Menu

Gehaktballetjes in tomatensaus uit de oven

Vandaag een lekker weekendrecept. Yes, het is weer zover. Hebben jullie er ook zo naar uitgekeken? In het weekend houd ik van makkelijk, tenzij ik een etentje geef, dan pak ik uit. Deze gehaktballetjes in tomatensaus zijn niet alleen makkelijk, maar ook superlekker. Omdat ze verder gegaard worden in de oven, heb je er bijna geen omkijken naar. I-de-aal!

Je kunt dit prima eten als avondmaaltijd met een beetje pasta of brood ernaast. Maar het misstaat ook niet bij de borrel. Een lekker gehaktballetje weet iedereen wel te waarderen toch? Je kunt het ook gemakkelijk voorbereiden. Maak het recept totdat het de oven in zou gaan. Bewaar het in de koelkast tot je gasten er zijn en dan hoef je het alleen nog maar even de oven in te schuiven. Easy does it!

gehaktballetjes in tomatensaus

Ingrediënten voor 4 personen (12 balletjes)
De gehaktballetjes
500 gr rundergehakt
1 ei
Handje paneermeel
1 tl chiliflakes
1 tl oregano
1 tl komijn
Zeezout
Olijfolie

De tomatensaus
1 bol mozzarella
1 ui
1 teentje knoflook
0,5 rode peper
1 blik tomatenblokjes (400 gr)
1 tl oregano
Handje basilicum
Zeezout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng het gehakt met alle specerijen. Voeg het eitje en een handje paneermeel toe. Meng het door elkaar. Is het mengsel nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe. Vorm balletjes ter grootte van een 2 euro munt.

Verhit wat olijfolie in een pan en bak de balletjes kort aan. Haal ze uit de pan en leg ze apart.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie in dezelfde pan.

Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met de oregano en wat zeezout.

Laat de saus heel even pruttelen. Een minuut of 5 is voldoende.

Verdeel de tomatensaus over een ovenschaal. Leg de gehaktballetjes in de saus.

Scheur de mozzarella in stukken en leg dit tussen de balletjes.

Zet de gehaktballetjes nog zo’n 20 minuten in de oven. Ze zijn klaar als ze gaar zijn (dus niet meer rood van binnen).

Garneer de Italiaanse gehaktballetjes met wat verse basilicum en serveer het met brood of pasta.

gehaktballetjes in tomatensaus

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

21 reacties

  • Bart
    27 september 2018 om 16:28

    Heerlijk, aan de saus heb ik nog blokjes courgette en olijven toegevoegd. Bij de mozzarella nog halve kleine tomaatjes. Blijvertje!

  • Pauline
    17 juli 2017 om 10:19

    Dat maakt in principe niet zoveel uit, kan ook een rechthoek zijn. Dit is een 23 cm.

  • Marlies Kunst
    17 juli 2017 om 09:59

    Hi, wat voor formaat ovenschaal gebruik je hiervoor? :)

  • Pauline
    13 december 2016 om 16:38

    Yes dat kan ook. Je kunt het ook goed voorbereiden en de volgende dag even opwarmen :)

  • Margot Vingerhoets
    13 december 2016 om 11:26

    Vraagje: kun je de balletjes ook helemaal garen in de oven en dan, bijv op kerstavond in mijn geval, nog alleen de mozzarella erover smelten in de oven ? Ik kan de oven namelijk geen 20 minuten missen op die avond.

  • Charlotte
    18 december 2015 om 08:30

    Dankjewel Annika!

  • Annika
    17 december 2015 om 14:38

    Ja hoor, dat kan prima!

  • Charlotte
    17 december 2015 om 10:20

    Al verschillende keren gemaakt, heel lekker!
    Pauline, zou het ook een dag in de koelkast overleven?
    Zaterdagmiddag maken, zondagmiddag/avond in de oven?
    Of denk je dat dat de smaak niet ten goede komt?

  • Annika
    30 november 2015 om 19:55

    Was erg lekker! Ik haalde er 22 gehaktballetjes uit :) En we hebben dit met z'n tweeën met 1 Turks brood opgegeten!

  • Patrick
    21 november 2015 om 15:38

    Ziet er goed uit....maar gehaktballen maken ter grootte van een 2 euro munt! Dan worden het 30 ballen haha

  • 'm(i)e'
    6 november 2015 om 23:22

    net gemaakt en zeer lekker bevonden !

  • Joyce
    1 november 2015 om 14:41

    Ideaal om lekker met vrienden te eten!

  • Corien
    31 oktober 2015 om 14:50

    Onze oudste heeft dit recept gisteren klaar gemaakt. Samen met een salade en pasta hebben we er allemaal van genoten. Dit gaan we vaker eten denk ik zomaar ?

  • Pauline
    30 oktober 2015 om 21:42

    Jawel als je kipgehakt gebruikt is het Voedselzandloper proof :)

  • Nicole
    30 oktober 2015 om 21:17

    Oh jum dat ziet er lekker uit! Leuk idee ook.

  • Fiona
    30 oktober 2015 om 19:04

    Jeeeej! Lactose vrij! Pak dan wel buffel mozzarella...

    Helemaal blij met dit heerlijke recept ga het morgen meteen maken. Alles in huis ?

  • Lana - ohmymeal.nl
    30 oktober 2015 om 14:33

    Ziet er heerlijk uit! Mijn stiefvader maakte dit vroeger ook altijd. Ik ga het recept proberen, maar dan met vegetarische gehaktballetjes! :)

  • Joëlla
    30 oktober 2015 om 13:13

    Ziet er echt super lekker uit!
    Is hier toevallig ook een zandloper-proof-versie van? :)

  • 'm(i)e'
    30 oktober 2015 om 12:02

    maar mannekes dat ziet er lekker uit !

  • Margot
    30 oktober 2015 om 07:59

    Dat ziet er heelijk uit! Inderdaad zowel als maaltijd als voor de borrel.

  • Marlotte
    30 oktober 2015 om 07:16

    Gehaktballetjes zijn inderdaad perfect voor de borrel, lekker makkelijk! Heerlijk met die tomatensaus!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.