Menu

Kidsproof Pindakaas Mueslirepen

Deze mueslirepen met pindakaas maakte ik natuurlijk gewoon voor mijzelf. Dat snap je wel! Ik ben een enorme pindakaaslover, al van kleins af aan. Regelmatig lepel ik het zo uit de pot. Maar in recepten vind ik het ook heerlijk. Al eerder maakte ik een goddelijke peanutbutter fudge. Deze mueslibars zijn ietsje gezonder. In principe komt er geen oven aan te pas. Ik heb de havermout en de hazelnoten even getoast voor een extra diepe smaak. Maar dit hoeft niet perse. Je kunt het ook een gehele no bake versie van maken.

Deze mueslirepen kun je prima meegeven naar school. Lekker tussendoortje tijdens het spelen. Ze zijn wel kwetsbaar, dus ze vallen snel uitelkaar. Dat heb je nou eenmaal met zelfgemaakte granolabars. Er is één manier om dit te voorkomen en dat is extra honing toevoegen. Zelf vind ik het dan te zoet worden en daarom houd ik het bij 60 gr. Ik heb trouwens rauwe (koudgeslingerde) honing gebruikt, superlekker! Er zit ook een klein beetje rauwe cacao in. Ik had de superfoods eigenlijk uit mijn keuken verbannen, maar sinds kort heb ik de rauwe cacaonibs weer herontdekt. Ik vind ze toch wel heel erg lekker, vooral in combinatie met pindakaas natuurlijk. Maar heb je dat niet in huis, dan kun je ze gerust weglaten.

mueslirepen maken

Ingrediënten voor 12 st.
150 gr havermout
60 gr hazelnoten
100 gr pindakaas
60 gr honing
50 gr rozijnen
30 gr cacaonibs
30 gr kokosolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verdeel de havermout en de hazelnoten over een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster het in 10 minuutjes goudbruin. Laat het vervolgens afkoelen en doe het mengsel dan in een kom.

Verwarm de pindakaas, de honing en de kokosolie in een steelpannetje op het vuur. Laat het onder af en toe roeren volledig smelten.

Giet het pindakaas-mengsel over de havermout en roer door.

Voeg nu ook de rozijnen en de cacaonibs toe en meng het goed door elkaar.

mueslirepen maken

Bekleed een ovenschaal of tray met opstaande rand met bakpapier. Verdeel het muesli-mengsel over de plaat en druk het goed aan. Ik duw het altijd extra aan met een stukje bakpapier.

Laat de mueslirepen volledig afkoelen in de koelkast. Minimaal 4 uur, maar het liefst een hele nacht.

Snijd de mueslirepen in stukken. Lekker bij de thee of in de broodtrommel mee naar school.

Je kunt de pindakaasrepen ongeveer 5 dagen bewaren in de koelkast.

mueslirepen maken

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

22 reacties

 • SannSunn
  24 oktober 2017 om 00:40

  Hoi Pauline, Ziet er lekker uit dus deze ga ik snel proberen! Ik ben geen fan van kokosolie ivm verhouding verzadigde vetten tov andere olieen. Wat kan je het best als alternatief gebruiken en in welke verhouding om te zorgen dat de repen wel stevig genoeg worden?

 • Pauline
  10 april 2017 om 11:56

  Leuk dat je met een variatie aan de slag bent gegaan. Dat is koken en bakken :) Havervlokken kan ook. Maar ik durf niet te zeggen dat het beter plakt.

 • Kaneke0601
  10 april 2017 om 10:46

  Hallo Pauline! Ik probeerde deze repen en vond ze erg lekker! Alleen waren ze voor mijn kinderen niet helemaal kidsproof... Het zijn moeilijke eters, dat geef ik toe. Ik liet de cacaonibs en rozijnen eruit omdat ze dat niet graag hebben en verving dit door pure chocoladecallets 80%. Jammer was wel dat -ondanks extra honing- ze erg snel uit elkaar vielen. Dit kwam volgens mij ook door de hele hazelnoten. Ik probeer volgende keer ze wat te malen. Zouden havervlokken ook niet beter plakken dan havermout? In ieder geval was de smaak wel top!!

 • Amée Vos
  2 april 2017 om 22:00

  Hoi Pauline, Ik was benieuwd wat de afmetingen zijn van de ovenschaal die je gebruikt hebt voor dit recept.

 • Pauline
  9 januari 2017 om 15:20

  Ja dat kan je proberen. Eiwit bindt altijd goed.

 • Hdv
  7 januari 2017 om 02:58

  Leuke tip, zeker gebruiken in het fietsseizoen. Ik voeg er zelf ze nog een gram of 50 eiwitpoeder (naturel) door, hennepzaden en gedroogde cranberries. Bomvol calorien voor lange fietstpchten. Zou het helpen wat steviger te stollen door een een eiwit door het mengsel te roeren?

 • Ramona
  18 mei 2016 om 13:45

  Hey Pauline!

