Menu

Kidsproof: Fruitsnoep (2 ingrediënten)

Uren kan ik mij vermaken op Pinterest. Meestal kijk ik ’s avonds voor het slapen gaan nog eventjes. Dat is eigenlijk niet zo handig, want ik krijg dan altijd zin in van alles (ik kijk alleen naar food foto’s). Maar voor de inspiratie is het wel handig, want daar vond ik dit kidsproof recept voor zelfgemaakt fruitsnoep. Fruit leather noemen ze het in Amerika. Je kunt het met slechts 2 ingrediënten maken. Het enige dat je wel nodig hebt, is een portie geduld. En dat is niet mijn sterkste punt.

Wat je eigenlijk doet is dehydrateren (oftewel drogen). Je laat de fruitmassa langzaam drogen in de oven. En wat overblijft is een soort gezonde Lange Jannen (ken je die nog van vroeger?). In principe kun je ieder fruit gebruiken dat je lekker vindt, ik heb nu een mengsel genomen van aardbeien en blauwe bessen. Houd je iets meer van zoet, voeg dan nog een kneepje honing toe. Dit hoeft niet perse, maar kan dus wel.

fruitsnoep

Ingrediënten voor 10 repen
300 gr aardbeien
100 gr blauwe bessen
Evt. kneepje honing

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 100 graden (hetelucht).

Was het fruit en verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pureer het fruit glad in de blender. Voeg eventueel een kneepje honing toe.

Verdeel een vel bakpapier over een grote rechthoekige bakplaat (met opstaande randjes).

fruitsnoep

Giet het fruitmengsel op de plaat en verdeel het met een paletmes zodat het overal even dik (een paar mm) is.

Zet de bakplaat in de oven en laat het fruitsnoep zo’n 3 tot 4 uur drogen. De droogtijd is afhankelijk van de dikte van je fruitpuree en de kracht van je oven.

fruitsnoep

 

Het snoep is klaar als het droog is aan de oppervlakte, maar de laag nog steeds buigbaar is. Licht plakkerig is ook ok.

Laat het iets afkoelen en snijd het fruitsnoep in repen van zo’n 2,5 cm breed. Rol ze op. Je kunt het bakpapier ook laten zitten. Dan blijft het ook minder aan elkaar plakken.

Heb jij wel eens fruitsnoep gemaakt?

fruitsnoep

 

Dit recept is Voedselzandloper proof (zonder honing).

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

23 reacties

 • Annika
  29 mei 2019 om 15:32

  Yum!

 • Paulien
  28 mei 2019 om 21:11

  Jammie ik heb er bietjes appel bessen en aardbei voor gebruikt.

 • Trudy
  8 april 2019 om 15:38

  Ik maak dit fruitleer altijd in een droogoven, dat gaat ook prima. Zelf appeltjes drogen, kruidenpoeder maken , bananenchips en allerlei soorten groenten kun je erin drogen. gewoon eens googlen. Een droogoven hoeft niet duur te zijn voor 30 euro heb je al een mooi ding. Voor mij wel handig met een eigentuintje en het maken van bv gedroogde tomaten. Heerlijk dat fruitsnoep met aardbeien en ananas.

 • Lisanne
  21 januari 2019 om 20:27

  Moet het in een heteluchtoven? Want ik heb alleen een elektrische oven..

 • Pauline
  6 februari 2017 om 10:47

  Haha ja geduld is hierin een schone zaak :)

 • Marley
  6 februari 2017 om 08:59

  Ja! Ik heb t wel eens gemaakt....2 verschillende varianten zelfs...je kunt het makkelijk maken en met elke fruitsoort die je maar wilt. Super makkelijk....drogen duurt vrij lang, vergt dus echt wel geduld zeker wanneer je het niet helemaal egaal hebt verdeeld over de schaal....

 • Melanie
  23 februari 2016 om 15:59

  Zou je er ook wat chiazaadjes doorheen kunnen doen?

 • Sylvia Monsieur
  4 oktober 2015 om 19:39

  Hoi Pauline, dat ziet er lekker uit en nog gezond ook. Ga ik binnenkort zeker eens proberen met de kids! Al zullen ze wat geduld moeten opbrengen om het te mogen opeten :). Liefs Syl

 • Pauline
  2 oktober 2015 om 10:51

  Ik denk wel een paar dagen. Maar zeker geen weken. Ik zou ze luchtdicht bewaren buiten de koelkast.

 • SaSiBeau
  30 september 2015 om 21:47

  Hoe lang blijven die fruitsnoepjes eigenlijk goed? Want ik zou dit wel willen maken maar ze moeten wel een tijdje kunnen bewaren natuurlijk want ik heb namelijk een goede oven die redelijk wat tegelijk kan maken en dat zou dan het leukste zijn dat ik ineens een iets grotere hoeveelheid kan maken om er langer van te genieten.
  Trouwens hoe bewaar je deze fruitsnoepjes het beste? in een afgesloten doos in de ijskast of in de gewone kast?

 • Pauline
  28 september 2015 om 15:28

  Yes dat kan ook! :)

 • Gisele
  28 september 2015 om 08:46

  Ik heb ze al een paar keer gemaakt, van verschillende fruitsoorten. Het nadeel is niet alleen dat het zo lang duurt, maar ook dat ze zo op zijn! ;-) Het is erg lekker, onze kinderen zijn er dol op!

 • Bettina
  28 september 2015 om 08:13

  Dat klinkt lekker! Kun je dit met diepvriesfruit maken?

 • Afke
  27 september 2015 om 18:14

  Zag ze van de week op Pinterest toevallig en was al op zoek naar een dehydrathor maar die zijn duur!! Ik heb engelengeduld dus ga dit zeker proberen! Bedankt :-)

 • Anna-Karina
  27 september 2015 om 15:54

  Geweldige foto! Grappig idee, ga ik eens proberen, dan laat ik het weten.

 • Pauline
  27 september 2015 om 15:53

  Niet helemaal, ze blijven buigbaar :)

 • Margot
  27 september 2015 om 12:41

  Wat een leuk idee, al weet ik niet of ik hier het geduld voor heb ;-)

 • Martin
  27 september 2015 om 10:06

  Dag Paulien, Worden ze na afkoelen krokant?

 • Karlien
  27 september 2015 om 10:06

  Tof idee. Geduld is ook niet mijn beste kant. binnenkort ga ik naar Curaçao en daar ga ik dit proberen :)

 • Annelon Roskam
  27 september 2015 om 09:06

  Leuk! Die ga ik ook maken Pauline :-). Xx

 • Sonja
  27 september 2015 om 08:32

  Leuk voor de kleinkinderen en het kan in de oven! Wat een uitkomst!
  Bedankt, Pauline!

 • Esmée
  27 september 2015 om 08:26

  Ziet er erg lekker uit! En makkelijk dat je maar 2 ingrediënten nodig hebt! Deze ga ik zeker onthouden!

 • Marlotte
  27 september 2015 om 07:04

  Heel erg leuk om zelf eens te maken! Geduld is ook niet mijn sterkste kant haha..

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.