polentafriet

Polentafriet recept uit de oven

Het maken van polentafriet stond al jaren op mijn to cook lijstje. Ik at ze voor het eerst tijdens Taste of Amsterdam, van restaurant Lute. Met truffelmayo, Mmm! Waarom het zo lang heeft moeten duren? Geen idee! Maar ik heb eindelijk een lekker en kidsproof recept ontwikkeld. Zonder truffel, maar met een lekkere frisse citrusmayo.

Het recept bedacht ik voor mijn FoodWeLove box, waarvan er ook een zakje in de box ging. Geen frieten, maar wel een zakje polenta. Polenta was vroeger het armeluis eten van de Italianen. Ze maakten er een soort pap van. Tegenwoordig kun je polenta bij de betere deli’s  en supermarkten kopen en wordt het gemaakt van maïsmeel. Niets armoedigs aan. Na het koken wordt de massa zo stevig dat je er perfecte frieten van kunt snijden. En dat deed ik! Er komt geen frituur aan te pas, want je bakt ze lekker af in de oven. Zo krokant en perfect voor kindertjes en grote mensen.

polentafriet

Polentafriet met citrusmayonaise
Ingrediënten voor 2 – 3 personen
100 gr polenta
500 ml (kippen)bouillon
25 gr Parmezaan
0,5 tl gedroogde tijm
Peper en zout

Mayonaise
2 el mayonaise
Rasp van een halve citroen
1 el Griekse yoghurt

Zo maak je het
Breng de bouillon met de polenta aan de kook. Laat het al roerend zo’n 10 – 15 minuten koken. Het is klaar als het zo dik als rijstepap is.

Breng de polenta op smaak met wat peper en zout, de tijm en de geraspte Parmezaanse kaas. Meng het door elkaar en giet het in een ovenschaal.

Laat de polenta minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.

polentafriet

Snijd de polenta in repen van 1 cm dikte. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bak de polentafriet in 40 -45 minuten goudbruin op 180 graden. Draai de frieten na zo’n 30 minuten even om.

Maak een sausje van de mayonaise en de Griekse yoghurt. Voeg de rasp van een halve citroen toe.

Serveer de polentafriet met de citrusmayonaise.

polentafriet

Ph 1 & 3: Mitchell van Voorbergen

 

BewarenBewaren

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in