fbpx
Menu

Kaas Ui Kwarkbrood

Na het succes van het zoete kwarkbrood, kon een hartige versie niet achterblijven. Ik ben zelf echt gek op kaas-uibrood. Dat at ik vroeger altijd in het weekend, met een flinke lik Boursin erop. Ik heb geprobeerd om een gezondere versie hiervan te maken, met kwark als hoofdbestanddeel. Lekker hartig. En het ideale tussendoortje voor het 4 uur inkakmoment (hebben jullie dat ook altijd?).

Eigenlijk heeft de structuur meer weg van een cake dan van een brood. Net als bij bananabread zeg maar. Het is vrij zacht en luchtig. Ik eet hem het liefst met gezouten roomboter en een plakje kaas. Misschien iets minder gezond, maar wel extra lekker. Je kunt het brood ongeveer 3 dagen bewaren, maar je kunt het ook heel goed invriezen. Handig om mee te nemen naar je werk.

hartig kwarkbrood

Ingrediënten voor 1 brood van 23 cm
250 gr kwark
2 eieren
50 gr amandelmeel
100 gr boekweitmeel
100 gr geraspte belegen kaas (liefst een pittige)
2 uien
2 tl bakpoeder
0,5 tl tijm
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)

Pel en snipper de uien en bak deze langzaam aan in wat olijfolie. Breng de uien op smaak met peper, zout en de tijm. Laat ze vervolgens afkoelen.

Klop de eieren samen met de kwark los in een kom.

Voeg het amandelmeel, het boekweitmeel, het bakpoeder en wat peper en zout toe.  Meng het goed door elkaar tot er een glad beslag ontstaat.

Voeg de gebakken uien en de geraspte kaas bij het beslag en meng het nog even kort.

Bekleed een cakevorm van 23 cm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.

Bak het hartige kwarkbrood in ongeveer 45 minuten goudbruin in de oven.

Het kaas-uibrood is extra lekker met roomboter en kaas.

hartig kwarkbrood hartig kwarkbrood

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Nu in de aanbieding. Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

43 reacties

  • Petri Vink
    4 mei 2019 om 19:39

    Heerlijk Paulien, ik heb hem vanavond weer eens gemaakt.

    Beantwoorden
  • Carla
    24 maart 2018 om 16:53

    Ook lekker met zongedroogde tomaat erdoor.

    Beantwoorden
  • Carmen Brussee
    10 november 2017 om 22:11

    Hoi Pauline, een vraag, in het ene kwarkbrood recept staat 50 amandel/150 boekweit, in andere staat 150 amandel/50 boekweit. Is dat de bedoeling? Vraag me af of het brood plakkerig wordt van 150 gr amandelmeel? Bedankt voor het delen van je heerlijke recepten, ik vind hier altijd weer iets lekkers! :)

    Beantwoorden
  • Carmen Brussee
    10 november 2017 om 22:13

    Oei bijna, in de zoete 150 amandel/50 boekweit, hier 50 amandel/100 boekweit.... ;)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen