Menu

Video: Broodje Avocado Hüttenkäse en gerookte zalm

Sponsored. Yes ik heb een extra video voor jullie. Onlangs heb ik opnames gehad voor een TV campagne van Hüttenkäse. Heb jij mij al gespot op 24 Kitchen? Ik heb al heel veel leuke reacties gekregen. Zo leuk! En ik heb zelf natuurlijk ook even de zender aangezet om mijzelf te spotten. Best bijzonder eigenlijk. En natuurlijk wil ik de recepten ook graag met jullie delen. Ik ben dol op Hüttenkäse, het is een verantwoord broodbeleg. En je kunt het met heel veel ingrediënten combineren. Fijn!

Vandaag maak ik een heerlijk broodje met avocado, Hüttenkäse en gerookte zalm. Van de avocado en de Hüttenkäse maak ik een lekkere frisse spread. Het is zo gepiept en het resultaat is superlekker. Avocado en zalm is een bekende geslaagde combinatie maar de Hüttenkäse past daar ook perfect bij. Ik gebruik zelf een meergranen bol, maar je kunt ook een ander broodje gebruiken. Lekker!

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 2 personen
2 Meergranen broodjes
70 gr gerookte zalm
1 avocado
0,5 rode ui
2 el Hüttenkäse
Klein handje bieslook
Kneepje citroensap
Handje rucola
Peper en zout

Zo maak je het
Verwijder de pit uit de avocado. Prak het vruchtvlees fijn met een vork. Voeg de Hüttenkäse bij de avocado en meng dit door elkaar. Breng de spread op smaak met wat peper, zout, een kneepje citroensap en een klein beetje gehakte bieslook.

Verdeel de spread over de onderkant van de meergranenbol.

Leg 2 plakjes gerookte zalm op de spread.

Verdeel daarover een paar takjes rucola.

Snijd de rode ui in halve ringen en garneer ieder broodje met een paar uienringen.

broodje hüttenkäse met zalm

broodje hüttenkäse met zalm

Heb jij ook een lekker recept met Hüttenkäse? Deel dan jouw gerecht op de Facebook pagina van Hüttenkäse en maak kans op een culinaire ballonvaart.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Dit artikel is in samenwerking met Hüttenkäse, lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

 • karin
  22 december 2015 om 11:51

  Wat ik bijna dagelijks eet, Huttenkase op een cracker met een laagje groene pesto en snoeptomaatjes(gehalveerd) met wat peper en zout........hmmmmmmmmmmm Zo heerlijk :-)

 • Pauline
  2 december 2015 om 17:32

  haha ik eet het ook zo uit het bakje :)

 • Saskia
  1 december 2015 om 08:25

  Mmm, hüttenkäse is echt zo lekker! Ik doe het altijd door de spinazie als groen laagje in de lasagne. Of als ontbijt / tussendoortje: hüttenkäse met wat granola...

 • Ellen
  1 december 2015 om 08:00

  ik ben echt verslaafd aan Huttenkase, ik eet het bijna elke dag denk ik! Meestal gewoon met een lepeltje confituur als snack, maar deze hartige versie klinkt ook heel erg lekker!

 • Margot
  30 november 2015 om 22:02

  Dit lijkt me een heerlijke combinatie!

 • Cheese and Chinese
  30 november 2015 om 20:02

  Lekker! Ik hou zowel van avocado als Huttenkase, maar ik had nooit bedacht om de twee met elkaar te mengen. Lijkt me inderdaad een erg frisse combinatie, en erg lekker met de zalm.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.