fbpx
Menu

Kidsproof: Warme Appelbollen

Voor warme appelbollen mag je mij ’s nachts wakker maken. Echt ik vind dat zo lekker. Knapperig bladerdeeg met een sappige warme appel erin. Heerlijk! Ik ben sowieso dol op warm fruit, als kind al. En daarom heb ik er een kidsproof recept van gemaakt. Want dit is niet alleen een recept wat ieder kind lekker vind, maar des te leuker is het om dit samen met je kleine te maken. Als klein meisje en ook als groot meisje zou ik er enthousiast van worden. Ik gebruik tegenwoordig altijd vers bladerdeeg, je vindt dit in het koelvak van de meeste supermarkten. Echt een uitkomst!

Extra lekker vind ik het om de appelbol met vanille-ijs of slagroom te serveren. Dan heb je die combinatie warm-koud waar ik zo gek op ben. Om ze een extra feestelijk tintje te geven, stak ik sterretjes uit met een uitsteker. Ziet er superleuk uit toch? Geniet er lekker van samen.. of alleen dat mag natuurlijk ook.

warme appelbollen

Ingrediënten voor 6 personen
1 grote lap vers bladerdeeg
6 kleine appeltjes (bijv. Elstar)
50 gr amandelspijs
Klein handje gemengde noten
Klein handje rozijnen
Kaneel
1 ei
Poedersuiker

Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden (hetelucht).

Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Bestrooi de appeltjes met wat kaneel. Ongeveer 0,5 tl per appel.

Roer (of prak met een vork) het amandelspijs los en voeg wat gehakte nootjes en wat rozijntjes toe. Vul de holtes van de appels met de spijsvulling.

Rol het bladerdeeg uit en verdeel het in 6 gelijke stukken. Rol ieder lapje nog wat extra uit.

Leg een gevuld appeltje in het midden van ieder lapje bladerdeeg. Trek de punten nu naar boven en duw ze aan. Maak er een mooie en dichte bol van. Keer de bol dan om. Heb je nog wat bladerdeeg over dan kan je eventueel leuke sterren uitsteken.

Klop een eitje los en bestrijk de appelbollen met het ei.

Bak de bollen in 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Garneer de warme appelbollen met poedersuiker en serveer ze met slagroom of vanille ijs. Smullen!

warme appelbollen

warme appelbollen

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Nu in de aanbieding. Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

  • Natasja
    1 december 2015 om 12:49

    Ziet er lekker uit, mmh

    Beantwoorden
  • Silvia
    30 november 2015 om 17:04

    Maak je dat bladerdeeg zelf of koop je dat? Als je het koopt welke koop je dan?

    Gr Silvia

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 november 2015 om 18:16

    Dat koop ik. Het liefst gebruik ik vers bladerdeeg (AH eigen merk) uit de koeling. Dat is zo'n grote lap, maar diepvries plakjes kunnen ook.

    Beantwoorden
  • Elisa
    30 november 2015 om 08:50

    Appels is nog altijd het meervoud van appel. Niet appelen ;-)

    Beantwoorden
  • happybudgetcooking
    29 november 2015 om 19:01

    Super leuk! Kan je dit eventueel ook maken met peer of is dat niet lekker??

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 november 2015 om 18:19

    Ja dat is ook heerlijk. In mijn boek staat ook een recept met peer en filodeeg.

    Beantwoorden
  • Margot
    29 november 2015 om 14:19

    Wat ziet dat er leuk en feestelijk uit!

    Beantwoorden
  • Emma
    29 november 2015 om 13:35

    Oh ja ik ben hier ook al van kleins af aan dol op, ontzettend lekker en makkelijk om te maken!

    Beantwoorden
  • Marijke I easydailyfood
    29 november 2015 om 12:53

    Mooie foto ziet er prachtig uit!

    Beantwoorden
  • Nicole
    29 november 2015 om 08:59

    Wat ontzettend leuk gedaan!

    Beantwoorden
  • Rosanne
    29 november 2015 om 07:26

    Het ziet er heerlijk uit maar ik gruwel echt van amandelspijs, wat zou een alternatief zijn? Alleen vullen met noten en rozijnen kan natuurlijk ook nog.

    Beantwoorden
  • Jeanine
    29 november 2015 om 17:21

    Het is ook lekker om de amandelspijs te vervangen door een mengsel van kristalsuiker met wat kaneel en een snuif gemberpoeder.

    Beantwoorden
  • Marlotte
    29 november 2015 om 07:00

    Oh wat een onwijs schattige appelbollen met die sterretjes. Heel leuk voor kerst als dessert of gewoon bij de koffie of thee. Ja, deze komt zeker weten aan bod bij kerst!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen