Menu
zelf-pasta-maken-1.jpg

Video: DIY Pasta maken

Yes ik heb weer een leuke Do It Yourself voor jullie. Vandaag laat ik jullie zien hoe je zelf pasta kunt maken. Dat is heel simpel en een ontzettend leuk werkje om te doen. Toch doe ik dat zelf ook te weinig (stiekem bijna nooit). En dat is best wel zonde. Het leuke van zelf pasta maken is dat je ook zelf de vorm kunt bepalen. In de video laat ik je zien hoe je zelf tagliatelle maakt. Maar je kunt natuurlijk ook zelf ravioli, tortellini, spaghetti of farfalle maken. Gebruik lekker je creativiteit.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

 

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr pastabloem (harde tarwe)
2 eieren

Materialen
Pastamachine
Deegroller

Zo maak je het
Verdeel de pastabloem over je aanrechtblad.

Maak een kuiltje in het midden en breek de eitjes daarin.

Meng het voorzichtig met je vingers. Begin van binnenuit en betrek steeds meer bloem bij je deeg.

Kneed er in 1o minuten een soepel pastadeeg van. Het deeg is klaar als het elastisch aanvoelt.

Verpak het pastadeeg in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

Zet de pastamachine op de breedste stand, bij mijn machine is dit stand 7.

Neem een deel van het pastadeeg en rol dit uit tot een langwerpige lap. Dit hoeft niet dun te zijn.

Doe het deeg tussen de rollers en draai het deeg er door heen. Herhaal dit 2 of 3 keer totdat er een dunne lap ontstaat. Als er bij de eerste draai scheuren ontstaan, kan je het deeg even dubbel vouwen en opnieuw er door heen draaien.

Zet de machine vervolgens een standje lager en rol de lap nogmaals door de machine. Ga zo door totdat de pasta de juiste dikte heeft bereikt. Ik ben doorgegaan tot standje 3.

Nu heb je lasagnevellen die je ook voor ravioli of tortellini kunt gebruiken. Snijd deze eventueel wat bij met een mes in de gewenste grootte. Laat de vellen vervolgens drogen op een schone theedoek. (je kan ze ook direct koken).

Ik heb het pastadeeg door de tagliatelle stand gehaald. Dit is hetzelfde principe als hierboven, alleen snijden de messen de pasta in repen.

Lintpasta laat je drogen op een droogrekje. Zodat de slierten los van elkaar kunnen drogen.

Kook de pasta in 3 minuten gaar in water met zout.

Als je de pasta net gedraaid hebt en niet hebt laten drogen, kan je de kooktijd verkorten naar 1 minuut.

zelf pasta maken

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

 Heb je mijn kookboek al? Hij is tijdelijk in de aanbieding. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan