 januari 2016 om 19:20

    Dit klinkt echt super lekker! Wat een leuk idee :)

  • Nicole
    3 januari 2016 om 14:46

    Oh wat lekker zeg!

  • Marianne
    3 januari 2016 om 12:51

    Dat is toevallig! Ik heb ze laatst ook gemaakt, maar dan met loempia vellen. Echt heerlijk! Je kan ze ook heel goed invriezen en ze dan bevroren bakken of frituren.

  • Margot
    3 januari 2016 om 11:04

    Hier word ik ook wel blij van! Lekker!

  • Joyce
    3 januari 2016 om 10:03

    Jam, wat een leuke variatie, een appelflap maar dan anders!

  • Femke
    3 januari 2016 om 08:50

    Hmm dit ziet er gewoon super lekker uit en het is dan nog eens gemakkelijk om klaar te maken! Dit wil ik zeker eens proberen.

  • Kelly caresse
    3 januari 2016 om 08:13

    Wat een goed idee zeg, nog nooit geproefd maar van de foto's loopt het water me al in de mond haha, lekker!

  • Marlotte
    3 januari 2016 om 06:59

    Ik wil al zolang appel loempia's maken, maar het is er nog steeds niet van gekomen op de een of andere manier. En dat terwijl je zo weinig nodig hebt en het zo gepiept is, deze week maar aan de slag. Ben benieuwd!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.