fruitsnoep

Kidsproof: Fruitsnoep (2 ingrediënten)

Uren kan ik mij vermaken op Pinterest. Meestal kijk ik ’s avonds voor het slapen gaan nog eventjes. Dat is eigenlijk niet zo handig, want ik krijg dan altijd zin in van alles (ik kijk alleen naar food foto’s). Maar voor de inspiratie is het wel handig, want daar vond ik dit kidsproof recept voor zelfgemaakt fruitsnoep. Fruit leather noemen ze het in Amerika. Je kunt het met slechts 2 ingrediënten maken. Het enige dat je wel nodig hebt, is een portie geduld. En dat is niet mijn sterkste punt.

Wat je eigenlijk doet is dehydrateren (oftewel drogen). Je laat de fruitmassa langzaam drogen in de oven. En wat overblijft is een soort gezonde Lange Jannen (ken je die nog van vroeger?). In principe kun je ieder fruit gebruiken dat je lekker vindt, ik heb nu een mengsel genomen van aardbeien en blauwe bessen. Houd je iets meer van zoet, voeg dan nog een kneepje honing toe. Dit hoeft niet perse, maar kan dus wel.

fruitsnoep

Ingrediënten voor 10 repen
300 gr aardbeien
100 gr blauwe bessen
Evt. kneepje honing

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 100 graden (hetelucht).

Was het fruit en verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pureer het fruit glad in de blender. Voeg eventueel een kneepje honing toe.

Verdeel een vel bakpapier over een grote rechthoekige bakplaat (met opstaande randjes).

fruitsnoep

Giet het fruitmengsel op de plaat en verdeel het met een paletmes zodat het overal even dik (een paar mm) is.

Zet de bakplaat in de oven en laat het fruitsnoep zo’n 3 tot 4 uur drogen. De droogtijd is afhankelijk van de dikte van je fruitpuree en de kracht van je oven.

fruitsnoep

 

Het snoep is klaar als het droog is aan de oppervlakte, maar de laag nog steeds buigbaar is. Licht plakkerig is ook ok.

Laat het iets afkoelen en snijd het fruitsnoep in repen van zo’n 2,5 cm breed. Rol ze op. Je kunt het bakpapier ook laten zitten. Dan blijft het ook minder aan elkaar plakken.

Heb jij wel eens fruitsnoep gemaakt?

fruitsnoep

 

Dit recept is Voedselzandloper proof (zonder honing).

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in