Menu

Caesar Salade met bacon

Mijn Caesar salade fase is weer voorbij. Al mijn hele leven ga ik door eetfases. Tijden waarin ik aan niets anders kan denken, maar wat daarna ook weer overwaait. Deze zomer had ik continu cravings naar Caesar Salades. Het zoute van de ansjovis, de zachte romige knoflookdressing en de crispy bacon. Ik kon er geen genoeg van krijgen.

Dat is nu weer voorbij. Ik zit nu weer in een havermout met pindakaas fase. Maar toch ben ik de beroerdste niet om dit recept met jullie te delen. Ik vind het leuk om dingen op een andere manier te presenteren. Zoals ik nu gedaan heb, door alle onderdelen los over het bord te verdelen in plaats van te mengen. Ziet er leuk uit toch? Officieel hoort bacon er helemaal niet in. Maar dit is wel hoe ik hem stiekem het lekkerste vind. Je ziet ze ook wel op de kaart staan met kip (ook altijd fijn) garnalen of voor de luxepoezen kreeft. Grill er dus gerust een kipfiletje bij. Dan heb je meteen een prima maaltijd.

caesar salade

Ingrediënten voor 4 personen
8 plakjes bacon
2 st. Romaine sla
8 kleine sneetjes brood
1 teentje knoflook
4 eitjes
30 gr Parmezaan

Dressing
2 el mayonaise
Sap van een halve citroen
2 st. ansjovis
20 gr Parmezaan
1 teentje knoflook
Peper en zout

Zo maak je het
Was de Romaine sla en halveer ze. Leg op ieder bord een helft.

Kook de eitjes in 6 minuten zacht. Pel ze en halveer ze. Verdeel de eitjes over de borden.

Rooster de broodjes goudbruin in een broodrooster of grill. Wrijf ze daarna in met een teentje knoflook. Leg 2 kleine broodjes op ieder bord.

Bak de bacon goudbruin in een droge koekenpan. Verdeel 2 plakjes per persoon over de borden.

Maak een dressing door alle ingrediënten kort te mengen met een staafmixer. Wil je de dressing iets vloeibaarder hebben voeg dan een scheutje water toe. Breng de dressing op smaak met peper en zout.

Drizzle de dressing over de Romaine sla.

Garneer je Caesar Salade met wat Parmezaan.

caesar salade

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

 Heb je mijn kookboek al? Hij is tijdelijk in de aanbieding. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

 • Nvg
  5 juni 2019 om 16:15

  Mijn favoriet, heel blij met dit recept!

 • Annika
  17 juni 2016 om 09:59

  Ja halfzacht is het dan!

 • Rens
  16 juni 2016 om 16:05

  Eitjes in 6 (!) minuten zacht koken ... ????

 • zonderzooi
  15 oktober 2015 om 12:26

  Wat een leuke manier van presenteren Pauline! Het lijkt net alsof ik er een gezichtje in zie haha.

 • Anneke
  13 oktober 2015 om 21:09

  Heerlijk! Ik ben ook gek op Caesar salade, met bacon of kip. Maar ik moet er wel croutons in hebben...van die in knoflookolie gebakken krokante stukjes zaligheid! :-)

 • Bregje
  13 oktober 2015 om 19:20

  Ooh ik ben dol op Ceasar salads! Heb de link opgeslagen, ga hem gauw eens proberen!

 • Pauline
  13 oktober 2015 om 11:42

  Dankjewel :)

 • Stefanie
  13 oktober 2015 om 08:24

  Ik ken die Caesar salad cravings heel goed. Dat zoute van de ansjovis in de dressing is echt heel verslavend. Ik doe altijd krokant gebakken kippendijen door de salade, maar bacon ga ik ook eens uitproberen!

 • Margot
  13 oktober 2015 om 07:49

  Wat heb je het bord leuk opgemaakt zo!

 • Marlotte
  13 oktober 2015 om 07:32

  Ziet er heel leuk uit, zo los op het bord. Wat een heerlijke salade!

 • Emma
  13 oktober 2015 om 07:00

  Ja een hele leuke opstelling! Lijkt me erg lekker met bacon! Want daar ben ik zelf ook gek op !

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.