fbpx
Menu

WIN 3 x Jamie’s Super Food

“Pau jij bent nogal gecharmeerd van Jamie he?, dat merk ik aan je”. Hij (Maurits) had mij door. En of ik dat was! Afgelopen donderdag was het grote ‘Jamie is in Nederland’ event. En ik was gewoon nerveus. Helemaal toen ik wist dat ik een half uur met hem aan tafel mocht zitten om vragen te stellen. Samen met 8 andere bloggers en journo’s hing ik aan zijn lippen. Ik heb geen vraag kunnen stellen, het ging allemaal zo snel (en ik was teveel onder de indruk) maar ik heb wel een foto en een gesigneerd exemplaar. Zie je mijn grote glimlach?

pauline en jamie oliver

Jamie’s Super Food voor elke dag

Wist je dat de man al 3 miljoen boeken, alleen al in Nederland heeft verkocht? Impressive! Jamie’s Super Food is zijn nieuwste boek, het gaat over een happier en healthier leven. Jamie zelf is de laatste tijd bezig met bewuster leven en eten. Hij heeft meer energie en is veel afgevallen. Hij is de hele wereld afgereisd en sprak met opa’s en oma’s (een beter bewijs kun je niet krijgen) over hun levensstijl. En hij ging in de leer bij voedingsdeskundigen, artsen en wetenschappers. Jamie maakt zich hard voor verborgen suikers. Zijn visie daarin spreekt mij heel erg aan. Cake en taartjes mag je gerust eten, want dan weet je dat het niet goed voor je is. En dit eet je niet 5 x per dag. Maar al die dingen die je onbewust naar binnen werkt zoals zogenaamd gezonde vruchtendranken en pakjes met veel suiker moeten stoppen. Ik ben het roerend met hem eens. Wees gewoon eerlijk over eten.
jamies superfood

Chia, Gojibessen en Hennepzaad?

De term superfoods schrikt mij eigenlijk af. Ik was bang voor een lading gojibessen en chiazaad. Maar dat is gelukkig niet zo. Jamie’s recepten gaan over gewoon goed eten voor elke dag. Niet te duur en geen poespas. Ontbijtjes met eieren en bonen, havermoutpap maar ook gewoon volkorenbrood. Lekkere salades, pasta’s en recepten met kip. Met in de hoofdrol groente. Zoals Jamie zegt, vlees eten is helemaal prima, maar niet iedere dag. Ik proefde de couscous met garnalen en regenboogsalsa, deze was erg lekker. De fotografie heeft hij zelf gedaan en hij is er trots op. De foto’s zijn goed gelukt alleen mist het wel een beetje styling. Af en toe een vorkje, een servetje of een plankje erbij zou het boek nog mooier maken.

jamies superfood

Calorieën tellen

In het boek is rekening gehouden met calorieën, nu ben ik zelf niet zo van de calorieen tellen maar het is handig om te weten. De ontbijtjes zijn max 400kCal en de lunches en diners max 600kCal. Achterin het boek vind je extra info over koolhydraten (welke zijn goed en welke niet), vetten, het belang van water drinken en wat slaap met je doet. Nuttige info! Een lekker healthy boek dus, zonder suiker (hij gebruikt rauwe Manuka honing) maar waarmee je zeker weten lekker gaat eten.

jamies superfood

Winnen

Deze winactie is gesloten en de winnaars hebben persoonlijk bericht gehad. 

jamies superfood

Titel
Jamie’s Super Food voor elke dag

Auteur
Jamie Oliver

Uitgeverij
Kosmos

Bestellen
Prijs €29,99 bij Bol.com

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

1016 reacties

 • Katrien
  21 november 2015 om 18:40

  Ooh ik ben te laat, maar mijn favoriete en toch ook zeer gezonde recept is kip met rode curry in kokosmelk, met heel veel groentjes (ajuin, wortel, paprika, courgette, champignons). Eventueel als bijgerecht bruine rijst.
  Mjammie!

 • Kevser
  21 november 2015 om 00:21

  ohhh, dat herken ik zó! Ben ook een beetje op Jamie. #1 thuis hier. We kunnen net van tafel zijn, maar als we dan 24kitchen aan hebben en 10 minuten Jamie hebben zien koken, kunnen we zo weer in de keuken staan. Ik ben ook niet zo van de superfoods, maar van 'gewoon gezond' en lekker eten. Maakt dat ik extra kan genieten van een toetje als ik uit eten ben en een drankje op z'n tijd. Daarom probeer ik elke dag salades mee te nemen naar m'n werk. En als ik dan echt moet kiezen: de couscoussalade. Gewoon omdat je die altijd kunt maken met de ingrediënten die je thuis hebt en toch elke keer zoveel variatie kunt creëren. De ene keer rucola ipv gewone sla, andere keer baby romaine sla ipv veldsla. De ene keer wat zoeter met een mango en granaatappelpitjes erdoor, de andere keer met kip, avocado en noten. Couscous: voor de simplicity, variatie én het is ook nog een voordelige manier van gezond eten!