  Wederom deze heerlijke repen gemaakt, maar deze keer een glutenvrije variant! Helft van de noten vervangen voor zonnebloemzaden en pompoenzaden en de cacao weggelaten.... echt super gelukt. En de pindapasta die ik gebruik bestaat voor 100% uit alleen gemalen pinda's, dus geen enkele toevoeging van suiker, zout of wat dan ook.

  Ik heb gierst vlokken gebruikt een prima alternatief voor havermout en qua smaak niet direct zo overheersend als boekweit (vind ik dan ;-)). Goedgekeurd door onze kinderen ;-)

  De groeten en tot snel weer!

 • Ramona
  17 mei 2016 om 19:20

  Hoi Jaike,

  Welk type oven heb je? Gas, hetelucht, elektrisch? Het verschil, zo ook de grootte van de oven kan al veel verschil uitmaken.

  Wij hebben twee hetelucht ovens. De ene is onderdeel van een combimagnetron. Broodjes die ik in de combi bak op 200 graden a 12 min, hoef ik in de grote oven absoluut niet op deze zelfde temperatuur en tijd te bakken. Ik zou ze dan beslist kunnen weggooien, omdat ze dan veel te hard worden...

  Je kunt a ltijd beginnen met minder minuten en dan naar wens de tijd langer maken. Het is even uitproberen ;-)

 • Jaike
  11 maart 2016 om 10:43

  Ik heb ze ook gemaakt! Maar de havermout wilde niet roosteren in de oven, werd eerder zwart dan knapperig. Ik heb ze daarom nadat alles bij elkaar was even in de oven gedaan. Het werd er heel erg lekker knapperig van maar daardoor viel de repen uit elkaar toen ik ze in stukjes wilde snijden. Een idee om ze toch knapperig te krijgen zonder dat ze uit elkaar vallen?
  Ik dacht er aan om ze van te voren al te snijden (aangezien de noten grof gehakt zijn zorgt dat er meestal voor dat het brokkeld) omdat ze dan nog zacht zijn en nog aan elkaar vastkleven.

  Ze zijn wel erug lekker! Ik heb een grote liefde voor chocolade-pindakaas combi.

 • Ramona
  27 februari 2016 om 21:02

  In principe is het berekenen niet zo ingewikkeld zijn :-)

  Calorieën staan altijd op de verpakking vermeld tenzij je het over vers fruit of groente hebt. Dan zou je dit op verschillende websites kunnen vinden.
  Men gaat altijd uit van 100 gram. Je zou dan moeten uitrekenen indien de hoeveelheid die je nodig hebt anders is en dit noteren. Dit doe je vervolgens van alles wat je nodig hebt. Eenmaal alles bij elkaar opgeteld aan hoeveelheden in het recept kun je exact berekenen hoeveel calorieën het recept bevat en dan terug rekenen naar de portie die je gebruikt (bijv van een reep)

  Ik hoop dat het duidelijk is :-)

  Hartelijke groeten van Ramona

 • Annika
  24 februari 2016 om 09:56

  Dat zou ik niet weten! Je hebt er wel apps voor geloof ik, waar je alles in kan vullen en dan berekent de app de calorien.

 • Barbara
  23 februari 2016 om 19:08

  Dag Pauline, weet jij hoe je erachter komt hoeveel calorieën en voeingsstoffen hierin zitten (en in andere recepten)?
  Dank,
  Groet Barbara

 • Suzanne
  27 december 2015 om 21:15

  Heerlijk die repen! !! Ik heb ze al regelmatig gemaakt, echt super !!!!

 • Laura
  13 december 2015 om 15:09

  Klinkt heerlijk!
  Ik heb nu geen kokosolie in huis en het is zo'n vies weer nu, kan dit vervangen worden door andere olie?

 • Zoë
  5 oktober 2015 om 20:02

  Gister gemaakt en vandaag geproefd. Heeeerlijk. Ik heb 60 gr honing gebruikt maar bij het snijden vallen ze echt helemaal uit elkaar. Is er nog een ander trucje om dit de volgende keer te voorkomen zonder extra honing toe te voegen?

 • Pauline
  5 oktober 2015 om 15:31

  Jeej leuk!

 • Emma
  4 oktober 2015 om 20:14

  Ik ben fan!

 • Marte Lambin (Olagranola
  4 oktober 2015 om 16:44

  Dit ga ik eens meteen proberen. Lang leve luie zondagen!

 • Natasja
  4 oktober 2015 om 13:53

  Ziet er goed uit!

 • karlien
  4 oktober 2015 om 13:46

  Wat een goed recept. Dochter gaat over een tijdje naar school, dan zal ik het haar meegeven :)

 • Margot
  4 oktober 2015 om 09:19

  Dat ziet er goed uit! En cacaonibs blijven lekker door dit soort dingen.

 • Marlotte
  4 oktober 2015 om 07:36

  Mmm, dit is zo te zien echt een reep voor mij! Ik ben ook echt dol op cacaonibs in combinatie met pindakaas!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.