fruitsnoep

Kidsproof: Fruitsnoep (2 ingrediënten)

Uren kan ik mij vermaken op Pinterest. Meestal kijk ik ‘s avonds voor het slapen gaan nog eventjes. Dat is eigenlijk niet zo handig, want ik krijg dan altijd zin in van alles (ik kijk alleen naar food foto’s). Maar voor de inspiratie is het wel handig, want daar vond ik dit kidsproof recept voor zelfgemaakt fruitsnoep. Fruit leather noemen ze het in Amerika. Je kunt het met slechts 2 ingrediënten maken. Het enige dat je wel nodig hebt, is een portie geduld. En dat is niet mijn sterkste punt.

Wat je eigenlijk doet is dehydrateren (oftewel drogen). Je laat de fruitmassa langzaam drogen in de oven. En wat overblijft is een soort gezonde Lange Jannen (ken je die nog van vroeger?). In principe kun je ieder fruit gebruiken dat je lekker vindt, ik heb nu een mengsel genomen van aardbeien en blauwe bessen. Houd je iets meer van zoet, voeg dan nog een kneepje honing toe. Dit hoeft niet perse, maar kan dus wel.

fruitsnoep

Ingrediënten voor 10 repen
300 gr aardbeien
100 gr blauwe bessen
Evt. kneepje honing

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 100 graden (hetelucht).

Was het fruit en verwijder de kroontjes van de aardbeien. Pureer het fruit glad in de blender. Voeg eventueel een kneepje honing toe.

Verdeel een vel bakpapier over een grote rechthoekige bakplaat (met opstaande randjes).

fruitsnoep

Giet het fruitmengsel op de plaat en verdeel het met een paletmes zodat het overal even dik (een paar mm) is.

Zet de bakplaat in de oven en laat het fruitsnoep zo’n 3 tot 4 uur drogen. De droogtijd is afhankelijk van de dikte van je fruitpuree en de kracht van je oven.

fruitsnoep

 

Het snoep is klaar als het droog is aan de oppervlakte, maar de laag nog steeds buigbaar is. Licht plakkerig is ook ok.

Laat het iets afkoelen en snijd het fruitsnoep in repen van zo’n 2,5 cm breed. Rol ze op. Je kunt het bakpapier ook laten zitten. Dan blijft het ook minder aan elkaar plakken.

Heb jij wel eens fruitsnoep gemaakt?

fruitsnoep

 

Dit recept is Voedselzandloper proof (zonder honing).

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Diary September #2
Video: Tony's Fudge met Popcorn en discodip
Bewaar
19 Comments
 • Marley

  6 februari 2017 at 08:59 Beantwoorden

  Ja! Ik heb t wel eens gemaakt….2 verschillende varianten zelfs…je kunt het makkelijk maken en met elke fruitsoort die je maar wilt. Super makkelijk….drogen duurt vrij lang, vergt dus echt wel geduld zeker wanneer je het niet helemaal egaal hebt verdeeld over de schaal….

 • Melanie

  23 februari 2016 at 15:59 Beantwoorden

  Zou je er ook wat chiazaadjes doorheen kunnen doen?

 • Sylvia Monsieur

  4 oktober 2015 at 19:39 Beantwoorden

  Hoi Pauline, dat ziet er lekker uit en nog gezond ook. Ga ik binnenkort zeker eens proberen met de kids! Al zullen ze wat geduld moeten opbrengen om het te mogen opeten :). Liefs Syl

 • SaSiBeau

  30 september 2015 at 21:47 Beantwoorden

  Hoe lang blijven die fruitsnoepjes eigenlijk goed? Want ik zou dit wel willen maken maar ze moeten wel een tijdje kunnen bewaren natuurlijk want ik heb namelijk een goede oven die redelijk wat tegelijk kan maken en dat zou dan het leukste zijn dat ik ineens een iets grotere hoeveelheid kan maken om er langer van te genieten.\r\nTrouwens hoe bewaar je deze fruitsnoepjes het beste? in een afgesloten doos in de ijskast of in de gewone kast?

  • Pauline

   2 oktober 2015 at 10:51 Beantwoorden

   Ik denk wel een paar dagen. Maar zeker geen weken. Ik zou ze luchtdicht bewaren buiten de koelkast.

 • Gisele

  28 september 2015 at 08:46 Beantwoorden

  Ik heb ze al een paar keer gemaakt, van verschillende fruitsoorten. Het nadeel is niet alleen dat het zo lang duurt, maar ook dat ze zo op zijn! 😉 Het is erg lekker, onze kinderen zijn er dol op!

 • Bettina

  28 september 2015 at 08:13 Beantwoorden

  Dat klinkt lekker! Kun je dit met diepvriesfruit maken?

 • Afke

  27 september 2015 at 18:14 Beantwoorden

  Zag ze van de week op Pinterest toevallig en was al op zoek naar een dehydrathor maar die zijn duur!! Ik heb engelengeduld dus ga dit zeker proberen! Bedankt 🙂

 • Anna-Karina

  27 september 2015 at 15:54 Beantwoorden

  Geweldige foto! Grappig idee, ga ik eens proberen, dan laat ik het weten.

 • Margot

  27 september 2015 at 12:41 Beantwoorden

  Wat een leuk idee, al weet ik niet of ik hier het geduld voor heb 😉

 • Martin

  27 september 2015 at 10:06 Beantwoorden

  Dag Paulien, Worden ze na afkoelen krokant?

 • Karlien

  27 september 2015 at 10:06 Beantwoorden

  Tof idee. Geduld is ook niet mijn beste kant. binnenkort ga ik naar Curaçao en daar ga ik dit proberen 🙂

 • Annelon Roskam

  27 september 2015 at 09:06 Beantwoorden

  Leuk! Die ga ik ook maken Pauline :-). Xx

 • Sonja

  27 september 2015 at 08:32 Beantwoorden

  Leuk voor de kleinkinderen en het kan in de oven! Wat een uitkomst! \r\nBedankt, Pauline!

 • Esmée

  27 september 2015 at 08:26 Beantwoorden

  Ziet er erg lekker uit! En makkelijk dat je maar 2 ingrediënten nodig hebt! Deze ga ik zeker onthouden!

 • Marlotte

  27 september 2015 at 07:04 Beantwoorden

  Heel erg leuk om zelf eens te maken! Geduld is ook niet mijn sterkste kant haha..

Plaats een reactie