speltpap met blauwe bessen

Kidsproof: Speltpap met blauwe bessen

Sponsored. Pap is hip and happening. Als kind at ik heel vaak pap en nu is het weer terug van weggeweest. Deze trend is volledig overgewaaid uit London, daar stond “porridge” al wat langer op de kaart. Maar ook in Nederland kan je er niet meer omheen. Dagelijks zie ik de mooiste havermout kunstwerken voorbij komen op Instagram. En ik doe er zelf ook volop aan mee. De ene keer met rood fruit, de andere keer met chocolade of mijn favo met een lepel pindakaas. Smullen! Zeker nu het buiten kouder wordt, weet ik zo’n kommetje warme zijdezachte pap extra te waarderen. Naast havermoutpap zijn er nu ook andere papsoorten in opkomst. Eerder schreef ik al over Teff en vandaag maak ik een recept met speltpap. De ideale bodem voor een lange schooldag.

Speltpap is nieuw in het assortiment van Zonnatura. Je vindt het gewoon in de supermarkt. En het is een goed alternatief voor havermout. Niet alleen in de toppings kan je variëren, maar ook in de basis. De speltpap wordt zoals de naam al doet vermoeden gemaakt van 100% biologische spelt. Super voedzaam en bommetje vol vezels. Het heeft een beetje een nootachtige smaak, ik vind het lekker. De bereiding is al net zo simpel als havermout. Een paar minuutjes koken met wat (plantaardige) melk en klaar is je ontbijtje. Ik heb nu een versie met blauwe bessen en gekarameliseerde banaan gemaakt. Lekker!

speltpap met blauwe bessen

Ingrediënten voor 1 volwassene of 2 kindjes
5 el Zonnatura speltpap
200 ml (plantaardige) melk
0,5 banaan
Handje blauwe bessen (evt. uit de vriezer)
1 tl kaneel
1 el kokosflakes
1 tl kokosolie

Zo maak je het
Breng de melk aan de kook. Voeg wanneer de melk bijna kookt, de spelt toe en blijf roeren totdat er een dikke pap ontstaat. Na een minuutje roeren is je speltpap klaar.

Breng de pap op smaak met wat kaneel en eventueel wat honing. Voeg alvast een deel van de blauwe bessen toe. Dit geeft de pap een mooie paarse kleur (het oog wil ook wat).

Snijd de banaan in plakjes en bak deze goudbruin in de kokosolie.

Garneer de speltpap met de resterende blauwe bessen, de gecarameliseerde banaan en de kokosflakes.

Smullen.

speltpap met blauwe bessen

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Nu in de aanbieding. Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Dit artikel is in samenwerking met Zonnatura, lees mijn disclaimer.

Muesli ontbijtkoeken
Fresh & Easy: Pad Thai met garnalen
Bewaar
7 Comments
 • Isabelle

  11 november 2015 at 19:32 Beantwoorden

  Hoi Pauline,\r\n\r\nWat een ontzettend lekker recept! Ik heb het vanochtend met Teff bereid, ook super lekker! Kan dit ook gewoon met havermout?\r\n\r\nGroeten, Isabelle

 • Ricky

  8 november 2015 at 22:54 Beantwoorden

  Blauwe bessen en banaan is mijn favoriete ontbijt combi! En met spelt erbij al helemaal <3

 • Margot

  8 november 2015 at 14:43 Beantwoorden

  Eerlijk? Ik heb nog nooit pap gegeten!

  • Pauline

   9 november 2015 at 17:47 Beantwoorden

   Haha probeer het eens. Misschien vind je het heel lekker.

 • Nicole

  8 november 2015 at 08:16 Beantwoorden

  Ik ben dol op pap! Deze ga ik ook eens proberen!

 • Marlotte

  8 november 2015 at 07:06 Beantwoorden

  Eerlijk gezegd wist ik niet dat er speltpap bestond, op zich wel logisch natuurlijk. Lijkt me een heerlijk ontbijtje!

Plaats een reactie