kruimelcake met rood fruit

Kruimelcake met rood fruit

Yes het is weer weekend (of bijna als je dit heel vroeg in de ochtend leest). Het ideale moment om iets lekkers te bakken. Als ik je een tip mag geven, deze kruimelcake met rood fruit is superlekker. Fruitig, fris, zoet en zacht & crunchy tegelijk. Ja echt! In het weekend duik ik vaak de keuken in om iets lekkers te maken. Meestal gaat dat zo: “Maurits ik ga vandaag niks doen want ik ben best moe”, 2 uur later “ik verveel me” en 3 uur later sta ik dan in de keuken om wat te bakken. Ja dat krijg je als je van je hobby je werk gemaakt hebt (en zo ontzettend onrustig bent als ik).

Ontspanning vind ik altijd in de keuken. Dus als ik mij verveel of onrustig voel is dit de plek waar ik mij thuis voel. En Maurits die vind het natuurlijk allemaal prima. Want die wordt getrakteerd op iets lekkers. Ik heb de plaatcake nu gemaakt met rood fruit (diepvriesfruit is ook prima), maar je kunt ook appels of peren gebruiken of ander fruit dat je lekker vindt. Smullen!

kruimelcake met rood fruit

Ingrediënten voor 1 plaatcake (12 personen)
200 gr zachte roomboter
170 gr suiker
4 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr rood fruit gemengd (mag ook uit de vriezer)
Snuf zout

Crumble
30 gr koude roomboter
60 gr bloem
60 gr suiker

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).

Klop met een mixer de boter samen met de suiker licht en romig.

Mix één voor één de eieren erdoor, totdat er een glad beslag ontstaat. Het lijkt een beetje te gaan schiften, maar dat komt helemaal goed als je het bakmeel erbij doet.

Spatel nu het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout door het beslag.

Bekleed de vorm met bakpapier. Ik heb een rechthoekige vorm van 27 x 31 xm gebruikt (deze).  Giet het beslag in de vorm.

Verdeel het rode fruit over de cake. Ik heb nu een mengsel van aardbeien, frambozen, bramen en kersen gebruikt.

Maak nu de crumble door alle ingrediënten met je vingertoppen te verkruimelen. Zorg ervoor dat je vingers niet te warm worden, want dan smelt alle boter. Het is echt de bedoeling dat het kruimels worden.

kruimelcake met rood fruit

Verdeel de crumble over de plaatcake.

Bak de kruimelcake in 30 – 35 minuten goudbruin en gaar. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

PS je kunt dit ook in een gewone cakevorm maken, verleng de baktijd dan met 30 minuten.

kruimelcake met rood fruit

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Video: DIY Pasta maken
Hotspot Fortuyn Haarlem
Bewaar
26 Comments
 • Lydia

  17 augustus 2017 at 11:50 Beantwoorden

  Vandaag de cake gemaakt met kersen. En margarine gebruikt ipv roomboter. Ook de zelfrijzend bakmeel vervangen door 200gr bloem waarvan 8gr bakpoeder. Is prima gelukt!

 • CakeLover

  20 mei 2016 at 16:51 Beantwoorden

  Dat ziet er idd lekker uit!\r\nKan ik ook normale meel gebruiken ipv zelfrijzend meel?\r\nOf is het beter om bakpulver door de meel te mengen?\r\nMorgen ochtend ga ik dit recept uitproberen voor een feest 🙂

  • Annika

   24 mei 2016 at 15:51 Beantwoorden

   Daar heb ik zelf geen ervaring mee, maar je kunt het proberen.

 • Annette

  19 april 2016 at 00:01 Beantwoorden

  Ik heb een kleine versie gemaakt voor 6 pers. Wel de totale crumble aangehouden voor een goede laag. Lekker makkelijk en heerlijk! Thanks

 • Elsa Glas

  8 november 2015 at 20:07 Beantwoorden

  Vandaag uitgeprobeerd tijdens koffie visite met 18 man en hij viel erg in de smaak! Kleinste gast van twee moest zelf huilen omdat het op was….;)

 • Maryvon

  17 oktober 2015 at 14:00 Beantwoorden

  Alles wat ik van jouw site maak, lukt! Dit ook, heerlijk!\r\nMaarre…. ‘giet het beslag..’: dat van mij was echt niet te gieten, dat moest ik scheppen. Wat heb ik verkeerd gedaan?\r\nEn kan ik de suiker vervangen voor iets gezonders? Dank alvast (en ga zo door!)

