Kruidnoten tiramisu - Sinterklaas toetjes

Pepernoten tiramisu

Pepernoten tiramisu, een heerlijk toetje voor pakjesavond. En deze pepernoten tiramisu is kidsproof. Zonder rauwe eieren en zonder alcohol. In deze tiramisu hebben we wel koffie gebruikt, maar in plaats van Marsala (de zoete wijn die in de tiramisu gaat) gebruiken we nu een heel klein beetje amandel koffiesiroop. Dit kun je gewoon bij de Appie kopen. Wil je liever ook geen koffie gebruiken dan is chocolademelk met een klein beetje amandelsiroop een goede vervanger. Als ik jou was zou ik gewoon 2 versies maken, één voor de kids. En een niet zo kidsproof versie voor de grote mensen. Wel even goed uit elkaar houden he? Anders heb je straks hele gezellige kinderen.

 

Pepernoten tiramisu
pepernoten
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 150 ml slagroom
  • 250 gr mascarpone
  • 1 el suiker (of meer naar smaak)
  • 100 gr pepernoten
  • 1 kopje sterke espresso (of chocolademelk)
  • scheutje koffiesiroop amandel
  • cacao

Zo maak je het

  1. Roer de mascarpone los met een lepel.

  2. Klop de slagroom met een flinke eetlepel suiker lobbig en meng dit door de mascarpone.

  3. Zet een kopje sterke espresso en voeg een scheutje van de koffiesiroop toe. Ga je een volwassen versie maken, voeg dan een scheutje Marsala en een theelepel suiker bij de koffie. Laat de koffie iets afkoelen.

  4. Dip een paar pepernoten kort in de koffie en verdeel ze over een glas. Verdeel hierover een flinke lepel van het mascarpone mengsel.

  5. Verdeel hierover wederom een paar in de koffie gedipte pepernoten en maak het dessert af met een lekkere dot room met mascarpone.

  6. Garneer de pepernoten tiramisu met wat cacao en wat extra pepernoten. Laat de tiramisu opstijven in de koelkast. Minimaal een uurtje. Maar het mag ook langer.

Kruidnoten tiramisu - Sinterklaas toetjes
Pepernoten tiramisu

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (27 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Kinderrecepten Chocolade Sinterklaas Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in