Menu

Kidsproof: Appel Pannenkoek Ringen

Op deze Kidsproof zondag één van mijn persoonlijke favorieten namelijk appel pannenkoek ringen. En dat is meer appel dan pannenkoek. Superlekker! En perfect voor kiddo’s die hun appeltjes weer mee terug naar huis nemen. Deed ik vroeger ook, ik verstopte ze in mijn onderbroek (maar dat is een ander verhaal, zal ik jullie niet mee lastig vallen).

Voor deze pannenkoekjes heb je een extra dik pannenkoekenbeslag nodig. Beetje ter dikte van American Pancakes. Anders blijft het beslag niet plakken aan de appel. Het zal je ongetwijfeld gebeuren dat het ringetje, volloopt met beslag. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar technisch zijn het dan geen ringen meer. Dit kun je voorkomen door met de steel van de pollepel even in de holte te porren. Dan krijg je mooie ringen. Ik heb nu boekweitmeel gebruikt, want dan zijn ze ook geschikt voor kindjes met een tarwe-allergie. Heb je dat niet in huis?, dan kun je ook gerust tarwe- of speltbloem gebruiken.

appel pannenkoek ringen

Ingrediënten voor 10 st.
2 appels
150 gr kwark
50 gr boekweitmeel
2 eieren
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
Snuf zout
Olijfolie om in te bakken

Zo maak je het
Schil de appeltjes en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels in plakken van ongeveer 6 mm dik. Bestrooi de appelringen met wat kaneel.

Roer de eieren los met de kwark.

Voeg het boekweitmeel, een klein beetje zout en de bakpoeder toe. Meng het even goed door elkaar.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan.

Haal een appelring met je vingers door het beslag en leg hem voorzichtig in de pan. Je kunt er 3 tegelijk bakken. Por eventueel met de achterzijde van een pollepel in de holte van de pannenkoek ring zodat deze open blijft.

Bak de appel pannenkoekjes in ongeveer 2 tot 3 minuten per kant goudbruin.

Garneer met wat poedersuiker.

appel pannenkoek ringen 3

 

appel pannenkoek ringen

Dit recept is Voedselzandloper proof m.u.v. de poedersuiker.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

27 reacties

 • Pauline
  8 april 2019 om 10:36

  Je kan proberen om een beslag te maken van enkel bloem en wat bruiswater, maar ik geef geen garanties of het lukt.

 • Floor Mica
  4 april 2019 om 02:17

  Waarmee kan ik de eieren vervangen in dit recept?

 • [email protected]
  10 februari 2018 om 17:41

  Ik heb ze net gemaakt en ze zijn heerlijk! Net appelbeignets, maar dan een stuk gezonder!

 • Barbara
  14 mei 2016 om 11:23

  Onwijs lekker! Weet je misschien hoeveel calorieën er zitten in 1 appelringpannenkoek?

 • Miriam
  23 oktober 2015 om 19:00

  Ze zijn heerlijk, de kinderen zitten ervan te smullen, zo erg zelfs, dat mama nog niets heeft gehad :). We hadden alleen geen kwark in huis, dus turkse yoghurt gebruikt!

 • Marijke
  20 oktober 2015 om 16:17

  Ze zijn echt heerlijk!

 • Marieke
  19 oktober 2015 om 18:02

  Net gemaak en ze zijn erg goed gelukt. Ik neem een stapeltje mee als lunch morgen.
  Ik heb goudrenet gebruikt en dan mag het wel wat zoeter dan met alleen poedersuiker.
  De volgende keer bestrooi ik de appel met kaneelsuiker in plaats van alleen kaneel!

 • Marijke
  18 oktober 2015 om 22:59

  Ik ben echt tegen weggooien van eten. Ook een appeltje waar een plekje aan zit, is uitstekend geschikt voor dit recept!
  Niet alleen kidsproof, maar ook husbandproof gebleken.
  Voor herhaling vatbaar,

 • Ingrid
  16 oktober 2015 om 15:52

  Prima gelukt! Viel in de smaak bij de kinderen.
  Volgende keer gebruik ik wat zoetere appels dan hoeft er niet zoveel poedersuiker/honing op ( nu had ik elstar van eigen boom waar ik er zo ontzettend veel van heb!). De optie banaan lijkt mij ook lekker, probeer ik volgende keer!

 • Wendy
  15 oktober 2015 om 11:59

  Hi Pauline,

  Ik maakte vandaag met het overgebleven beslag kleine banaanpannenkoekjes. Echt een aanrader!

  Liefs

 • Corien
  13 oktober 2015 om 11:10

  Ik gebruik vaak geitenkwark ipv gewone kwark en geitenyoghurt ipv zure room als alternatief.

 • Stef
  13 oktober 2015 om 00:57

  Duidelijke schrijving ze waren nog gelukt ook complimenten!

 • Pauline
  12 oktober 2015 om 09:22

  Je kunt ook gewoon plantaardige melk gebruiken. Zorg er wel voor dat het beslag een beetje dikkig blijft.

 • Pauline
  12 oktober 2015 om 09:19

  Dat kan ook prima inderdaad. Geniet ervan :)

 • stef
  12 oktober 2015 om 00:19

  wow deze is wel makkelijk te maken morgen proberen zeg!

 • Stephanie | Kookles Thuis
  11 oktober 2015 om 23:33

  Bedankt voor dit recept, Pauline! Dit zal zeker bij mijn kinderen in de smaak vallen. Kwark koop ik eigenlijk nooit, maar ik ga het proberen met Griekse yoghurt. Boekweit heb ik volgens mij nog ergens achterin een kastje liggen, maar anders probeer ik het met speltmeel. Die gerimpelde appels in de fruitschaal krijgen zo een mooie bestemming :P

 • Karlien
  11 oktober 2015 om 22:59

  Leuk leuk leuk. Deze komen binnenkort op tafel :)

 • Kiran
  11 oktober 2015 om 15:15

  Oké deze ga ik woensdag maken voor mijn dochter! Die is dol op alles wat te maken heeft met appels en kaneel en pannenkoeken! Fijn voor een speciale en toch verantwoorde (nou ja, op de poedersuiker na) lunch! Lijkt me heerlijk!

 • Peep
  11 oktober 2015 om 14:39

  Genoten, zeker na een rondje hardlopen. Alleen de boekweit vervangen ivm. een boekweit - allergie!

 • Vincent Lubbers
  11 oktober 2015 om 13:07

  Heerlijk! Ik kon er niet tegen bakken. :)

 • Lies
  11 oktober 2015 om 12:18

  Kan je de kwark door iets anders vervangen? Een sojaproduct ofzo?

 • Smilla
  11 oktober 2015 om 12:09

  Ik ben ze nu al aan het maken, ze zien dr al lekker uit :)

 • Margot
  11 oktober 2015 om 11:12

  Wat een leuk idee en het lijkt me nog heel erg lekker ook!

 • Nicole
  11 oktober 2015 om 10:40

  Die zien er lekker uit!

 • marina
  11 oktober 2015 om 08:38

  Ziet er lekker uit! Wat kan ik ipv kwark gebruiken? Dit ivm. Lactose intolerantie.

 • ingrid
  11 oktober 2015 om 08:32

  Ziet er heerlijk uit, nu is mijn vraag, ik hen heen boekweitmeel mag het ook pannenkoeken beslag zijn? En dan dezelfde hoeveelheid?!

 • Marlotte
  11 oktober 2015 om 07:40

  Ontzettend leuk recept! Beetje een combinatie tussen appelbeignets en donuts, maar dan een stuk gezonder. Leuk!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.