fbpx
Menu

Hasselback van zoete aardappel

Je kent ze vast wel, waaiertjes gemaakt van aardappelen. Hasselback potatoes noemen ze dat met een mooi woord. En die kun je ook prima maken van zoete aardappel. Het idee is heel simpel, je snijdt een aardappel in hele dunne plakjes. Daarbij zorg je ervoor dat het één geheel blijft, dus je snijdt de aardappel niet helemaal door. Wat overblijft is een mooie aardappelwaaier.

De zoete aardappel gaat de oven in en wordt daardoor lekker krokant. Voor een extra krokant laagje is het superlekker om er Parmezaanse kaas overheen te strooien. Je kunt ze serveren als bijgerecht, bij een lekker visje of kippetje uit de oven. Vind je ook niet dat het er heel feestelijk uit ziet? En dat voor een gewone doordeweekse dinsdag. Wauw!

hasselback zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 personen
4 zoete aardappelen
1 teentje knoflook
40 gr Parmezaan
Klein handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

hasselback zoete aardappel 1

Was de zoete aardappel en snij deze voor ¾ in met een mes. Snijd hele dunne plakjes van 2 mm dik. Wil je zeker weten dat je niet te ver snijdt, leg de aardappel dan tussen 2 stokjes (chopsticks bijvoorbeeld) en snijd tot het houtje.

Duw de plakjes voorzichtig iets uit elkaar.

Verdeel de zoete aardappelen over een ovenschaal en breng ze op smaak met peper, zout en wat geraspte knoflook.

Drizzle er een beetje olijfolie overheen.

Bak de hasselback aardappelen in ongeveer 50 – 60 minuten goudbruin en krokant.

Rasp er 10 minuten voor het einde van de baktijd wat Parmezaan overheen. Deze wordt lekker crunchy in de oven.

Garneer de zoete aardappel met wat fijn gehakte peterselie.

hasselback zoete aardappel

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

  • Margot
    15 september 2015 om 13:32

    Dat ziet er leuk uit zo! Ik ga het eens proberen!

    Beantwoorden
  • Monique van de Velde
    15 september 2015 om 11:29

    Jaaaaa deze heb ik met kerst gemaakt voor de familie, super lekker én feestelijk! Met niet te veel olie of boter ook nog eens lekker gezond en daar hou ik van :)

    Beantwoorden
  • gerhilde maakt
    15 september 2015 om 09:32

    Wat een goed idee. Lekker feestelijk!

    Beantwoorden
  • Nicole
    15 september 2015 om 09:27

    Dat ziet er heel gezellig en gezond uit! Creatief met zoete aardappel :-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 september 2015 om 20:47

    Jaa daar hou ik van! :)

    Beantwoorden
  • Caroline
    15 september 2015 om 09:16

    bij de ingrediënten staat olijfolie. Wat doe je daar mee?

    Beantwoorden
  • Carmen
    16 september 2015 om 09:51

    Dat drizzle je er over heen voordat het de oven in gaat :)

    Beantwoorden
  • Ellen
    15 september 2015 om 08:30

    Mmm, wat een leuke afwisseling, heel feestelijk! Ik neem aan dat ze wel niet zo krokant worden als de witte versie?

    Beantwoorden
  • Lotte
    15 september 2015 om 07:52

    Wat zien ze er super uit zeg! Hasselback aardappels geven altijd een feestelijk tintje aan een gerecht, zo leuk. En lekker!

    Beantwoorden
  • Yayitstoday
    15 september 2015 om 07:18

    ik ben dol op zoete aardappel, dus dit wil ik zeker een keer proberen! Het ziet er ook nog eens heel leuk uit!

    Beantwoorden
  • Emma
    15 september 2015 om 07:13

    Wauw wat ziet dat er prachtig uit!

    Beantwoorden
  • Marlotte
    15 september 2015 om 07:04

    ik vind dit er altijd zo leuk uitzien. Eigenlijk heb ik er nog niet aan gedacht om het met zoete aardappel te doen. Leuk idee, bedankt voor de tip!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen