fbpx
Menu

O & N Hapje: zoete aardappelsterren met geitenkaas en prosciutto

Wat staat er bij jullie op tafel met oud en nieuw? Ik eet altijd oliebollen. Zo lekker vind ik dat. Later op de avond vind ik het leuk om borrelhapjes te serveren, zoals deze zoete aardappelsterren met geitenkaas en prosciutto. Dit hapje is niet alleen superlekker, maar is ook nog best gezond. Een goede compensatie voor al die oliebollen. En het is een easy hapje om te maken. Je hoeft er niet uren voor in de keuken te staan, maar het resultaat is wel groots. Vind je ook niet?

De verschillende smaken in dit hapje passen goed bij elkaar. Het zoetige van de zoete aardappel is erg lekker bij het zoute van de geitenkaascrème en de prosciutto. Ik heb er met een uitsteker sterren van gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook voor een andere vorm gaan. Als je het helemaal makkelijk wilt, maak je gewoon rondjes. Dan heb je geen uitsteker nodig. De zoete aardappelsterren zijn in ieder geval een feestje om te eten. Wij wensen jullie alvast een gelukkig nieuwjaar. We hopen dat we jullie volgend jaar weer terugzien op de site en veel inspiratie mogen geven.

Zoete aardappelster

Ingrediënten voor 15 stuks
4 zoete aardappelen
50 gram geitenkaas
50 gram creme fraiche
100 gram prosciutto
1 el olijfolie
wat gedroogde tijm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de zoete aardappel in plakken van ongeveer 1 cm dik. Ik heb alleen de middelste plakken gebruikt, omdat deze breed genoeg waren voor mijn uitsteker. Je kunt het ook gewoon zo laten.

Zoete aardappelster

Steek de plakjes zoete aardappel uit met een uitsteker. Bestrijk de sterren vervolgens aan beide zijden met olijfolie.

Besprenkel de sterren met wat gedroogde tijm. Zet ze 20 minuten op een met bakpapier beklede bakplaat in de oven. Draai de sterren na tien minuten even om.

Als de zoete aardappelsterren een krokant laagje hebben, zijn ze klaar.

Meng nu de geitenkaas met de creme fraiche. Doe een theelepel van het mengsel op de sterren. Snijd de prosciutto in kleine stukjes en leg dit op de geitenkaascrème.

Zoete aardappelsterZoete aardappelster

happy new year

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en app en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

12 reacties

  • ann
    26 september 2017 om 16:31

    worden deze hapjes warm of koud gegeten?

    Beantwoorden
  • Annika
    27 september 2017 om 09:33

    In principe warm, maar koud zijn ze ook best lekker!

    Beantwoorden
  • Yvonne Geijsel
    31 december 2015 om 18:54

    De zoete aardappel komt goed tot z.n recht, vandaag gemaakt en even voorgeproefd.
    Echt lekker.

    Beantwoorden
  • charlotte
    31 december 2015 om 08:58

    Het alternatief van roomkaas lijkt me lekker (ik lust echt geeeeen geitenkaas, blehhh).
    De overgebleven plakken waar sterretjes uit zijn gestoken zijn te leuk om weg te gooien!! Misschien leuk om bij het avondeten te bakken voor kinderen (in mijn geval zou ik ze zelf opeten haha)

    Beantwoorden
  • Ilse
    30 december 2015 om 21:14

    Hallo
    Welke geitenkaas gebruik je dan en meng je dit dan met opgeklopte room?

    Beantwoorden
  • Marlotte
    30 december 2015 om 10:16

    Aah wat een onwijs leuk én lekker hapje is dit! Ideaal voor Oud & Nieuw!

    Beantwoorden
  • Patricia
    30 december 2015 om 09:50

    oh, wat een leuke hapjes! Ik vrees alleen dat ik de enige in het gezelschap ben die geitenkaas lust... ;-)
    wel een leuk verjaardagshapje (andere uitsteker dan maar), dan zijn er meer geitenkaaslovers :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 december 2015 om 20:56

    Kan ook met roomkaas, of een beetje mascarpone :)

    Beantwoorden
  • Madeleine
    30 december 2015 om 09:33

    Ik geniet altijd zo van al jullie ideeën en van heel veel maak ik gretig gebruik. Nu ook dit weer, zo lekker! Ik ben op het moment de meeste dagen koolhydraatarm aan het eten. Zouden daar ook eens wat recepten over komen komen? Zou geweldig zijn.
    Dank jullie wel voor alle inspiratie, Madeleine

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 december 2015 om 20:57

    Er staan heel veel koolhydraatarme recepten in de Voedselzandloper categorie. Daar kan je vast veel inspiratie vinden.

    Beantwoorden
  • Nicole
    30 december 2015 om 07:29

    Wat leuk gedaan! Ze lijken me erg lekker!

    Beantwoorden
  • Margot
    30 december 2015 om 06:48

    Wat een leuk idee! Ze zien er leuk uit en ze lijken me erg lekker!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen