fbpx
Menu

Thaise viskoekjes

Sponsored. Yes vandaag een recept voor Thaise viskoekjes!  Ik heb mijzelf voorgenomen om de Aziatische keuken beter te leren kennen. Het smaakpalet is zo uitgebreid en er valt nog zoveel te ontdekken. Van Indonesië tot Thailand en van Japan tot Vietnam. En dat is nog maar een greep uit wat deze keuken te bieden heeft. Ik weet er nog te weinig van en daar moet verandering in komen. En daar heb ik wel een beetje hulp bij nodig. Dus zal ik vaker eens uit een kookboek koken of gebruik maken van een specerijenmix.

santa maria kruiden

De viskoekjes van vandaag maak ik met de Lime Pepper kruiden van Santa Maria. Nu hoor ik je denken Santa Maria is toch van de Tex Mex keuken? Niet zo gek hoor dat je dat denkt, want ik wist tot voor kort ook niet beter. Naast het uitgebreide assortiment ingrediënten voor Mexicaanse recepten, heeft Santa Maria ook een kruidenlijn waar je U tegen zegt. Ik gebruik al een tijdje de Chili Explosion, de zwarte peper en hun zout. Allemaal fijn! Maar er is nog veel meer. De Extra Fine Selection bestaat uit zo’n 15 verschillende specerijen waaronder: Seafood & Fish, Pure Garlic, Pasta Rossa en een hele range BBQ spices. Ik wil ze allemaal, al is het alleen al omdat de verpakking zo fijn is.

Voor deze viskoekjes gebruik ik Lime Pepper. Limoenpeper, een vleugje koriander en citroengras, dat zijn precies de smaken die bij Thailand horen. Aangevuld met zeezout een goede basis om mijn viskoekjes op smaak te brengen. Je kunt ze als borrelhapje serveren, maar zijn ook lekker als lunch of avondeten met een lekkere salade on the side.

thaise viskoekjes

Ingredienten voor 8 st.
250 gr witvis
3 lente-uitjes
1 teen knoflook
1 eiwit
1,5 el boekweitmeel
1 tl vissaus
Flinke draai Santa Maria Lime Pepper kruiden
Handje verse peterselie

Zo maak je het
Dep de vis iets droog met een keukenpapiertje. Doe de vis in de kom van je keukenmachine. Maal het even kort.

Voeg nu de knoflook, de peterselie, het eiwit, de vissaus en de Lime Pepper toe en meng het nogmaals door elkaar. Het moet een egale pasta zijn. Een beetje structuur is niet erg, als het maar een geheel is.

Hak de lente ui  fijn. Voeg dit bij het vismengsel.

Roer het boekweitmeel (dit mag ook met bloem) door de vispasta. Is het mengsel nog te nat, voeg dan wat extra boekweitmeel toe.

Vorm met natte handen kleine koekjes van het vismengsel.

Bak de Thaise viskoekjes in een paar minuten goudbruin in wat olijfolie.

Serveer met een extra limoentje, een frisse komkommersalade of een zoete chilisaus.

thaise viskoekjes thaise viskoekjes

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Dit is een gesponsord bericht, lees mijn disclaimer.

Advertisement

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

  • Boor8
    6 maart 2019 om 09:43

    Hoi Pauline, Je viskoekjes zij fantastisch. Gekke vraag. Wij hebben per kwartaal een etenje waarbij alle gerechtjes in combi en van bier gemaakt zijn. Nu hebben we een fantistisch blond biertjes gevonden die echt goed gaat met de viskoekjes. Heb je een idee hoe ik dit al door het beslag zou kunnen verwerken? Hartelijke groet!

  • Anna Herter
    3 februari 2019 om 13:29

    Hmm, lekker voor in de airfryer ook! Zijn ze ook invriesbaar, en zo ja, rauw of na het bakken?

  • Pauline
    11 april 2018 om 17:57

    Yes dat kan zeker!

  • Marije
    11 april 2018 om 12:54

    Kun je dit in de koelkast bewaren en de volgende dag ‘koud’ eten bij de lunch?

  • Annika
    22 augustus 2017 om 14:18

    Ja het is kidsproof wat dat betreft! :)

  • Annette
    20 augustus 2017 om 17:48

    Daar heb ik ontzettend zin in ga het samen met de kinderen maken zodat is misschien op deze manier vis wel lekker vinden.

  • Mieke Foppen.
    30 september 2016 om 14:06

    Heerlijke viskoekjes!!!
    Nog lekkerder met een gember/rode peper sausje.
    Een heel fijn gesneden rode peper 10 min. koken in gembersiroop.

  • Joke de Vries
    11 juni 2016 om 19:51

    Heb ze al een aantal keer gemaakt. Ze worden steeds lekkerder...? Wat ik doe, is de vis licht voorstomen, op een vergiet of zeef, boven een laagje kokend water. Dan pureer ik de vis. Zodoende zijn de koekjes meteen goed gaar binnenin. En gaat het pureren ook eenvoudiger. Echt een toprecept.

  • Jeroen van der Mark
    23 november 2015 om 22:43

    Dat ziet er echt goed uit :) Kan je ook een ander soort meel gebruiken?

  • Mark van Oosterwijck
    30 oktober 2015 om 16:10

    Dat ziet er erg lekker uit. Ga ik zeker eens proberen!

  • Pauline
    7 oktober 2015 om 18:40

    Die heb ik toevallig onlangs gekocht :)

  • Sam
    6 oktober 2015 om 20:03

    Om een meer authentieke Thaise smaak te krijgen kun je djeroek poeroet blaadjes toevoegen. Heel fijn snijden. Te koop bij de toko en makkelijk in te vriezen.

  • karlien
    6 oktober 2015 om 17:01

    Die kruiden potjes, zo mooi!
    Recept ziet er goed uit, denk dat mijn kinderen dat ook wel lusten :)

  • Ellen
    6 oktober 2015 om 08:23

    Ik heb nog nooit visburgers gemaakt, komt op mijn lijstje!

  • Margot
    6 oktober 2015 om 07:42

    Dat ziet er goed uit en het is een goede reminder dat ik weer eens vis moet eten!

  • Marlotte
    6 oktober 2015 om 07:32

    Ik ben over het algemeen niet zo van vis, maar dit ziet er wel heel lekker uit zeg!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.