Menu

Kidsproof kerstmannetjes cheesecake aardbei

Zien ze er niet schattig uit? Deze kerstmannetjes van cheesecake en aardbei? Dit staat superleuk op de kersttafel. Je kunt het bij de koffie of thee serveren, maar ook als toetje natuurlijk. De kids zullen het vast en zeker lekker vinden. Het is een lekkere combinatie van zoet en fris. De hapjes zijn klein, dus je kunt het goed doseren. Daar heb ik zelf wat meer moeite mee. Ik stop er zo drie achter elkaar in mijn mond. Sstt, niet verder vertellen he?

Als basis heb ik dit recept voor cheesecake gebruikt. Het recept is van Donna Hay en komt uit Modern Classics 2. Ik heb een paar kleine aanpassingen gedaan. Ik heb de frambozen achterwege gelaten en in plaats van een gewone koekjesbodem heb ik Oreo’s gebruikt voor de bodem. Ik ben gek op Oreo’s. En ook hiervan zijn er helaas een paar in mijn mond verdwenen tijdens het bakken. Koop dus altijd wat extra, want ze zijn moeilijk te weerstaan. Je kunt deze kerstmannetjes eventueel met brownies maken in plaats van cheesecake. Cheesecake is mijn lievelings, dus ik heb daar voor gekozen.

kerstmannetje

Ingrediënten voor 16 stuks
Voor de cheesecake
175 gram Oreo koekjes
60 gram gesmolten boter
60 gram amandelmeel
600 gram roomkaas
185 ml zure room
2 eieren
200 gram suiker
2 tl vanille extract

Voor de topping
250 ml slagroom
1 zakje klopfix
35 gram suiker
60 gram mascarpone
16 aardbeien

kerstmannetjes

Zo maak je het
Voor de bodem maal je de Oreo koekjes samen met het amandelmeel en de gesmolten boter fijn in een keukenmachine.

Neem een rechthoekige lage bakvorm (+/- 5 cm) en bekleedt de bodem met bakpapier. Vet de bakvorm in. Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk dit met de bolle kant van de lepel aan. Zet de bodem weg in de koelkast.

Verwarm de oven voor 140 graden.

Meng de roomkaas zacht en romig met een mixer. Voeg de zure room, de eieren, de suiker en het vanille extract toe en mix het tot een glad geheel.

Verdeel het mengsel over de bodem van de bakvorm. Bak de cheesecake in een uur af, totdat de vulling stevig is. Zet de taart in de koelkast om af te koelen. Het beste is om het een nachtje in de koelkast te laten staan, zodat de cheesecake lekker stevig is.

Meng de slagroom, de klopfix, de suiker en de mascarpone in een keukenmachine glad en stevig. De mascarpone en de klopfix zorgen ervoor dat de slagroom stevig wordt. Doe de slagroom in een spuitzak en leg in de koelkast.

Snijd de cheesecake in vierkantjes. Snijd het kontje van de aardbeien en leg deze op de cheesecake. Spuit met de spuitzak een randje slagroom om de aardbei en een toefje bovenop. En klaar zijn de cheesecake aardbei kerstmannetjes!

kerstmannetjekerstmannetje kerstmannetje

merry x mas

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Annika maakt alle foodfoto’s en verzorgt de styling. Maar eigenlijk is ze gewoon de rechterhand van Pauline. Ze denkt mee, werkt aan grote projecten, beheert de website en is in alles betrokken. Annika is dol op mooie plekken, houdt van reizen, lekker eten en hippe koffietentjes.

8 reacties

 • Pauline
  7 november 2016 om 18:51

  Hoi Annie, wat leuk dat je dit voor de klein kinderen wil maken. Ik gebruik een brownie vorm van Xenos, deze is 23 x 23 cm. Veel bakplezier. Groetjes Pauline

 • Annie oord
  7 november 2016 om 17:11

  Pauline
  Ik heb een vraag .?
  Wat voor maat bakvorm gebruik jij voor de ,
  Kidsproof kerstmannetjes chees cake aardbei .
  Ik zag het recept net voor het eerst .
  Het lijkt mij heel lekker om met kerst ,
  Voor al voor de Klein kinder te Maken.?
  Maar ik Ben Niet zo'n Bak kook oma doe voor al mijn best .
  Vandaar mijn vraag ..
  Hartelijke Groet Annie

 • Pauline
  21 december 2015 om 23:17

  Wat lief, dankjewel!

 • Margot
  20 december 2015 om 16:08

  Ze zien er inderdaad heel schattig uit! Leuk!

 • Sofie - HealthFie
  20 december 2015 om 12:00

  Dag Pauline,
  Ik heb (nu al een aantal keer) je zadencrackers gemaakt uit jouw Voedselzandloper kookboek. Mijn grootste complimenten voor dit recept, ze zijn echt o-ver-heer-lijk! Ik heb dit receptje ook op mijn blog en You-Tube kanaal gedeeld omdat ik er zo euforisch over ben, haha. Ik hoop dat je dat oké vindt. Uiteraard met vermelding van en lof over jouw blog!
  Fijne feestdagen!

 • Nicole
  20 december 2015 om 08:06

  Sounds good! Herkenbaar over dat doseren. Tja, je moet er zeker van zijn dat het recept goed is, toch? Dus ja, dat er dan drie naar binnen gaan... ?

 • Kelly caresse
  20 december 2015 om 07:30

  Mmm dat ziet er heerlijk uit en ook origineel! Kinderen vinden het vast ook erg leuk eruit zien. En cheesecake is wat mij betreft altijd goed

 • Marlotte
  20 december 2015 om 07:04

  Aah, wat leuk dat je Oreo's hebt gebruikt voor de bodem, altijd lekker! Het ziet er in ieder geval onwijs leuk uit!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST