fbpx
Menu

Fresh & Easy: Tonijnburger met Avocado

De zalmburger uit mijn kookboek is een dikke hit. Dus eigenlijk kon een versie met tonijn niet achterblijven. Ik ben dol op tonijn en ook op burgers. Dus waarom deze 2 niet met elkaar combineren? En dat pakte verrassend goed uit. Deze tonijnburger is zo klaar, echt een kind kan de was doen. Ik gebruik de tonijn in water van Fish Tales, deze is door visser Ali met de hengel gevangen, één voor één. Lekker duurzaam dus.

Erbij maak ik een fris sausje van mayonaise en Griekse yoghurt. Met een klein beetje citroenrasp voor een extra frisse touch. Op het broodje gaat nog wat sla, avocado en komkommer. Je kunt er eventueel nog zoete aardappelfrietjes bij serveren of wat extra salade. Prima maaltje toch voor een doordeweekse woensdag?

tonijnburger

Ingrediënten voor 4 personen
Burger
2 x tonijn op water van Fish Tales (à 160 gr)
2 eiwitten
2 handjes Panko
0,5 rode ui
Rasp van een halve citroen
Handje peterselie
Handje bieslook
Peper en zout
Olijfolie

Toppings
4 harde bolletjes
50 gr rucola
Stukje komkommer van 10 cm
2 avocado’s
1 el mayonaise
1,5 el Griekse yoghurt
Rasp van een halve citroen

Zo maak je het
Laat de tonijn goed uitlekken en doe het in een kom.

Snipper de halve rode ui fijn en hak de groene kruiden ook fijn. Voeg dit bij de tonijn.

Voeg de rasp van een halve citroen (wel goed wassen) en wat peper en zout toe.

Voeg de eiwitten en de panko toe en meng het tot een egaal “deegje”. Het mengsel moet licht plakkerig aanvoelen. Is het nog te nat, voeg dan wat extra Panko toe.

Bak de tonijnburgers in wat olijfolie om en om goudbruin. Ongeveer 3 minuten per kant.

Snijd de avocado en de komkommer in plakjes.

Snij de broodjes doormidden en beleg ze met wat rucola, avocado en komkommer. Leg de tonijnburger hierop.

Maak een snel sausje van de Griekse yoghurt, de mayonaise en de rasp van een halve citroen.

Garneer de tonijnburger met een lepel van de yoghurtmayonaise.

Geniet ervan.

tonijnburger

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

24 reacties

  • Gina
    19 januari 2019 om 19:47

    Echt een zaaaalige burger !! Vanavond gegeten.... Ik blijf je volgen 😊 Staan zoveel heerlijke recepten op jouw site , Top !!

    Beantwoorden
  • Hanna Sidi Habibi
    18 september 2017 om 12:57

    Hmm ziet er goed uit! Kan ik deze ook invriezen? Eerst bakken dan? Groetjes

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 september 2017 om 20:49

    Ja dat kan wel! En ik zou ze idd eerst bakken anders ben ik bang dat ze misschien te nat worden bij het ontdooien.

    Beantwoorden
  • Laura
    9 juni 2017 om 19:50

    Was lekker, dankjewel!

    Beantwoorden
  • Annemiek Pierik
    2 juni 2017 om 20:07

    Hi Pauline, dankjewel voor dit heerrrrlijke recept! Ik wentelde de burger nog even om door een bakje sesamzaadjes. Receptje om te onthouden! :D

    Beantwoorden
  • Marlous
    30 mei 2017 om 18:28

    Heerlijk recept! Heb er zelf nog wat Spaanse peper aan toegevoegd.

    Beantwoorden
  • Tony
    7 januari 2017 om 15:25

    Ik maakte ze met Tonyn van de Vegetarische Slager. Ook heel lekker.

    Beantwoorden
  • Ritchey kaffa van Scheijndel
    10 augustus 2016 om 07:54

    Lieve Pauline,

    Weer een heerlijk recept, kleine tip probeer niet met handjes te werken (handje panko, peterselie en bieslook) ik ben 2 meter lang en ik kan 4 sinaasappels zonder moeite in 1 hand houden een handje peterselie zou het een tuna flavored peterselie burger maken!

    Probeer in grammen te werken zodat het resultaat altijd het zelfde is!

    Bedankt voor het heerlijk recept!

    Meest vriendelijke groet,

    Ritchey
    Chefkok van rahlinc

    Beantwoorden
  • judith
    12 april 2016 om 21:18

    Vandaag gemaakt en het was heel lekker! Zelfs mijn jongste dochter van acht die geen vis lust vond de burger heerlijk. Mams ook weer blij ;-)

    Beantwoorden
  • Annika
    13 april 2016 om 08:45

    Ah, dat is goed om te horen!

    Beantwoorden
  • Nadine Boers
    25 maart 2016 om 15:31

    Ik wil hem vanavond gaan proberen! Alleen heb ik geen panko in huis.. Wat kan ik het beste als alternatief gebruiken? Ben zo benieuwd!

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 maart 2016 om 19:08

    Ik hoop dat ik nog op tijd ben, paneermeel kan ook. Of een verkruimeld beschuitje of een eetlepel bloem. Veel kookplezier!

    Beantwoorden
  • Femke
    22 november 2015 om 18:46

    Net uitgeprobeerd en het was heerlijk! Ik heb zelf door het sausje nog wat wasabi gedaan voor wat pittigheid. Een perfecte burger om te eten voor het sporten: niet te zwaar en met veel eiwitten dankzij de tonijn. Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  • Annelies
    17 november 2015 om 15:20

    Kan je deze ook eten als je zwanger bent? door de eiwitten? Of worden deze uiteindelijk genoeg gebakken?

    Beantwoorden
  • Irene
    19 oktober 2016 om 22:27

    De tonijnburgers worden gebakken, staat in het recept.

    Als je zwanger bent moet je een beetje uitkijken met het eten van roofvissen (vissen die zelf visjes eten). Dit ivm zware metalen die ze bij zich kunnen dragen.
    Tonijn uit blik kun je echter gerust af en toe eten, omdat hierbij de concentratie zware metalen niet hoger mag zijn dan een veilig gesteld percentage.
    Bij verse tonijn weet je echter niet hoeveel metalen hier in zitten.

    (bron: voedingscentrum)

    Beantwoorden
  • Laura | Liefde voor bakken
    11 november 2015 om 13:46

    Dit is echte en fantastisch recept!

    Beantwoorden
  • Kelvin
    11 november 2015 om 13:04

    Dit is echt een recept in mijn straatje! Ik ben gek op burgers en ook gek op tonijn en tonijn salade. Wat een fantastische combo, dit ga ik echt een keertje proberen! Wel als mijn vriendin niet thuis is(A).

    Groetjes

    Beantwoorden
  • Annelies
    11 november 2015 om 12:26

    Ziet er super lekker uit. De zalmburgers zijn bij ons thuis ook een grote hit die regelmatig op tafel staat :-)

    Beantwoorden
  • Deborah
    11 november 2015 om 10:05

    Dat ziet er weer lekker uit en ook nog eens gezond (op die ene el mayo na, maar ach... het moet wel leuk blijven ;) )!

    Beantwoorden
  • Emma
    11 november 2015 om 08:26

    Ik ben de laatste tijd veel aan het experimenteren met vegetarische burgers, maar ik ga ook aan de visburgers beginnen! Misschien wel deze met tonijn!

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 november 2015 om 18:16

    Ja doen, zo lekker!

    Beantwoorden
  • Nicole
    11 november 2015 om 08:02

    Hmm die burgers zien er goed uit! Ook een goede groente combinatie.

    Beantwoorden
  • Margot
    11 november 2015 om 07:33

    Dat ziet er goed uit! En lekker zo met dat sausje en de avocado.

    Beantwoorden
  • Marlotte
    11 november 2015 om 06:53

    Ah lekker! Ik ben al een hele tijd van plan om tonijnburgers te maken, maar op de een of andere manier kwam het er niet van. Jouw recept komt op het perfecte moment!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen