Menu

P71 Skinny Loempiataart

Yes, er is weer een nieuwe rubriek online. Het Page 71 project. Met een kookboekenverzameling waar ik een hele bibliotheek mee kan vullen vond ik het de hoogste tijd om hier wat meer mee te doen. Want eerlijk gezegd, staan ze nu vooral ter decoratie in mijn woonkamer en dat is zonde. Helemaal nu ik weet dat er heel veel leuke kookboeken uit gaan komen dit najaar. De titel zegt het al een beetje, ik ga koken wat er op pagina 71 in een willekeurig kookboek staat. Dit kan dus van alles zijn (hangt helemaal van de indeling van het boek af) en daarom vond ik het een extra leuke challenge.

loempiataart

Vandaag begin ik met pagina 71 uit Skinny Six, het gloednieuwe boek van  Chicks love food. Skinny 6 is naast de 5 or less, één van de populairste rubrieken op hun blog. Met maximaal 6 ingrediënten kan je volgens Nina en Elise, prima een healthy maaltje op tafel zetten. In het boek vind je recepten zonder geraffineerde suiker, kaas en met niet al teveel vet. Het is geen dieetboek, er wordt wel gewoon honing en speltbloem gebruikt. Vind ik juist fijn. Op pagina 71 vind ik een skinny Loempiataart met filodeeg en lekker veel groente. Ik ben net als Elise schrijft dol op van die dikke grote loempia’s. Al eerder maakte ik zelf loempia’s, maar ik had nooit bedacht om er een hele taart van te maken. Briljant idee! Al weet ik niet of het nog skinny is als je de hele taart met zijn tweeën opeet?

loempiataart

Ingrediënten voor 1 taart
300 gr kipfilet
400 gr Oosterse wokgroenten met veel taugé
3 vellen filodeeg (ik gebruik grote van De Turk)
3 eieren
Handje cashewnoten
3 el sojasaus
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)

Snijd de kipfilet in stukjes en breng deze op smaak met peper en zout. Bak de kip rondom aan in wat olijfolie. Ik heb zelf knoflookolie gebruikt, voor net iets meer smaak.

Voeg de wokgroente toe en bak deze kort mee. Voeg nu 2 el sojasaus bij de groente en meng het nog even kort.

Neem een springvorm van 24 cm en bekleed de bodem met bakpapier.

Vet een vel filodeeg in met iets olijfolie en plak een tweede vel er bovenop. Ik heb zelf grote vellen filodeeg gebruikt, deze koop je bij de Turk. Deze zijn veel beter van kwaliteit dan het filodeeg dat je in de diepvries vindt.

Bekleed de vorm met het filodeeg.

Verdeel de loempiavulling over de taart.

Hak de cashewnoten grof en verdeel deze over de loempiataart.

Klop de eieren los met een el sojasaus en verdeel dit over de groente.

Dek de bovenkant af met het resterende vel filodeeg en vouw alle randen naar binnen. Bestrijk de bovenkant met wat olijfolie.

Bak de loempiataart in 40 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Wordt hij tussentijds te donker, dek de taart dan af met wat aluminiumfolie.

Snijd de oosterse taart in punten en serveer eventueel met wat extra sojasaus.

loempiataart

 

loempiataart

Titel
Het Skinny 6 kookboek

Auteur
Chicks love Food – Nina de Bruijn & Elise Gruppen

Uitgeverij
Nieuw Amsterdam

Bestellen
Prijs €18,95 bij Bol.com

Dit bericht bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

28 reacties

 • Pauline
  21 januari 2019 om 15:23

  Ik ben bang dat het een beetje nattig wordt als je het invriest. Ik zou eerder de recepten halveren en dan 2 aparte kleinere taartjes maken. Doordat ze dan afgesloten zijn kan je ze wel invriezen.

 • Demi
  21 januari 2019 om 12:14

  Staat morgenavond alweer op het menu! Ik heb alleen een vraagje ; dit is te veel voor 1x 2pers. Kan ik dit invriezen en zoja hoe warm ik het dan het beste op de 2e keer? Groetjes, Demi

 • Juf Hanneke
  13 mei 2018 om 09:42

  Vanavond staat de loempiataart ook hier voor de tweede keer op het menu. Heerlijk en makkelijk. Wij gebruiken er wat extra sambal en chilisaus bij. En natuurlijk met filodeeg uit de Turkse wijkel want die diepvriesdingen zijn zo onhandig.

 • Marianne
  23 oktober 2015 om 12:36

  Ik maak hem vandaag ook voor de tweede keer;-)
  Ik dacht dat er een vel in een pakje zat, daarom had ik gevraag om mijn zoon drie pakjes wilde halen.......
  Voorlopig kan ik vooruit,
  Geen straf:-)

 • Petra
  22 oktober 2015 om 16:36

  Vanavond voor de 2de keer op 't menu.
  Heerlijk is ie!
  Ipv sojasaus erbij, doe ik er wat chilisaus bij.

 • Marianne
  16 oktober 2015 om 17:33

  Als je alles in één keer op eet is het geslaagd ;-)
  Ga vanavond aan de slag !

 • Maaike
  12 oktober 2015 om 15:38

  Jaa mee eens! Super leuke rubriek maar ook ik miste ik het stukje wat ze er van vond! :)

 • Pauline
  12 oktober 2015 om 09:24

  Goede tip! Ga ik doen.

 • Pauline
  12 oktober 2015 om 09:20

  Om eerlijk te zijn aten wij hem met ons tweetjes in één keer op :). Maar ik denk dat het ook voor 4 voldoende moet zijn.

 • Susanna
  11 oktober 2015 om 22:22

  Wat een leuke rubriek! Zo maak je nog eens wat bijzondere recepten!
  Dit recept klinkt heerlijk! Voor hoeveel personen is de taart?

 • zonderzooi
  9 oktober 2015 om 19:27

  Wat een cool idee, ik vroeg me al af waar P17 voor stond. Ziet er lekker uit hoor! x

 • Lieke
  9 oktober 2015 om 19:14

  Wat een leuk idee!

 • Marianne
  9 oktober 2015 om 17:26

  Wat een leuk idee, ik ga je nieuwe rubriek zeker volgen!
  Ik had de loempiataart al een keer voorbij zien komen en hij lijkt me echt heerlijk!

 • Sarah
  9 oktober 2015 om 16:28

  Wat een leuke rubriek! Dit lijkt me echt weer een lekker gerecht, ik ga het kookboek voor de kerst vragen.

  Ik zou het ook leuk vinden als je erbij zegt wat je er zelf van vond

 • Marianne
  9 oktober 2015 om 15:49

  Ziet er heerlijk uit, de tip van jouw en hierboven om echt vaker je kookboeken te gebruiken ga ik ook invoeren ;-) Ik ben vaak heel enthousiast als ik een nieuw boek zie, maar vervolgens gebruik ik hem veel te weinig. Door dit artikel net het kookboek besteld, het klinkt zo veelbelovend 6 gezonde ingrediënten. Van jouw boeken ben ik al fan, deze kan er nog wel bij ;-)

 • Kim
  9 oktober 2015 om 12:06

  Oh dat klinkt heerlijk!!! Die ga ik binnenkort ook eens maken. Goeie tip dat ik filodeeg bij de Turk moet halen, want dat filodeeg uit de vriezer gaat bij mij altijd stuk. Echt een ramp.

 • Miranda
  9 oktober 2015 om 11:58

  Ik mis een review van het recept. Ik zou dan graag willen weten wat jij/jullie daarvan vonden.

 • Kirsten
  9 oktober 2015 om 11:30

  Mee eens, ik ben ook benieuwd naar of het lekker was/makkelijk te maken enz.!

 • Lindy
  9 oktober 2015 om 11:17

  Wat een tof idee!! Denk je dat je dit ook met van die spring roll vellen zou kunnen maken? Dat wil ik wel eens proberen! Liefs, X

 • Lonneke
  9 oktober 2015 om 11:08

  Leuk idee! Dit recept lijkt me echt heerlijk trouwens.

 • Mtee
  9 oktober 2015 om 10:22

  Leuk idee!!! Taart ziet er in ieder geval lekker uit! Ik vind het alleen jammer dat er niet bij staat of het recept ook geslaagd is; is het de moeite waard of niet? Het zijn recepten die je zelf uitprobeert en het leek me dan logisch en ook fijn voor de lezers om dat erbij te vermelden.

 • Franciska
  9 oktober 2015 om 09:39

  Wat een leuk idee! Ik heb een behoorlijke kookboeken verslaving. Sinds begin van dit jaar heb ik mezelf als doel gesteld om ieder kookboek minstens 1 keer te gebruiken dit jaar. Ik pak ieder weekend een paar boeken van de plank en blader deze door op recepten en kook er dan uit. Ik moet zeggen dat het heel goed werkt. Heb inmiddels meer dan de helft van mijn boeken gebruikt dit jaar.

  Grappig detail: uit jouw boek heb ik zeker al 4 keer gekookt.

 • Margot
  9 oktober 2015 om 09:26

  Wat een leuke rubriek! Ik zou mijn kookboeken ook eens wat meer moeten gebruiken.

 • Maud
  9 oktober 2015 om 09:23

  ziet er lekker uit! Toch, als ik aan loempia's denk, denk ik aan rijstvermicellie.... Mjum...
  Denk je dat dat erdoorheen kan of wordt dat hard in de oven?

 • Marlotte
  9 oktober 2015 om 08:08

  Ontzettend leuke nieuwe rubriek. Ben benieuwd naar meer! Ik vind een loempiataart zo origineel! Heerlijk!

 • Nicole
  9 oktober 2015 om 08:02

  Dat ziet er lekker uit! Leuk nieuw item voor op je site.

 • Emma
  9 oktober 2015 om 07:42

  Ziet er heel erg smakelijk uit!

 • Sanne van Paassen
  9 oktober 2015 om 07:14

  Wat een leuke nieuwe rubriek! Ik ben heel benieuwd uit welke kookboeken je nog meer gaat koken! Dit recept ziet er inderdaad erg verrukkelijk uit!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.