Gehaktballetjes uit de oven

Gehaktballetjes uit de oven

Deze gehaktballetjes uit de oven zijn niet alleen makkelijk te maken, maar ook nog eens super lekker! Omdat ze verder gegaard worden in de oven, heb je er bijna geen omkijken naar. Je kunt de gehaktballetjes maken, maar eventueel ook kant-en-klaar kopen. In ieder geval zijn het geen gewone gehaktballetjes. We serveren ze namelijk in een heerlijke tomatensaus en met mozzarella on top!

Italiaanse gehaktballetjes

Je kunt de Italiaanse gehaktballetjes prima eten als avondmaaltijd met wat pasta of brood ernaast. Maar ze misstaan ook zeker niet zijn de borrel. Lekkere gehaktballetjes weet iedereen altijd wel te waarderen toch? Je kunt het gerecht ook nog eens gemakkelijk voorbereiden. Bewaar het in z’n geheel in de koelkast, dan hoef je het op het laatst alleen nog maar in de oven te schuiven. Easy does it!

 

Gehaktballetjes uit de oven
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Ingrediënten voor de gehaktballetjes (12 stuks)

  • 500 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • Handje paneermeel
  • 1 tl chiliflakes
  • 1 tl oregano
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de tomatensaus

  • 1 bol mozzarella
  • 2 blikken tomatenblokjes (blik van 400 gram)
  • 1 grote ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 el oregano
  • 1 tl chiliflakes
  • Handje verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

  2. Meng het gehakt met alle specerijen. Voeg het eitje en een handje paneermeel toe. Meng het door elkaar. Is het mengsel nog te nat, voeg dan wat extra paneermeel toe. Vorm vervolgens 12 balletjes van het gehaktmengsel.

  3. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes kort aan. Haal ze uit de pan en leg ze apart.

  4. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie in dezelfde pan.

  5. Voeg de tomatenblokjes toe en breng de saus op smaak met de oregano, chiliflakes en wat peper en zout.

  6. Laat de saus heel even pruttelen. Een minuut of vijf is al voldoende.

  7. Verdeel de tomatensaus over een ovenschaal. Leg de gehaktballetjes in de saus.

  8. Scheur de mozzarella in stukken en leg dit tussen de balletjes.

  9. Zet de gehaktballetjes nog zo’n 20 minuten in de oven. Ze zijn klaar als ze gaar zijn (dus niet meer rood van binnen).

  10. Garneer de gehaktballetjes uit de oven met wat verse basilicum en serveer het met wat pasta of brood.

Gehaktballetjes uit de oven

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.