  • Pauline

   18 oktober 2015 at 19:16 Beantwoorden

   Het moet wel een beetje lopend zijn. Net zoals cakebeslag. Je kunt ook honing gebruiken of kokosbloesemsuiker.

 • aranka

  17 oktober 2015 at 13:06 Beantwoorden

  Mmm, dat ziet er lekker uit!\r\n\r\nNu vroeg ik me af ik het ook in cupcakevormpjes zou kunnen maken. En hoelang het dan ongeveer in de over moet. \r\nIk loop nu namelijk stage in het buitenland en heb alleen cupcakevormen en geen zin hier alles nieuw te kopen omdat ik het niet mee terug weer kan nemen

 • Fatima

  16 oktober 2015 at 23:07 Beantwoorden

  Deze gaan we zeker maken, heb wel nog een vraagje als je diepgevroren fruit gebruikt moet je het laten ondooien? \r\n\r\nAlvast bedankt

 • Ans

  16 oktober 2015 at 22:24 Beantwoorden

  Heerlijk!! Die gaan we zondag bakken. Kan de roomboter ook vervangen worden door margarine?

 • Anne ter Horst

  16 oktober 2015 at 21:04 Beantwoorden

  Ha hier zijn de weekenden net zo! Ik ontdek elke keer weer nieuwe lekkere recepten op je site, waar mijn vriend dan ook weer heel erg blij mee is. De cake staat nu in de oven, Hmmm

 • Aleida

  16 oktober 2015 at 18:14 Beantwoorden

  Hoi Pauline, wat heerlijk herkenbaar! Zo vul ik ook mijn ‘ik doe vandaag helemaal niets’ dagen 🙂

 • Christine van der Meule

  16 oktober 2015 at 15:41 Beantwoorden

  Hallo Pauline,\r\nVan morgen zag ik de kruimelcake met rood fruit op je site staan en dacht die ga ik voor mijn dochter bakken ,die morgen jarig is.\r\nDus aan de slag en hij is gelukt!\r\nEn hij is erg lekker, want ja je moet wel eerst even proeven of hij wel echt lekker smaakt natuurlijk, nou dat doet hij zeker!!\r\nMorgen ga ik de spinazietaartjes met kaas en yufka maken.\r\nSucces met alles what je doet!

  • Pauline

   16 oktober 2015 at 16:25 Beantwoorden

   Wat leuk en fijn dat het meteen gelukt is. Veel plezier morgen 🙂

 • Natasja

  16 oktober 2015 at 15:38 Beantwoorden

  Mmmmh, krijg ik meteen honger van!

 • Nicole

  16 oktober 2015 at 13:20 Beantwoorden

  Oh heerlijk zeg! Stuur maar een stukje op 😉

 • Lieke

  16 oktober 2015 at 11:31 Beantwoorden

  Wat lijkt me dit lekker zeg! Ga ik echt een keer maken! 😀

 • Margot

  16 oktober 2015 at 10:42 Beantwoorden

  Daar lust ik wel een stukje van! Yum!

 • Charlotte

  16 oktober 2015 at 10:37 Beantwoorden

  Deze gaat zeker op m’n to-cook lijstje! Hij ziet er te lekker uit.

 • Marlotte

  16 oktober 2015 at 07:34 Beantwoorden

  Mmm, heerlijk recept voor het weekend!

 • Walter

  16 oktober 2015 at 07:12 Beantwoorden

  Wat mij betreft mag je nog dikwijls moe zijn, niks willen doen en je vervelen. Als dit dan de remedie is doe dan gerust zo verder. En dit juist voor het weekend. Begin er sffs aan, sie.!

 • Danielle

  16 oktober 2015 at 07:06 Beantwoorden

  Goede morgen, \r\nDeze gaan we zeker proberen te maken 😀

 • Bas

  16 oktober 2015 at 06:56 Beantwoorden

  mmm…het water loopt me al in de mond! Ziet er heerlijk uit!

Plaats een reactie