hartig kwarkbrood

Kaas Ui Kwarkbrood

Na het succes van het zoete kwarkbrood, kon een hartige versie niet achterblijven. Ik ben zelf echt gek op kaas-uibrood. Dat at ik vroeger altijd in het weekend, met een flinke lik Boursin erop. Ik heb geprobeerd om een gezondere versie hiervan te maken, met kwark als hoofdbestanddeel. Lekker hartig. En het ideale tussendoortje voor het 4 uur inkakmoment (hebben jullie dat ook altijd?).

Eigenlijk heeft de structuur meer weg van een cake dan van een brood. Net als bij bananabread zeg maar. Het is vrij zacht en luchtig. Ik eet hem het liefst met gezouten roomboter en een plakje kaas. Misschien iets minder gezond, maar wel extra lekker. Je kunt het brood ongeveer 3 dagen bewaren, maar je kunt het ook heel goed invriezen. Handig om mee te nemen naar je werk.

hartig kwarkbrood

Ingrediënten voor 1 brood van 23 cm
250 gr kwark
2 eieren
50 gr amandelmeel
100 gr boekweitmeel
100 gr geraspte belegen kaas (liefst een pittige)
2 uien
2 tl bakpoeder
0,5 tl tijm
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)

Pel en snipper de uien en bak deze langzaam aan in wat olijfolie. Breng de uien op smaak met peper, zout en de tijm. Laat ze vervolgens afkoelen.

Klop de eieren samen met de kwark los in een kom.

Voeg het amandelmeel, het boekweitmeel, het bakpoeder en wat peper en zout toe.  Meng het goed door elkaar tot er een glad beslag ontstaat.

Voeg de gebakken uien en de geraspte kaas bij het beslag en meng het nog even kort.

Bekleed een cakevorm van 23 cm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.

Bak het hartige kwarkbrood in ongeveer 45 minuten goudbruin in de oven.

Het kaas-uibrood is extra lekker met roomboter en kaas.

hartig kwarkbrood hartig kwarkbrood

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Nu in de aanbieding. Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.