gevulde tomaten met risotto

Fresh & Easy: Gevulde tomaten met risotto

In Griekenland vullen ze hun groentes met van alles. Ik heb gesmuld van gevulde tomaten met rijst, gevulde courgettes en aubergines met kaas en gevulde paprika’s met gehakt. En zoals altijd neem ik weer een rugzakje vol inspiratie mee naar huis. Alleen deze keer geef ik het Griekse recept een Italiaanse tintje. Ik vulde mijn tomaten namelijk met risotto. En wauw dat is lekker.

Voor dit recept gebruik ik coeur de boeuf tomaten. Dat zijn van die lekkere grote stevige tomaten, die perfect zijn om te vullen. Ik heb ze gewoon bij de Appie gekocht, maar anders moet je de groenteboer op de hoek even vragen. En het Italiaanse tintje, komt natuurlijk van de tomatenrisotto die erin gaat. Het klusje is zo geklaard. Ze moeten alleen nog wel even in de oven. Hoe langer hoe beter, want des te sappiger wordt de tomaat. Geniet ervan!

gevulde tomaten met risotto

Ingrediënten voor 2 personen
2 coeur de boeuf tomaten
90 gr risottorijst
200 ml bouillon
Scheutje droge witte wijn
1 ui
1 teentje knoflook
2 el tomatenpuree
30 gr Parmezaan
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden, heteluchtstand.

Was de tomaten en verwijder het kopje. Hol de tomaten voorzichtig uit met een lepel. Snijd het vruchtvlees in stukken.

Leg de uitgeholde tomaten in een ingevette ovenschaal.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg de tomatenpuree (uit zo’n blikje) toe en verwarm dit kort mee.

Voeg nu de risottorijst toe en bak het rondom aan. Totdat de korrels glazig zien.

Blus de rijst af met een scheutje witte wijn.

Voeg nu de tomatenstukjes toe en een lepel van de bouillon. Roer net zo lang totdat de bouillon opgenomen is. Voeg dan een nieuwe lepel bouillon toe. Herhaal de stappen totdat alle bouillon op is en de risotto al lekker smeuïg en beetgaar is geworden.

Breng de risotto op smaak met peper en zout en de Parmezaan.

gevulde tomaten met risotto

Verdeel de tomatenrisotto over de tomaten. Garneer de tomaten eventueel met wat extra Parmezaanse kaas.

Zet de gevulde tomaten met risotto nog 25 – 30 minuten in de oven. Totdat de tomaten lekker zacht geworden zijn.

Garneer de gevulde tomaten met wat verse basilicum.

gevulde tomaten met risotto

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Enquete uitslag 2015
Hasselback van zoete aardappel
Bewaar
12 Comments
 • Ramona

  28 juli 2016 at 22:32 Beantwoorden

  Dit recept afgelopen week voor het eerst gemaakt en hij viel zeer goed in de smaak! Vooral bij mijn jongste zoontje 😉 \r\nAlleen vraag ik mij af hoe groot de tomaten zijn welke jij gebruikt?\r\nOmdat wij met 4 zijn, heb ik 4 vleestomaten gebruikt en nog had ik risotto over??? Ook had ik nagenoeg niets van de boullion hoeven te gebruiken, omdat ik de inhoud van de tomaten met een staafmixer gepureerd had.\r\n\r\nHij staat komende week weer op het menu, deze keer met een tomaat extra 😉

  • Annika

   29 juli 2016 at 09:13 Beantwoorden

   Ja doordat je de tomaat pureert komt al het vocht vrij. Dit vocht wordt opgenomen door de risotto, dus dan heb je minder bouillon nodig inderdaad. De soort tomaten die ik gebruikt heb, staat erbij. Deze zijn vrij groot 😉

 • Lilian

  26 oktober 2015 at 21:54 Beantwoorden

  Ik heb dit net gemaakt, suuuper lekker! Dankjewel 🙂

 • Pauline

  16 september 2015 at 20:07 Beantwoorden

  Dat ziet er lekker uit! Tomaat en risotto is sowieso lekker en al helemaal als je ze samen voegt.

 • Margot

  16 september 2015 at 13:18 Beantwoorden

  Wat een leuk idee! Dit ga ik eens aan mijn vriend voorstellen.

 • Lotte

  16 september 2015 at 10:48 Beantwoorden

  Gaaf idee om het zo te doen! Ik ben ook gek op gevulde groentes, zo lekker en makkelijk.

 • Roos

  16 september 2015 at 10:13 Beantwoorden

  Wat een leuk receptje! Ik ben dol op risotto en op tomaat! Vind het altijd leuk om dit soort dingetjes te serveren bij een etentje. Het is niet lastig, maar je gasten zullen versteld staan haha!

 • Nicole

  16 september 2015 at 09:38 Beantwoorden

  Oh dat ziet er weer lekker uit. Risotto staat hoog op mijn lijstje om te maken.

 • Corien,

  16 september 2015 at 08:39 Beantwoorden

  Lekker! Zo verdwijnen bij ons de overgebleven ‘restjes ‘ risotto . Er is altijd wel een kind die op tijd moet trainen of iets anders heeft waardoor die niet gelijk met de rest aan tafel zit. Super oplossing vinden ze zelf ook ?

 • Emma

  16 september 2015 at 07:20 Beantwoorden

  Super lekker en leuk idee!!

 • Marlotte

  16 september 2015 at 06:53 Beantwoorden

  Leuk recept! Ik maak het meestal met paprika’s, maar tomaat lijkt me ook erg lekker. Binnenkort maar eens uitproberen!

Plaats een reactie