hasselback zoete aardappel

Hasselback van zoete aardappel

Je kent ze vast wel, waaiertjes gemaakt van aardappelen. Hasselback potatoes noemen ze dat met een mooi woord. En die kun je ook prima maken van zoete aardappel. Het idee is heel simpel, je snijdt een aardappel in hele dunne plakjes. Daarbij zorg je ervoor dat het één geheel blijft, dus je snijdt de aardappel niet helemaal door. Wat overblijft is een mooie aardappelwaaier.

De zoete aardappel gaat de oven in en wordt daardoor lekker krokant. Voor een extra krokant laagje is het superlekker om er Parmezaanse kaas overheen te strooien. Je kunt ze serveren als bijgerecht, bij een lekker visje of kippetje uit de oven. Vind je ook niet dat het er heel feestelijk uit ziet? En dat voor een gewone doordeweekse dinsdag. Wauw!

hasselback zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 personen
4 zoete aardappelen
1 teentje knoflook
40 gr Parmezaan
Klein handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

hasselback zoete aardappel 1

Was de zoete aardappel en snij deze voor ¾ in met een mes. Snijd hele dunne plakjes van 2 mm dik. Wil je zeker weten dat je niet te ver snijdt, leg de aardappel dan tussen 2 stokjes (chopsticks bijvoorbeeld) en snijd tot het houtje.

Duw de plakjes voorzichtig iets uit elkaar.

Verdeel de zoete aardappelen over een ovenschaal en breng ze op smaak met peper, zout en wat geraspte knoflook.

Drizzle er een beetje olijfolie overheen.

Bak de hasselback aardappelen in ongeveer 50 – 60 minuten goudbruin en krokant.

Rasp er 10 minuten voor het einde van de baktijd wat Parmezaan overheen. Deze wordt lekker crunchy in de oven.

Garneer de zoete aardappel met wat fijn gehakte peterselie.

hasselback zoete aardappel

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.