Menu
yespers-aangepast.jpg

Getest: Yespers fruit spreads

Sponsored. Smoothies voor op het brood, dat klinkt mij als muziek in de oren. Het nieuwe merk Yespers heeft onlangs fruitspreads gelanceerd, een heerlijk en eerlijk product voor op brood. De Yespers fruit spreads zijn 100% natuurlijk. Geen overbodige toevoegingen, maar gewoon een potje bomvol fruit. Klinkt goed toch? Ik heb ze voor jullie getest en geproefd.

Yespers fruitspread

 

De fruitspreads zijn dus 100% natuurlijk. Er zijn geen kunstmatige geur, kleur of smaakstoffen toegevoegd. Er zitten wel vruchtensuikers in, maar de spreads bevatten eens stuk minder suiker dan ander zoet broodbeleg, zoals jam. In een gewone jam zitten wel vier keer zoveel suikers! Het is dus zeker een gezondere optie voor op brood. En het fijne is dat Yespers hier duidelijk en transparant in is.

Omdat de fruitspreads 100% natuurlijk zijn, zijn ze niet zo lang houdbaar. Ik vind dit niet erg, de potjes zijn niet te groot en ik denk dat je de lekkere inhoud niet heel lang kan weerstaan. Je moet ze wel gekoeld bewaren.

Er zijn momenteel drie smaken verkrijgbaar: framboos en appel met een vleugje vanille, mango en ananas en ook nog de bessen en aardbei. Je kunt de spreads gewoon op een boterham of beschuitje smeren, maar je kan het ook lekker door de yoghurt doen, bij je ijsje of op een pannenkoek.

Yespers fruitspread

Ik heb de drie smaken voor jullie geproefd en jullie willen natuurlijk weten wat ik er van vind. Allereerst merk je meteen dat het bomvol fruit zit. Superlekker! Je proeft de fruitsoorten goed terug in de verschillende smaken. Daarnaast zijn de spreads lekker fris. Het lijkt inderdaad een beetje op een smoothie. De spreads zijn een stuk minder zoet dan bijvoorbeeld jam, maar dat vind ik erg fijn. Je proeft puur fruit en geen suiker. Mijn persoonlijke favoriet is de smaak ‘bessen en aardbei’. Deze is erg fris, een tikkeltje zuur, maar niet te. De andere twee smaken vind ik ook erg lekker trouwens.

Ik ben blij dat er steeds meer gezondere alternatieven verkrijgbaar zijn voor op brood. En eigenlijk is het ook nog veel lekkerder. Het lijkt me leuk om hiermee te experimenteren in andere receptjes.

De fruitspreads zijn verkrijgbaar bij de Jumbo in het vega koelvak, de grootste Dekamarkten naast de smoothies, MCD, Boon’s Markt, Boerenschuur, Agrimarkt en Kippersluis. Wil je de fruitspreads een keer proeven? Van 13 tot 19 november staat Yespers op de Margriet Winter Fair in de jaarbeurs Utrecht. Hier kun je de spreads proberen.

Yespers fruitspread

Dit is een gesponsord bericht, lees mijn disclaimer.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan