fbpx
Menu

Video: Eenpersoons Baked Alaska met Ben & Jerry’s

Wil je het kerstdiner spetterend afsluiten? Dan moet je echt een baked alaska maken! Een klassiek dessert met een moderne twist. Want ik gebruikte Ben & Jerry’s ijs voor de vulling. Zoo machtig, maar zo lekker! En nu denk je misschien dit kan ik nooit maken. Nou ik kan je vertellen dat kan jij wel. Echt iedereen kan dit maken. Het is zo simpel! Maar de oohhhs en aahhhs zullen je aan tafel om de oren vliegen.

De buitenste laag, de meringue geeft het dessert een feestelijke uitstraling. Helemaal als je het eiwit carameliseert met een crème brûlée brander. Ik heb voor dit recept gepasteuriseerd eiwit gebruikt van Two Chicks (te koop in de supermarkt) want dan weet je zeker dat je goed zit. En dan kunnen zwangere vrouwen, ouderen en kinderen dit dessert ook met een gerust hart eten. Je kunt ieder ijs gebruiken dat je lekker vindt. Ik heb mijn favo smaken van Ben & Jerry’s gebruikt, de strawberry cheesecake en de what a lotta chocolate. Zo lekker! Als je de eenpersoons versie teveel gepriegel vindt, kan je natuurlijk ook één grote baked alaska maken. En deze in mooie punten snijden. Maar één ding is zeker, shinen zal je.

Geniet ervan! En vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal, dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe video’s.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 6 personen
1 x 500 ml B&J Strawberry Cheesecake
1 x 500 ml B&J What a lotta chocolate
1 roombotercake
90 gr eiwit
150 gr suiker

Materialen
6 kleine kommetjes of kopjes
Crème brûlée brander

Zo maak je het
Haal het ijs alvast uit de vriezer zodat het iets beter schepbaar wordt.

Bekleed 6 kommetjes, mokjes of kleine bakjes met huishoudfolie.

Snijd de roombotercake in dunne plakjes. Bekleed het vormpje rondom met de cake. Voor de bodem heb ik nu een ronde uitsteker gebruikt. Druk de randen iets aan.

Verdeel 2 bollen ijs in ieder bakje. Je kunt ook 1 smaak gebruiken, net wat jij wilt. Dek de bovenkant ook af met een plakje cake.

Vouw het huishoudfolie dicht en zet deze vormpjes tot gebruik in de vriezer. Je kunt dit prima een paar dagen van tevoren klaar zetten. Maar minimaal 2 uur van tevoren.

Vlak voor het serveren haal je de vormpjes uit de vriezer.

Neem een schone en vetvrije kom (even schoonmaken met iets citroensap) en klop de eiwitten stijf met een mixer. Zodra er zachte pieken ontstaan voeg je beetje bij beetje de suiker toe. Mix net zolang door totdat je hele stevige pieken hebt. Je zou de kom op zijn kop moeten kunnen houden.

Zet de eenpersoons baked alaska op een bordje en verdeel het eiwitschuim rondom de cake. Dit mag best een beetje ruig, want dat staat heel leuk. Je kunt deze stap eventueel ook voorbereiden en de baked alaska met schuim en al invriezen.

Brandt het schuim nu goudbruin met de Crème brûlée brander. Heb je geen brander, dan kan je ze ook heel kort onder de grill zetten in de oven. Ik adviseer je wel om er bij te blijven staan 🙂

Serveer de baked alaska’s meteen. Geniet ervan!

Baked alaska

Baked alaska

 

Menu suggestie

Hollandse garnalen cocktail

***

Rosbief uit de oven met rozemarijn

***

Baked Alaska

merry x mas

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

  • Kevin Jeunen
    29 december 2015 om 16:27

    Hoi Pauline,
    Ik wil dit misschien met nieuwjaar maken. Is het dan geen probleem om ze met eiwitschuim in te vriezen??
    Dan kan ik bij het volk blijven en op het laatste moment uithalen, afbranden en serveren!

    Bedankt, Kevin

    Beantwoorden
  • Janne
    24 december 2015 om 10:52

    Hoi Pauline, fantastisch recept (ik had er nog nooit van gehoord, oeps), simpel maar ontzettend leuk!

    Misschien een beetje op de valreep, maar ik ben deze Baked Alaska'tjes as we speak aan het maken en bedenk nu ineens: kan ik ze ook gebrand en al invriezen? Of moet je het branden echt pas doen wanneer je het opdient?
    Ik neem ze namelijk mee naar een ander kerstdiner en ik zou ze het 't liefst volledig 'af' hebben voordat ik daar aan kom... Groetjes, Janne

    Beantwoorden
  • Annika
    24 december 2015 om 14:01

    Je kunt opgeklopte eiwitten niet invriezen, dus dat moet je echt op het laatste moment doen.

    Beantwoorden
  • Janne
    24 december 2015 om 17:18

    Bedankt voor je reactie, maar in Pauline's artikel staat dat dat wel kan....
    "Zet de eenpersoons baked alaska op een bordje en verdeel het eiwitschuim rondom de cake. Dit mag best een beetje ruig, want dat staat heel leuk. Je kunt deze stap eventueel ook voorbereiden en de baked alaska met schuim en al invriezen."

    Ik vroeg me alleen af of ik dus dat branden ook al vooraf kon doen.

    Beantwoorden
  • Kevin Jeunen
    30 december 2015 om 23:12

    Ik heb het gisteren geprobeerd. 1 eiwit opgeklopt met suiker en afgedekt ingevroren. De dag erna was er geen verschil met structuur, smaak... Afbranden en eten! :-)

    Beantwoorden
  • Teddy
    20 december 2015 om 14:06

    oh wauw dit ziet er echt enorm lekker uit!

    Beantwoorden
  • Micha
    20 december 2015 om 09:17

    Hou, kun je ook 1 grote baked alaska maken? :D

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 december 2015 om 23:20

    Zeker! Het recept staat ook online.

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    20 december 2015 om 08:47

    Dit moet wel heel erg lekker zijn! Ik denk dat ik het oudjaarsavond als toetje ga maken! Heerlijk!

    Beantwoorden
  • Ineke
    19 december 2015 om 21:43

    Goed excuus om een brander te kopen ?

    Beantwoorden
  • Corinne
    19 december 2015 om 16:13

    Oh wauw! Dit ziet er inderdaad super uit. Misschien iets voor volgend jaar. Dit jaar wordt er voor mij gekookt :-)

    Beantwoorden
  • Nicole
    19 december 2015 om 09:27

    Oke, dit is te lekker!

    Beantwoorden
  • Margot
    19 december 2015 om 09:14

    Hihi oeps, ik had nog nooit van dit dessert gehoord. Maar het ziet er super uit!

    Beantwoorden
  • Marlotte
    19 december 2015 om 07:08

    Oh wat heerlijk is dit. Ben & Jerry ijs valt meestal bij iedereen in de smaak! Ik vind merengue altijd zo'n mooi effect geven, prachtig!

    Beantwoorden
  • Rena
    19 december 2015 om 06:51

    Thanks, this dessert is a fantastic idea!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    www.dressedwithsoul.com

    Beantwoorden

Reactie plaatsen