food we love

P71 Skinny Loempiataart

Yes, er is weer een nieuwe rubriek online. Het Page 71 project. Met een kookboekenverzameling waar ik een hele bibliotheek mee kan vullen vond ik het de hoogste tijd om hier wat meer mee te doen. Want eerlijk gezegd, staan ze nu vooral ter decoratie in mijn woonkamer en dat is zonde. Helemaal nu ik weet dat er heel veel leuke kookboeken uit gaan komen dit najaar. De titel zegt het al een beetje, ik ga koken wat er op pagina 71 in een willekeurig kookboek staat. Dit kan dus van alles zijn (hangt helemaal van de indeling van het boek af) en daarom vond ik het een extra leuke challenge.

loempiataart

Vandaag begin ik met pagina 71 uit Skinny Six, het gloednieuwe boek van  Chicks love food. Skinny 6 is naast de 5 or less, één van de populairste rubrieken op hun blog. Met maximaal 6 ingrediënten kan je volgens Nina en Elise, prima een healthy maaltje op tafel zetten. In het boek vind je recepten zonder geraffineerde suiker, kaas en met niet al teveel vet. Het is geen dieetboek, er wordt wel gewoon honing en speltbloem gebruikt. Vind ik juist fijn. Op pagina 71 vind ik een skinny Loempiataart met filodeeg en lekker veel groente. Ik ben net als Elise schrijft dol op van die dikke grote loempia’s. Al eerder maakte ik zelf loempia’s, maar ik had nooit bedacht om er een hele taart van te maken. Briljant idee! Al weet ik niet of het nog skinny is als je de hele taart met zijn tweeën opeet?

loempiataart

Ingrediënten voor 1 taart
300 gr kipfilet
400 gr Oosterse wokgroenten met veel taugé
3 vellen filodeeg (ik gebruik grote van De Turk)
3 eieren
Handje cashewnoten
3 el sojasaus
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)

Snijd de kipfilet in stukjes en breng deze op smaak met peper en zout. Bak de kip rondom aan in wat olijfolie. Ik heb zelf knoflookolie gebruikt, voor net iets meer smaak.

Voeg de wokgroente toe en bak deze kort mee. Voeg nu 2 el sojasaus bij de groente en meng het nog even kort.

Neem een springvorm van 24 cm en bekleed de bodem met bakpapier.

Vet een vel filodeeg in met iets olijfolie en plak een tweede vel er bovenop. Ik heb zelf grote vellen filodeeg gebruikt, deze koop je bij de Turk. Deze zijn veel beter van kwaliteit dan het filodeeg dat je in de diepvries vindt.

Bekleed de vorm met het filodeeg.

Verdeel de loempiavulling over de taart.

Hak de cashewnoten grof en verdeel deze over de loempiataart.

Klop de eieren los met een el sojasaus en verdeel dit over de groente.

Dek de bovenkant af met het resterende vel filodeeg en vouw alle randen naar binnen. Bestrijk de bovenkant met wat olijfolie.

Bak de loempiataart in 40 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Wordt hij tussentijds te donker, dek de taart dan af met wat aluminiumfolie.

Snijd de oosterse taart in punten en serveer eventueel met wat extra sojasaus.

loempiataart

 

loempiataart

Titel
Het Skinny 6 kookboek

Auteur
Chicks love Food – Nina de Bruijn & Elise Gruppen

Uitgeverij
Nieuw Amsterdam

Bestellen
Prijs €18,95 bij Bol.com

Dit bericht bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Video: Review &Tomeato Cordon Rouge van &Samhoud
Fresh & Easy: Gnocchi puttanesca
Bewaar
25 Comments
  • Marianne

    23 oktober 2015 at 12:36 Beantwoorden

    Ik maak hem vandaag ook voor de tweede keer;-)\r\nIk dacht dat er een vel in een pakje zat, daarom had ik gevraag om mijn zoon drie pakjes wilde halen…….\r\nVoorlopig kan ik vooruit,\r\nGeen straf:-)

  • Petra

    22 oktober 2015 at 16:36 Beantwoorden

    Vanavond voor de 2de keer op ‘t menu.\r\nHeerlijk is ie!\r\nIpv sojasaus erbij, doe ik er wat chilisaus bij.

  • Marianne

    16 oktober 2015 at 17:33 Beantwoorden

    Als je alles in één keer op eet is het geslaagd ;-)\r\nGa vanavond aan de slag !

  • Susanna

    11 oktober 2015 at 22:22 Beantwoorden

    Wat een leuke rubriek! Zo maak je nog eens wat bijzondere recepten! \r\nDit recept klinkt heerlijk! Voor hoeveel personen is de taart?

    • Pauline

      12 oktober 2015 at 09:20 Beantwoorden

      Om eerlijk te zijn aten wij hem met ons tweetjes in één keer op :). Maar ik denk dat het ook voor 4 voldoende moet zijn.

  • zonderzooi

    9 oktober 2015 at 19:27 Beantwoorden

    Wat een cool idee, ik vroeg me al af waar P17 voor stond. Ziet er lekker uit hoor! x

  • Lieke

    9 oktober 2015 at 19:14 Beantwoorden

    Wat een leuk idee!

  • Marianne

    9 oktober 2015 at 17:26 Beantwoorden

    Wat een leuk idee, ik ga je nieuwe rubriek zeker volgen!\r\nIk had de loempiataart al een keer voorbij zien komen en hij lijkt me echt heerlijk!

  • Sarah

    9 oktober 2015 at 16:28 Beantwoorden

    Wat een leuke rubriek! Dit lijkt me echt weer een lekker gerecht, ik ga het kookboek voor de kerst vragen. \r\n\r\nIk zou het ook leuk vinden als je erbij zegt wat je er zelf van vond

    • Pauline

      12 oktober 2015 at 09:24 Beantwoorden

      Goede tip! Ga ik doen.

    • Maaike

      12 oktober 2015 at 15:38 Beantwoorden

      Jaa mee eens! Super leuke rubriek maar ook ik miste ik het stukje wat ze er van vond! 🙂

  • Marianne

    9 oktober 2015 at 15:49 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit, de tip van jouw en hierboven om echt vaker je kookboeken te gebruiken ga ik ook invoeren 😉 Ik ben vaak heel enthousiast als ik een nieuw boek zie, maar vervolgens gebruik ik hem veel te weinig. Door dit artikel net het kookboek besteld, het klinkt zo veelbelovend 6 gezonde ingrediënten. Van jouw boeken ben ik al fan, deze kan er nog wel bij 😉

  • Kim

    9 oktober 2015 at 12:06 Beantwoorden

    Oh dat klinkt heerlijk!!! Die ga ik binnenkort ook eens maken. Goeie tip dat ik filodeeg bij de Turk moet halen, want dat filodeeg uit de vriezer gaat bij mij altijd stuk. Echt een ramp.

  • Miranda

    9 oktober 2015 at 11:58 Beantwoorden

    Ik mis een review van het recept. Ik zou dan graag willen weten wat jij/jullie daarvan vonden.

  • Lindy

    9 oktober 2015 at 11:17 Beantwoorden

    Wat een tof idee!! Denk je dat je dit ook met van die spring roll vellen zou kunnen maken? Dat wil ik wel eens proberen! Liefs, X

  • Lonneke

    9 oktober 2015 at 11:08 Beantwoorden

    Leuk idee! Dit recept lijkt me echt heerlijk trouwens.

  • Mtee

    9 oktober 2015 at 10:22 Beantwoorden

    Leuk idee!!! Taart ziet er in ieder geval lekker uit! Ik vind het alleen jammer dat er niet bij staat of het recept ook geslaagd is; is het de moeite waard of niet? Het zijn recepten die je zelf uitprobeert en het leek me dan logisch en ook fijn voor de lezers om dat erbij te vermelden.

    • Kirsten

      9 oktober 2015 at 11:30 Beantwoorden

      Mee eens, ik ben ook benieuwd naar of het lekker was/makkelijk te maken enz.!

  • Franciska

    9 oktober 2015 at 09:39 Beantwoorden

    Wat een leuk idee! Ik heb een behoorlijke kookboeken verslaving. Sinds begin van dit jaar heb ik mezelf als doel gesteld om ieder kookboek minstens 1 keer te gebruiken dit jaar. Ik pak ieder weekend een paar boeken van de plank en blader deze door op recepten en kook er dan uit. Ik moet zeggen dat het heel goed werkt. Heb inmiddels meer dan de helft van mijn boeken gebruikt dit jaar. \r\n\r\nGrappig detail: uit jouw boek heb ik zeker al 4 keer gekookt.

  • Margot

    9 oktober 2015 at 09:26 Beantwoorden

    Wat een leuke rubriek! Ik zou mijn kookboeken ook eens wat meer moeten gebruiken.

  • Maud

    9 oktober 2015 at 09:23 Beantwoorden

    ziet er lekker uit! Toch, als ik aan loempia’s denk, denk ik aan rijstvermicellie…. Mjum…\r\nDenk je dat dat erdoorheen kan of wordt dat hard in de oven?

  • Marlotte

    9 oktober 2015 at 08:08 Beantwoorden

    Ontzettend leuke nieuwe rubriek. Ben benieuwd naar meer! Ik vind een loempiataart zo origineel! Heerlijk!

  • Nicole

    9 oktober 2015 at 08:02 Beantwoorden

    Dat ziet er lekker uit! Leuk nieuw item voor op je site.

  • Emma

    9 oktober 2015 at 07:42 Beantwoorden

    Ziet er heel erg smakelijk uit!

  • Sanne van Paassen

    9 oktober 2015 at 07:14 Beantwoorden

    Wat een leuke nieuwe rubriek! Ik ben heel benieuwd uit welke kookboeken je nog meer gaat koken! Dit recept ziet er inderdaad erg verrukkelijk uit!

Plaats een reactie