Menu
DSC_0009-2-710x380.jpg

5x recepten met pompoen

Om te laten zien hoe veelzijdig de pompoen is, deel ik vandaag 5 recepten met pompoen. Pompoen is de laatste jaren steeds populairder geworden in Nederland. In Amerika wordt deze groente al jaren gebruikt, met name tijdens Thanksgiving in de beroemde ‘pumpkin pie’, maar ook als decoratie. Wist je dat pompoen familie is van meloen en komkommer? Pompoenen bevatten heel veel vezels en schijnen goed te zijn voor de ogen en huid. In Nederland is de pompoen het gehele jaar verkrijgbaar, maar ik vind het vooral een groente voor in het najaar en in de winter.

Met pompoen kan je oneindig veel kanten op. Het heeft een zacht zoete smaak en is niet overheersend. Je kan het combineren in hartige gerechten, maar ook in zoete baksels en drankjes is de pompoen een prima toevoeging.  Door op de link boven de foto te klikken, kom je bij het recept.

Hartige strüdel met pompoen en feta

hartige strudel

Deze hartige strüdel met pompoen, spinazie en feta is een ideaal vegetarisch hoofdgerecht. Het zoute van de feta combineert erg goed met het zoetige van de pompoen. Yum!

Bulgur met geroosterde pompoen

bulgur met pompoen 1

Pompoen kun je ook heel goed roosteren. Even op smaak brengen met wat peper en zout, een drizzle olijfolie en hup de oven in. Superlekker is deze combi met bulgur. De zoutige fetakaas past goed bij het zoete van de pompoen. Een echte herfstsalade.

Snelle pompoensoep

snelle pompoensoep

Ik zei toch dat de pompoen veelzijdig is? Je kan er zelfs soep van maken. Pompoen heeft een fotogenieke kleur, vind je ook niet? Het is supermakkelijk om te maken, alleen het snijden van de pompoen kost wat tijd. Soms verkopen supermarkten stukken pompoen, die al voorgesneden zijn. Met een lepel Griekse yoghurt krijgt de pompoensoep een frisse touch.

Lasagne met pompoen

pompoenlasagne

Er bestaan al veel variaties op de traditionele lasagne, zoals de courgette lasagne. Maar daar kunnen we er nog één aan toevoegen, namelijk lasagne met pompoen. De combinatie met de bechamelsaus is heerlijk.

Starbucks pumpkin spice latte

Starbucks Pumpkin Spice Latte

Ieder najaar voegt de Starbucks dit overheerlijke drankje aan het assortiment toe. Het is een typisch najaarsdrankje, lekker kruidig door de pompoenkruiden en tegelijkertijd zoetig door de toevoeging van pompoenpuree. Maar vanaf nu kun je dit drankje ook heel goed zelf maken. Handig voor als er geen Starbucks bij jou in de buurt zit, maar ook erg leuk om te doen! Geniet er van!

Welk recept met pompoen lijkt jou het lekkerst?

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan