mueslikoeken

Muesli ontbijtkoeken

Sponsored. Deze muesli ontbijtkoeken kan je prima meenemen naar je werk. Maar ze zijn ook erg geschikt om mee te ontbijten, ideaal als je ‘s ochtends weinig tijd hebt. Eigenlijk zit er alles in wat ik normaal ook in mijn dagelijkse ontbijtje gebruik (alleen de yoghurt ontbreekt nog). Goed begin van de dag dus. Ik moet wel toegeven dat ze vers gebakken het allerlekkerste zijn. Maar dat is met alle zelfgemaakte koekjes zo. Het voordeel is dat ze zo gemaakt zijn, dit kan je prima ‘s avonds nog even maken voor het hele gezin (en je man kan dit uiteraard ook prima).

Ik heb deze ontbijtkoeken nu al een paar keer voor mijzelf gemaakt. Voor als ik heel vroeg de deur uit moet (en zoveel mogelijk tijd wil besparen) of als to go ontbijtje. Ik gebruik de Quaker Havermout Muesli Noten, deze is gevuld met hazelnoten, amandelen en stukjes gedroogd fruit. Rijk aan vezels en er is verder geen suiker aan toegevoegd en dat vind ik fijn. Je kunt in plaats van havermeel (wat gewoon gemalen havermout is) ook speltbloem gebruiken. De zoetigheid komt van de bananen. Wil je het nog iets zoeter hebben, voeg dan nog een kneepje honing toe. Ik vind het persoonlijk niet nodig, maar ik ben dan ook niet zo’n zoetekauw. Doe dit gerust als je van zoet houdt.

mueslikoeken

Ingrediënten voor 10 st.
2 rijpe bananen
100 gr havermeel (gemalen havermout)
125 gr Quaker Havermout Muesli Noten
1 ei
30 gr kokosolie
20 gr rauwe cacaonibs
1 tl bakpoeder
1 tl speculaaskruiden
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden (hetelucht).

Pureer de bananen en het eitje glad met een staafmixer.

Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en meng het goed door elkaar. Je hoeft de kokosolie niet persé te smelten van tevoren. Dit gaat door het mengen vanzelf.

Verdeel met een lepel 10 gelijke hoopjes van het beslag over een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk de koekjes iets aan met de bolle kant van een lepel.

Bak de koekjes in 13 – 15 goudbruin.

Bewaar de ontbijtkoeken luchtdicht tot gebruik. Je kunt ze ongeveer 3 dagen bewaren, maar net uit de oven zijn ze het allerlekkerste.

mueslikoeken

 

Nog wat extra tips:
Voeg 2 el honing toe voor wat extra zoetheid.
Vervang het havermeel voor een hele fijne havermout of voor speltbloem.
Bewaar ze luchtdicht (max. 3 dagen).

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Dit artikel is in samenwerking met Quaker , lees mijn disclaimer.

Fresh & Easy: Tonijnburger met Avocado
Diary November #1
Bewaar
25 Comments
 • Roset ter Haar

  27 maart 2017 at 15:48 Beantwoorden

  Cocoa nibs bij action is hetzelfde als choconibs?of raw choco? Deze kosten 2 euro 38. Zo ook kokosolie bio stuk goedkoper

  • Annika

   28 maart 2017 at 13:39 Beantwoorden

   Ja, dat is denk ik hetzelfde. Ik ken het niet, dus ik weet het niet zeker.

 • Saskia Kooger

  2 januari 2017 at 18:15 Beantwoorden

  Hoi Pauline,
  Kun je ze ook invriezen?

 • Ellen

  2 januari 2017 at 18:03 Beantwoorden

  Hallo Pauline, hoeveel koekjes reken je dan voor je ontbijt? Als ik muesli in mn yoghurt doe is dat 40 gram per portie. Nu komt er natuurlijk nog bloem bij…

 • Melanie W

  26 april 2016 at 17:59 Beantwoorden

  Hoi,\r\nin veel cupcakes en koekjes, en ook in deze ontbijtkoeken gaat banaan. Nu ben ik allergisch voor banaan, weet u vervangers voor banaan? Alvast bedankt, ik ben al een tijdje op zoek hiernaar maar weet het allemaal niet zo precies…

  • Pauline

   27 april 2016 at 20:31 Beantwoorden

   Je kunt het proberen met appelmoes. Ik heb er zelf geen ervaring mee, dus ik kan je niet garanderen dat het lukt.

 • Jessica van oosten

  6 december 2015 at 20:35 Beantwoorden

  Ik ben aleens eerder voor een gerecht op zoek geweest naar choconibs. Kan iemand mij vertellen waar ik deze kan kopen? …of als ze in een supermarkt te koop zijn, waar moet ik ze dan zoeken?

  • Ramona

   27 februari 2016 at 22:41 Beantwoorden

   Je kunt ze tegenwoordig bij AH kopen en bij de Plus… bij beide winkels liggen ze (althans hier in de stad), bij de biologische produkten. Bij reform/natuurvoedingswinkels, zoals bijv de Tuinen en Erica kruiderijen, kun je ze altijd vinden 🙂

 • Petra

  20 november 2015 at 22:55 Beantwoorden

  Hay Pauline,\r\n\r\nIk houd me aan het recept en de oventijd maar de koeken blijven een beetje zacht, ook na het afkoelen. Waar kan dit aan liggen? Verder zijn ze lekker! Groetjes petra

  • Pauline

   20 november 2015 at 23:21 Beantwoorden

   Ze horen idd een beetje chewy te zijn. Dit komt omdat er geen suiker in zit. Suiker maakt een koekje vaak knapperig.

 • Denise

  12 november 2015 at 21:52 Beantwoorden

  Klinkt heerlijk! Die moet ik een keer maken. Klinkt als een prima receptje om van het weekend eens te testen 🙂

 • Gre

  11 november 2015 at 12:52 Beantwoorden

  Deze zin snap ik echt niet: “Vervang het havermeel voor een hele fijne havermout of voor speltbloem.”

 • Moringa producten

  11 november 2015 at 11:19 Beantwoorden

  Ziet er echt heerlijk uit!

 • nicole

  10 november 2015 at 16:54 Beantwoorden

  Deze koeken zien er heerlijk uit!

 • Marloes

  10 november 2015 at 15:13 Beantwoorden

  Ik ben ze op dit moment aan het maken en ik raad wel aan om de kokosolie te smelten! Bij mij mengt het niet zo gemakkelijk met de rest.. Verder ruikt het hier al heerlijk, ben heel benieuwd!

 • happybudgetcooking

  10 november 2015 at 14:11 Beantwoorden

  Meteen gepind!

 • Ciska

  10 november 2015 at 14:10 Beantwoorden

  Dat probleem heb ik ook! Laatste mail is van vorige week en ik kan op de website niet vinden waar ik me (weer) kan aanmelden. Erg jammer. Hopelijk is het snel opgelost want ik maak regelmatig een van je recepten!\r\nGroetjes, Ciska

 • Margot

  10 november 2015 at 13:29 Beantwoorden

  Dit lijkt me een erg fijn tussendoortje aangezien ik heel snel honger heb!

 • Natasja

  10 november 2015 at 13:27 Beantwoorden

  Mmh, ziet er goed uit hoor!

 • Annemieke

  10 november 2015 at 12:56 Beantwoorden

  Hallo, een vraagje ; waar kan ik de havermout /müsli noten van Quaker mee vervangen ? Met gemengde en en wat havermout ? Dank!

  • Pauline

   11 november 2015 at 18:19 Beantwoorden

   Ja dat kan inderdaad, als je maar op dezelfde hoeveelheid uitkomt.

 • Petra

  10 november 2015 at 12:08 Beantwoorden

  Goeiemorgen,\r\n\r\nSinds ‘n aantal dagen ontvang ik de dagelijkse mail niet meer.\r\nEn die mis ik!\r\nIs er iets veranderd, of fout gegaan?\r\nIk zie ook niet waar ik me weer in kan schrijven.\r\nNou ja, hopelijk is ‘t iets simpels en krijg ik ‘m morgen gewoon weer!\r\n\r\nHoor graag!\r\n\r\nGroeten,\r\n\r\nPetra

  • Pauline

   10 november 2015 at 14:06 Beantwoorden

   Hoi Petra dat klopt, er zat een foutje in het programma. Er wordt gewerkt aan een oplossing.

   • Petra

    10 november 2015 at 14:37 Beantwoorden

    Bedankt voor je snelle reactie Pauline!\r\n\r\nMisschien goed momentje je te laten weten dat ik gemiddeld twee keer per week recepten van de site kook. \r\nVorig jaar met kerst waren, geloof ik, 4 van de 5 gangen van jullie site.\r\nDe Caesar van boerenkool vinden we heerlijk, maar ook de loempiataart en alle zoete aardappelrecepten. Oh ja, de spinaziesalade met dadels is ook zo ontzettend lekker!\r\nOok ik kijk weer uit naar de kerstrecepten!\r\n\r\n\r\nGroetjes uit Den Haag,\r\n\r\nPetra

Plaats een reactie