Appelbol

Appelbollen met spijs

Dit is een leuke variant op een recept wat je misschien van vroeger kent, een appelbollen recept! Wij maken dit keer appelbollen met spijs. Het is ontzettend leuk en gemakkelijk om te maken. Vind je het leuk om samen met je kinderen (of neefjes/nichtjes/buurkinderen) appelbollen te bakken? Dit is echt een perfect recept want ze kunnen lekker meehelpen en het resultaat ziet het er echt leuk uit. De spijs maak je heel gemakkelijk in het het hakmolentje van de staafmixer. Halveer de appels en vul ze met het zelfgemaakte amandel -en pistachespijs. Vouw daarna het bladerdeeg er omheen. Je maakt de appelbollen extra mooi met een blaadje gemaakt van bladerdeeg en het steeltje van de appel. Wanneer je ze voordat ze de oven in gaan nog met een losgeklopt ei bestrijkt komen ze er mooi goudbruin en glanzend uit. Een appelbol is heerlijk met een bolletje ijs of een toef slagroom als toetje of bij de thee.

Appelbol
ingredient appel
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 4 appels
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 65 gr garneeramandelen
  • 60 gr gepelde pistachenoten
  • 50 gr rozijnen
  • 1 citroen, rasp
  • 125 gr suiker
  • 2 eieren (maat M)

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (electrisch), 180 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Doe de rozijnen in een kommetje en vul met water tot de rozijnen onder water staan. Laat de rozijnen 10 minuten weken, giet ze daarna af en laat ze goed uitlekken.

  3. Maak de spijs door de amandelen en pistachenoten samen met de suiker in de keukenmachine fijn te hakken. Rasp de citroen er over en voeg het ei toe. Mix/hak opnieuw tot er een glad mengsel ontstaat. Kneed de uitgelekte rozijnen er doorheen.

  4. Schil de appels, haal het klokhuis er uit (bewaar eventueel de steeltjes, voor een extra leuk effect). Halveer de appels en haal met een theelepel wat extra vruchtvlees uit de appel, zodat je ze met meer spijs kunt opvullen. Vul de ontstane ruimte op met de amandelspijs en leg de andere appelhelft erop. Vul op deze manier alle appels. Rol het bladerdeeg uit, snijd de 2-3 centimeter van de bovenkant van het deeg. Hier kun je straks blaadjes uit snijden. Snijd de rest van het deeg in 4 vierkanten.

  5. Leg elke appel op het bladerdeeg vierkant en vouw het bladerdeeg om de appel, druk de naadjes aan. Klop in een kommetje het laatste ei los en bestrijk het bladerdeeg er mee. Wanneer je het leuk vindt, maak dan voor elke appelbol van bladerdeeg een blaadje (bestrijk ook het blaadje met het losgeklopte ei) en druk dat op het bladerdeeg. Druk ook het steeltje in het bladerdeeg. Zodat je weer een appel met steel en een blaadje hebt. Bestrooi de buitenkant eventueel met suiker en zet ze op de met bakpapier beklede bakplaat. Bak de appelbollen met spijs in 25-30 minuten goudbruin in de oven.

Appelbol
ingredient appel

Wat vind jij van dit recept?

4.7 (10 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Kinderrecepten Koekjes recepten Appel Bladerdeeg Hollandse recepten Kerst Pasen Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in