 • Femke
  20 november 2015 om 23:00

  Wakker worden met havermout bananen pindakaas papje en dan een beschuitje met Jamie na! :-) al bladerend door zijn nieuwe boek natuurlijk! IK WIL M, IK WIL M, IK WIL M... het boek dan natuurlijk... heel graag dan hè... alsjeblieft.. dat dus. :-) En nog net op tijd! @ Lucky meeeee

 • Miranda Koster
  20 november 2015 om 22:29

  Ik heb al wat heerlijke recepten voorbij zien komen op 24 kitchen in het programma jamies superfood en daardoor erg nieuwsgierig naar het boek!!
  Daar kan ik wel wat mee ;)
  Mijn favoriete gezonde recept is van een bananen brood van amber albarda.

 • Jet
  20 november 2015 om 21:24

  De 'te gekke vistaart' van Jamie doet zijn naam eer aan. Een ovenschotel met kabeljauw, aardappels, ei, spinazie, ui, wortel, geraspte kaas, citroen, peterselie. Heerlijk, simpel en lekker huiselijk! Staat in het boekje 'lekker t weekend in'.

 • sylvia
  20 november 2015 om 19:27

  Vindt bijna alles van jamie lekker,pasta met vegasaus met veel knoflook en aubergine of bolognese. En binnenkort eenil ik de muffins met zoete aardappelen eens proberen. 24 Kitchen zend superfood al uit. Ben al weer verslaafd. Zou graag het boek winnen......

 • GEA
  20 november 2015 om 18:12

  OW WAT GAAAFF
  FAVOURITE GERECHT PASTA,S

 • Dianne van der Knaap
  20 november 2015 om 17:27

  ik ben gek op de recepten en boeken van Jamie Oliver! Heerlijke recepten die ik graag maak en eet! De Kip Tikka salade bijvoorbeeld, heeeeerlijk!! Zijn nieuwe boek zag ik vanmorgen liggen in de winkel, wow wat ziet dat er weer goed uit! Ik zou m graag in mijn boekenkast willen hebben!

 • Susan Gielens
  20 november 2015 om 16:20

  Net op tijd! Deze week een griepje, waardoor mijn eetlust wat minder is. Maar Jamie op 24kitchen maakt dat weer helemaal goed. Ik kan wel wat superfoods gebruiken nu!
  Mijn favo gerecht: zoete aardappelpizza, bij voorkeur met rucola, huttenkase en walnoten.
  Gezond eten kan zo lekker zijn!

  Ben heel benieuwd naar de couscous boordevol groente met garnalen en sinaasappel! Hopelijk staat dat recept er ook in ;-)

 • Minke
  20 november 2015 om 16:07

  Ik doe heel graag mee. Na mijn zwangerschap wil ik graag wat kilo's kwijt en ik wil aan onze kinderen verantwoord en gezond eten geven. Wat ik zelf erg lekker vind is een salade met aardappeltjes, doperwten, bacon en een dressing van olie, citroen, mosterd en peterselie. Maar dat is iets meer voor de zomer. Met dit boek hoop ik heerlijke recepten te vinden die we samen metbons zoontje en later ook onze dochter kunnen eten. Zodat ook zij weten wat gezond eten is.

 • Jo-Ann Falconi
  20 november 2015 om 15:30

  Ah zo blij dat ik dit nog op tijd heb gezien! Ik ben eigenlijk altijd aan de zware kant geweest en ondanks ik Zoveel sport blijft het "eten" altijd een lastig onderwerp! Eten is zo lekker! Maar ik ben sinds kort begonnen met een gezondere lijfstijl want sporten en niet van het resultaat kunnen genieten heeft ook geen zin! Ik haal heel veel inspiratie van instagram, ik volg je niet voor niks eh :), en ook uit boeken zoals die van Rens K en de Hemsley zusjes dus Jamie past perfect bij de collectie! Zou het heel erg fijn vinden om nog creatiever te worden in de keuken en bewijzen dat gezond eten ook lekker kan zijn! O ja mijn favoriete gerecht ah ik ga denk ik toch voor een wortel/zoete aardappel/pastinaak soepje! Zoo Simpel maar ik krijg er niet genoeg van! X

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.