appel pannenkoek ringen

Kidsproof: Appel Pannenkoek Ringen

Op deze Kidsproof zondag één van mijn persoonlijke favorieten namelijk appel pannenkoek ringen. En dat is meer appel dan pannenkoek. Superlekker! En perfect voor kiddo’s die hun appeltjes weer mee terug naar huis nemen. Deed ik vroeger ook, ik verstopte ze in mijn onderbroek (maar dat is een ander verhaal, zal ik jullie niet mee lastig vallen).

Voor deze pannenkoekjes heb je een extra dik pannenkoekenbeslag nodig. Beetje ter dikte van American Pancakes. Anders blijft het beslag niet plakken aan de appel. Het zal je ongetwijfeld gebeuren dat het ringetje, volloopt met beslag. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar technisch zijn het dan geen ringen meer. Dit kun je voorkomen door met de steel van de pollepel even in de holte te porren. Dan krijg je mooie ringen. Ik heb nu boekweitmeel gebruikt, want dan zijn ze ook geschikt voor kindjes met een tarwe-allergie. Heb je dat niet in huis?, dan kun je ook gerust tarwe- of speltbloem gebruiken.

appel pannenkoek ringen

Ingrediënten voor 10 st.
2 appels
150 gr kwark
50 gr boekweitmeel
2 eieren
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
Snuf zout
Olijfolie om in te bakken

Zo maak je het
Schil de appeltjes en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels in plakken van ongeveer 6 mm dik. Bestrooi de appelringen met wat kaneel.

Roer de eieren los met de kwark.

Voeg het boekweitmeel, een klein beetje zout en de bakpoeder toe. Meng het even goed door elkaar.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan.

Haal een appelring met je vingers door het beslag en leg hem voorzichtig in de pan. Je kunt er 3 tegelijk bakken. Por eventueel met de achterzijde van een pollepel in de holte van de pannenkoek ring zodat deze open blijft.

Bak de appel pannenkoekjes in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin.

Garneer met wat poedersuiker.

appel pannenkoek ringen 3

 

appel pannenkoek ringen

Dit recept is Voedselzandloper proof m.u.v. de poedersuiker.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Diary Oktober #1
Video: Review &Tomeato Cordon Rouge van &Samhoud
Bewaar
24 Comments
 • Barbara

  14 mei 2016 at 11:23 Beantwoorden

  Onwijs lekker! Weet je misschien hoeveel calorieën er zitten in 1 appelringpannenkoek?

 • Miriam

  23 oktober 2015 at 19:00 Beantwoorden

  Ze zijn heerlijk, de kinderen zitten ervan te smullen, zo erg zelfs, dat mama nog niets heeft gehad :). We hadden alleen geen kwark in huis, dus turkse yoghurt gebruikt!

 • Marijke

  20 oktober 2015 at 16:17 Beantwoorden

  Ze zijn echt heerlijk!

 • Marieke

  19 oktober 2015 at 18:02 Beantwoorden

  Net gemaak en ze zijn erg goed gelukt. Ik neem een stapeltje mee als lunch morgen.\r\nIk heb goudrenet gebruikt en dan mag het wel wat zoeter dan met alleen poedersuiker.\r\nDe volgende keer bestrooi ik de appel met kaneelsuiker in plaats van alleen kaneel!

 • Marijke

  18 oktober 2015 at 22:59 Beantwoorden

  Ik ben echt tegen weggooien van eten. Ook een appeltje waar een plekje aan zit, is uitstekend geschikt voor dit recept! \r\nNiet alleen kidsproof, maar ook husbandproof gebleken. \r\nVoor herhaling vatbaar,

 • Ingrid

  16 oktober 2015 at 15:52 Beantwoorden

  Prima gelukt! Viel in de smaak bij de kinderen. \r\nVolgende keer gebruik ik wat zoetere appels dan hoeft er niet zoveel poedersuiker/honing op ( nu had ik elstar van eigen boom waar ik er zo ontzettend veel van heb!). De optie banaan lijkt mij ook lekker, probeer ik volgende keer!

 • Wendy

  15 oktober 2015 at 11:59 Beantwoorden

  Hi Pauline,\r\n\r\nIk maakte vandaag met het overgebleven beslag kleine banaanpannenkoekjes. Echt een aanrader!\r\n\r\nLiefs

 • Stef

  13 oktober 2015 at 00:57 Beantwoorden

  Duidelijke schrijving ze waren nog gelukt ook complimenten!

 • stef

  12 oktober 2015 at 00:19 Beantwoorden

  wow deze is wel makkelijk te maken morgen proberen zeg!

 • Stephanie | Kookles Thuis

  11 oktober 2015 at 23:33 Beantwoorden

  Bedankt voor dit recept, Pauline! Dit zal zeker bij mijn kinderen in de smaak vallen. Kwark koop ik eigenlijk nooit, maar ik ga het proberen met Griekse yoghurt. Boekweit heb ik volgens mij nog ergens achterin een kastje liggen, maar anders probeer ik het met speltmeel. Die gerimpelde appels in de fruitschaal krijgen zo een mooie bestemming 😛

 • Karlien

  11 oktober 2015 at 22:59 Beantwoorden

  Leuk leuk leuk. Deze komen binnenkort op tafel 🙂

 • Kiran

  11 oktober 2015 at 15:15 Beantwoorden

  Oké deze ga ik woensdag maken voor mijn dochter! Die is dol op alles wat te maken heeft met appels en kaneel en pannenkoeken! Fijn voor een speciale en toch verantwoorde (nou ja, op de poedersuiker na) lunch! Lijkt me heerlijk!

 • Peep

  11 oktober 2015 at 14:39 Beantwoorden

  Genoten, zeker na een rondje hardlopen. Alleen de boekweit vervangen ivm. een boekweit – allergie!

 • Vincent Lubbers

  11 oktober 2015 at 13:07 Beantwoorden

  Heerlijk! Ik kon er niet tegen bakken. 🙂

 • Lies

  11 oktober 2015 at 12:18 Beantwoorden

  Kan je de kwark door iets anders vervangen? Een sojaproduct ofzo?

  • Pauline

   12 oktober 2015 at 09:22 Beantwoorden

   Je kunt ook gewoon plantaardige melk gebruiken. Zorg er wel voor dat het beslag een beetje dikkig blijft.

  • Corien

   13 oktober 2015 at 11:10 Beantwoorden

   Ik gebruik vaak geitenkwark ipv gewone kwark en geitenyoghurt ipv zure room als alternatief.

 • Smilla

  11 oktober 2015 at 12:09 Beantwoorden

  Ik ben ze nu al aan het maken, ze zien dr al lekker uit 🙂

 • Margot

  11 oktober 2015 at 11:12 Beantwoorden

  Wat een leuk idee en het lijkt me nog heel erg lekker ook!

 • Nicole

  11 oktober 2015 at 10:40 Beantwoorden

  Die zien er lekker uit!

 • marina

  11 oktober 2015 at 08:38 Beantwoorden

  Ziet er lekker uit! Wat kan ik ipv kwark gebruiken? Dit ivm. Lactose intolerantie.

 • ingrid

  11 oktober 2015 at 08:32 Beantwoorden

  Ziet er heerlijk uit, nu is mijn vraag, ik hen heen boekweitmeel mag het ook pannenkoeken beslag zijn? En dan dezelfde hoeveelheid?!

 • Marlotte

  11 oktober 2015 at 07:40 Beantwoorden

  Ontzettend leuk recept! Beetje een combinatie tussen appelbeignets en donuts, maar dan een stuk gezonder. Leuk!

Plaats een reactie