fbpx
Menu

Kruimelcake met rood fruit

Yes het is weer weekend (of bijna als je dit heel vroeg in de ochtend leest). Het ideale moment om iets lekkers te bakken. Als ik je een tip mag geven, deze kruimelcake met rood fruit is superlekker. Fruitig, fris, zoet en zacht & crunchy tegelijk. Ja echt! In het weekend duik ik vaak de keuken in om iets lekkers te maken. Meestal gaat dat zo: “Maurits ik ga vandaag niks doen want ik ben best moe”, 2 uur later “ik verveel me” en 3 uur later sta ik dan in de keuken om wat te bakken. Ja dat krijg je als je van je hobby je werk gemaakt hebt (en zo ontzettend onrustig bent als ik).

Ontspanning vind ik altijd in de keuken. Dus als ik mij verveel of onrustig voel is dit de plek waar ik mij thuis voel. En Maurits die vind het natuurlijk allemaal prima. Want die wordt getrakteerd op iets lekkers. Ik heb de plaatcake nu gemaakt met rood fruit (diepvriesfruit is ook prima), maar je kunt ook appels of peren gebruiken of ander fruit dat je lekker vindt. Smullen!

kruimelcake met rood fruit

Ingrediënten voor 1 plaatcake (12 personen)
200 gr zachte roomboter
170 gr suiker
4 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
200 gr rood fruit gemengd (mag ook uit de vriezer)
Snuf zout

Crumble
30 gr koude roomboter
60 gr bloem
60 gr suiker

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).

Klop met een mixer de boter samen met de suiker licht en romig.

Mix één voor één de eieren erdoor, totdat er een glad beslag ontstaat. Het lijkt een beetje te gaan schiften, maar dat komt helemaal goed als je het bakmeel erbij doet.

Spatel nu het zelfrijzend bakmeel en een snuf zout door het beslag.

Bekleed de vorm met bakpapier. Ik heb een rechthoekige vorm van 27 x 31 xm gebruikt (deze).  Giet het beslag in de vorm.

Verdeel het rode fruit over de cake. Ik heb nu een mengsel van aardbeien, frambozen, bramen en kersen gebruikt.

Maak nu de crumble door alle ingrediënten met je vingertoppen te verkruimelen. Zorg ervoor dat je vingers niet te warm worden, want dan smelt alle boter. Het is echt de bedoeling dat het kruimels worden.

kruimelcake met rood fruit

Verdeel de crumble over de plaatcake.

Bak de kruimelcake in 30 – 35 minuten goudbruin en gaar. De cake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

PS je kunt dit ook in een gewone cakevorm maken, verleng de baktijd dan met 30 minuten.

kruimelcake met rood fruit

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

31 reacties

  • Margôt
    14 september 2019 om 14:07

    Bij mij was het meer koek dan cake, niet goed gerezen dus. Enig idee wat ik niet goed heb gedaan?

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 september 2019 om 13:25

    Kan aan verschillende dingen liggen. Heb je de eieren wel goed gemixt? Of te lang in de oven gelaten?

    Beantwoorden
  • Mellanie
    3 november 2018 om 07:24

    Gisteren gemaakt voor een vriendinnenavondje en hij was heerlijk! Maar 12 personen gaat niet lukken hoor, want ide dames wilde allemaal nog een tweede stuk😜😋😀😀😀

    Beantwoorden
  • Annika
    7 november 2018 om 11:55

    Haha, dat snap ik helemaal!

    Beantwoorden
  • Tineke Hollenberg
    26 juni 2018 om 18:45

    Ik kwam op deze site omdat ik heel veel rode bessen had en iets lekkers moest bakken voor een grote groep. Dus alles wat royaler genomen. Als extraatje had ik er wat kardemom in gedaan, Prima gelukt, net iets meer werk dan een cake bakken, maar met veel meer resultaat. Dank je wel.

    Beantwoorden
  • Lydia
    17 augustus 2017 om 11:50

    Vandaag de cake gemaakt met kersen. En margarine gebruikt ipv roomboter. Ook de zelfrijzend bakmeel vervangen door 200gr bloem waarvan 8gr bakpoeder. Is prima gelukt!

    Beantwoorden
  • Annika
    18 augustus 2017 om 16:15

    Wat goed om te horen!

    Beantwoorden
  • CakeLover
    20 mei 2016 om 16:51

    Dat ziet er idd lekker uit!
    Kan ik ook normale meel gebruiken ipv zelfrijzend meel?
    Of is het beter om bakpulver door de meel te mengen?
    Morgen ochtend ga ik dit recept uitproberen voor een feest :)

    Beantwoorden
  • Annika
    24 mei 2016 om 15:51

    Daar heb ik zelf geen ervaring mee, maar je kunt het proberen.

    Beantwoorden
  • Annette
    19 april 2016 om 00:01

    Ik heb een kleine versie gemaakt voor 6 pers. Wel de totale crumble aangehouden voor een goede laag. Lekker makkelijk en heerlijk! Thanks

    Beantwoorden
  • Elsa Glas
    8 november 2015 om 20:07

    Vandaag uitgeprobeerd tijdens koffie visite met 18 man en hij viel erg in de smaak! Kleinste gast van twee moest zelf huilen omdat het op was....;)

    Beantwoorden
  • Maryvon
    17 oktober 2015 om 14:00

    Alles wat ik van jouw site maak, lukt! Dit ook, heerlijk!
    Maarre.... 'giet het beslag..': dat van mij was echt niet te gieten, dat moest ik scheppen. Wat heb ik verkeerd gedaan?
    En kan ik de suiker vervangen voor iets gezonders? Dank alvast (en ga zo door!)

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 oktober 2015 om 19:16

    Het moet wel een beetje lopend zijn. Net zoals cakebeslag. Je kunt ook honing gebruiken of kokosbloesemsuiker.

    Beantwoorden
  • aranka
    17 oktober 2015 om 13:06

    Mmm, dat ziet er lekker uit!

    Nu vroeg ik me af ik het ook in cupcakevormpjes zou kunnen maken. En hoelang het dan ongeveer in de over moet.
    Ik loop nu namelijk stage in het buitenland en heb alleen cupcakevormen en geen zin hier alles nieuw te kopen omdat ik het niet mee terug weer kan nemen

    Beantwoorden
  • Fatima
    16 oktober 2015 om 23:07

    Deze gaan we zeker maken, heb wel nog een vraagje als je diepgevroren fruit gebruikt moet je het laten ondooien?

    Alvast bedankt

    Beantwoorden
  • Pauline
    18 oktober 2015 om 19:17

    Dat hoeft niet perse.

    Beantwoorden
  • Ans
    16 oktober 2015 om 22:24

    Heerlijk!! Die gaan we zondag bakken. Kan de roomboter ook vervangen worden door margarine?

    Beantwoorden
  • Anne ter Horst
    16 oktober 2015 om 21:04

    Ha hier zijn de weekenden net zo! Ik ontdek elke keer weer nieuwe lekkere recepten op je site, waar mijn vriend dan ook weer heel erg blij mee is. De cake staat nu in de oven, Hmmm

    Beantwoorden
  • Aleida
    16 oktober 2015 om 18:14

    Hoi Pauline, wat heerlijk herkenbaar! Zo vul ik ook mijn 'ik doe vandaag helemaal niets' dagen :)

    Beantwoorden
  • Christine van der Meule
    16 oktober 2015 om 15:41

    Hallo Pauline,
    Van morgen zag ik de kruimelcake met rood fruit op je site staan en dacht die ga ik voor mijn dochter bakken ,die morgen jarig is.
    Dus aan de slag en hij is gelukt!
    En hij is erg lekker, want ja je moet wel eerst even proeven of hij wel echt lekker smaakt natuurlijk, nou dat doet hij zeker!!
    Morgen ga ik de spinazietaartjes met kaas en yufka maken.
    Succes met alles what je doet!

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 oktober 2015 om 16:25

    Wat leuk en fijn dat het meteen gelukt is. Veel plezier morgen :)

    Beantwoorden
  • Natasja
    16 oktober 2015 om 15:38

    Mmmmh, krijg ik meteen honger van!

    Beantwoorden
  • Nicole
    16 oktober 2015 om 13:20

    Oh heerlijk zeg! Stuur maar een stukje op ;-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 oktober 2015 om 15:11

    :)

    Beantwoorden
  • Lieke
    16 oktober 2015 om 11:31

    Wat lijkt me dit lekker zeg! Ga ik echt een keer maken! :D

    Beantwoorden
  • Margot
    16 oktober 2015 om 10:42

    Daar lust ik wel een stukje van! Yum!

    Beantwoorden
  • Charlotte
    16 oktober 2015 om 10:37

    Deze gaat zeker op m'n to-cook lijstje! Hij ziet er te lekker uit.

    Beantwoorden
  • Marlotte
    16 oktober 2015 om 07:34

    Mmm, heerlijk recept voor het weekend!

    Beantwoorden
  • Walter
    16 oktober 2015 om 07:12

    Wat mij betreft mag je nog dikwijls moe zijn, niks willen doen en je vervelen. Als dit dan de remedie is doe dan gerust zo verder. En dit juist voor het weekend. Begin er sffs aan, sie.!

    Beantwoorden
  • Danielle
    16 oktober 2015 om 07:06

    Goede morgen,
    Deze gaan we zeker proberen te maken :D

    Beantwoorden
  • Bas
    16 oktober 2015 om 06:56

    mmm...het water loopt me al in de mond! Ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen