Menu

Easy: Gevulde tomaten met risotto

In Griekenland vullen ze hun groentes met van alles. Ik heb gesmuld van gevulde tomaten met rijst, gevulde courgettes en aubergines met kaas en gevulde paprika’s met gehakt. En zoals altijd neem ik weer een rugzakje vol inspiratie mee naar huis. Alleen deze keer geef ik het Griekse recept een Italiaanse tintje. Ik vulde mijn tomaten namelijk met risotto. En wauw dat is lekker.

Voor dit recept gebruik ik coeur de boeuf tomaten. Dat zijn van die lekkere grote stevige tomaten, die perfect zijn om te vullen. Ik heb ze gewoon bij de Appie gekocht, maar anders moet je de groenteboer op de hoek even vragen. En het Italiaanse tintje, komt natuurlijk van de tomatenrisotto die erin gaat. Het klusje is zo geklaard. Ze moeten alleen nog wel even in de oven. Hoe langer hoe beter, want des te sappiger wordt de tomaat. Geniet ervan!

gevulde tomaten met risotto

Ingrediënten voor 2 personen
2 coeur de boeuf tomaten
90 gr risottorijst
200 ml bouillon
Scheutje droge witte wijn
1 ui
1 teentje knoflook
2 el tomatenpuree
30 gr Parmezaan
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden, heteluchtstand.

Was de tomaten en verwijder het kopje. Hol de tomaten voorzichtig uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees in stukken.

Leg de uitgeholde tomaten in een ingevette ovenschaal.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg de tomatenpuree (uit zo’n blikje) toe en verwarm dit kort mee.

Voeg nu de risottorijst toe en bak het rondom aan. Totdat de korrels glazig zien.

Blus de rijst af met een scheutje witte wijn.

Voeg nu de tomatenstukjes toe en een lepel van de bouillon. Roer net zo lang totdat de bouillon opgenomen is. Voeg dan een nieuwe lepel bouillon toe. Herhaal de stappen totdat alle bouillon op is en de risotto al lekker smeuïg en beetgaar is geworden.

Breng de risotto op smaak met peper en zout en de Parmezaan.

gevulde tomaten met risotto

Verdeel de tomatenrisotto over de tomaten. Garneer de tomaten eventueel met wat extra Parmezaanse kaas.

Zet de gevulde tomaten met risotto nog 25 – 30 minuten in de oven. Totdat de tomaten lekker zacht geworden zijn.

Garneer de gevulde tomaten met wat verse basilicum.

gevulde tomaten met risotto

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

 • Annika
  29 juli 2016 om 09:13

  Ja doordat je de tomaat pureert komt al het vocht vrij. Dit vocht wordt opgenomen door de risotto, dus dan heb je minder bouillon nodig inderdaad. De soort tomaten die ik gebruikt heb, staat erbij. Deze zijn vrij groot ;)

 • Ramona
  28 juli 2016 om 22:32

  Dit recept afgelopen week voor het eerst gemaakt en hij viel zeer goed in de smaak! Vooral bij mijn jongste zoontje ;-)
  Alleen vraag ik mij af hoe groot de tomaten zijn welke jij gebruikt?
  Omdat wij met 4 zijn, heb ik 4 vleestomaten gebruikt en nog had ik risotto over??? Ook had ik nagenoeg niets van de boullion hoeven te gebruiken, omdat ik de inhoud van de tomaten met een staafmixer gepureerd had.

  Hij staat komende week weer op het menu, deze keer met een tomaat extra ;-)

 • Lilian
  26 oktober 2015 om 21:54

  Ik heb dit net gemaakt, suuuper lekker! Dankjewel :-)

 • Pauline
  16 september 2015 om 20:07

  Dat ziet er lekker uit! Tomaat en risotto is sowieso lekker en al helemaal als je ze samen voegt.

 • Margot
  16 september 2015 om 13:18

  Wat een leuk idee! Dit ga ik eens aan mijn vriend voorstellen.

 • Pauline
  16 september 2015 om 13:12

  Jaa precies mijn gedachte :)

 • Lotte
  16 september 2015 om 10:48

  Gaaf idee om het zo te doen! Ik ben ook gek op gevulde groentes, zo lekker en makkelijk.

 • Roos
  16 september 2015 om 10:13

  Wat een leuk receptje! Ik ben dol op risotto en op tomaat! Vind het altijd leuk om dit soort dingetjes te serveren bij een etentje. Het is niet lastig, maar je gasten zullen versteld staan haha!

 • Nicole
  16 september 2015 om 09:38

  Oh dat ziet er weer lekker uit. Risotto staat hoog op mijn lijstje om te maken.

 • Corien,
  16 september 2015 om 08:39

  Lekker! Zo verdwijnen bij ons de overgebleven 'restjes ' risotto . Er is altijd wel een kind die op tijd moet trainen of iets anders heeft waardoor die niet gelijk met de rest aan tafel zit. Super oplossing vinden ze zelf ook ?

 • Emma
  16 september 2015 om 07:20

  Super lekker en leuk idee!!

 • Marlotte
  16 september 2015 om 06:53

  Leuk recept! Ik maak het meestal met paprika's, maar tomaat lijkt me ook erg lekker. Binnenkort maar eens uitproberen!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.