gnocchi puttanesca

Fresh & Easy: Gnocchi puttanesca

Ik vond het wel weer eens tijd voor een receptje met Gnocchi op de blog. Ik ben echt dol op deze aardappel-deegballetjes. Het liefst bak ik ze (geheel tegen Italiaanse wetten in) krokant in wat olijfolie. Heerlijk maar niet zoals het hoort. Deze Gnocchi Puttanesca (letterlijk hoeren gnocchi)  komt meer in de buurt van hoe de Italianen het bedoeld hebben.

Ziltig door de ansjovis, zurig door de kappertjes en pittig door de chilipeper. Heerlijk! En ook nog eens heel snel klaar. Echt je kunt binnen 20 minuten aan tafel. Je kunt de gnocchi ook zelf maken, hier leg ik je uit hoe je dit doet. Maar ik heb er zelf geen problemen mee om een kant en klare versie te gebruiken. Dat heb ik nu ook gedaan. Ideaal voor op een doordeweekse woensdag.

gnocchi puttanesca

Ingrediënten voor 4 personen
600 gr gnocchi
400 gr tomatenblokjes (uit blik)
1 teentje knoflook
1 ui
0,5 rode peper
4 ansjovisfilets
1 el kappertjes
80 gr zwarte olijven
Handje Parmezaan
Handje peterselie
1 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Gebruik gerust een hele peper als je van pittig houdt.

Fruit dit aan in wat olijfolie.

Hak de ansjovis grof en bak dit mee. Voeg nu ook de kappertjes toe.

Voeg de tomatenblokjes bij de uien en breng de saus op smaak met de oregano en eventueel wat extra peper en zout.

Snijd de olijven in grove ringen en voeg deze bij de tomatensaus. Laat de saus zachtjes pruttelen.

Kook de gnocchi in een paar minuten gaar in ruim water met zout. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven.

Voeg de uitgelekte gnocchi bij de tomatensaus. Meng even door elkaar.

Verdeel de gnocchi Puttanesca over de borden en garneer het met wat vers gehakte peterselie en wat Parmezaanse kaas.

gnocchi puttanesca gnocchi puttanesca

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

P71 Skinny Loempiataart
Thaise viskoekjes
Bewaar
7 Comments
 • Petra Vossen

  12 oktober 2016 at 11:16 Beantwoorden

  Hallo Pauline,\r\nIk was op zoek naar een vega gnocchi recept en kwam op jouw site uit. Lijkt me een heerlijk recept, maar is mi niet vega door de ansjovis. Helaas!\r\nHeb je een idee hoe ik de ansjovis kan vervangen zonder dat de smaak achteruit gaat?\r\n\r\nGroet, Petra

 • Yvonne

  22 september 2016 at 19:37 Beantwoorden

  Oeps… niet goed gelezen…. dus hebben wij het op een doordeweekse donderdag gegeten. Ondanks dat hebben we zeer smakelijk gegeten :)\r\nHeb er ook wat spekjes en peterselie aan toegevoegd. Staat op het ” te herhalen”-lijstje.

 • Eline

  14 oktober 2015 at 08:01 Beantwoorden

  Wauw echt een top receptje, heb er spekjes en rucola aan toegevoegd ipv peterselie en wij hebben gesmuld. Bruschetta erbij met mozzarella mmmm…

 • Paula

  7 oktober 2015 at 18:49 Beantwoorden

  Briljant recept! Ik heb binnenkort een etentje thuis en dan ga ik dit zeker maken! Met kip, mozzarella in een jasje van prosciutto en verse tijm! Lekkere Siciliaanse salade met little gem, sinaasappel, zwarte olijven en rode ui erbij….. Ik verheug me al haha

 • Rena

  7 oktober 2015 at 08:54 Beantwoorden

  I cook often spaghetti puttanesca for my family but never tried this recipe with gnocchis 🙂 Thanks for your very convincing sounding suggestion and have a happy Wednesday.

 • Margot

  7 oktober 2015 at 07:46 Beantwoorden

  Oh dit wil ik vanavond wel eten! Ik ben gek op gnocchi.

 • Marlotte

  7 oktober 2015 at 07:34 Beantwoorden

  Volgens mij heb ik echt nog maar een paar keer gnochi op. Het wordt tijd om daar verandering in te brengen!

Plaats een reactie