fbpx
Menu

Easy: Courgetti met zalm

Nee die i is geen tikfout. Het is echt courgetti. Zo noemen ze pasta van courgette. En in dit geval eet ik hem rauw. “Rauwe courgette?” Ja echt, dat kan heel goed en is superlekker. En snel klaar, een echt Fast & Freshje dus.

Met gerookte zalm dus. En wat avocado, pijnboompitjes en een romige dressing op basis van zure room. Met groene kruiden uit eigen tuin. Die moet je volop plukken, nu het nog kan. Het leuke is, dit receptje is zo gepiept. Je hebt alleen wel even een apparaatje nodig om de courgette in slierten te snijden. Ik doe dit zelf met een mandoline, maar er bestaat ook een fancy apparaat dat heet een spiralizer. En als je dat allemaal niet hebt, kan het ook gewoon met een mes. Alleen ben je dan net iets langer bezig. Op de hotelschool moest ik al uren oefenen op mijn julienne (zo noemen ze deze reepjes) skills. En dat komt nu weer van pas.

courgetti met zalm

Ingrediënten voor 2 personen
100 gr gerookte zalm
4 augurken
1 grote courgette
1 avocado
0,5 rode ui
Handje pijnboompitten
Handje bieslook

Dressing
1 el zure room
Paar takjes bieslook
Paar takjes peterselie
Kneepje citroensap
Peper en zout
Klein beetje water

Zo maak je het
Snijd de courgette in dunne reepjes. Dit kan dus met de hand, maar gaat het makkelijkste met een mandoline.

Verdeel de courgetti over 2 borden.

Snijd de avocado in plakjes, de augurken in blokjes en de rode ui in ringen en verdeel deze over de borden.

Verdeel de zalm over de courgette pasta.

Maak een dressing van de zure room, een kneepje citroensap en een klein scheutje water. Hak de groene kruiden en voeg dit bij de dressing. Breng de dressing op smaak met wat peper en zout.

Verdeel de dressing over de courgetti.

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan en verdeel deze over de courgetti.

Garneer de salade met wat grofgehakte bieslook.

courgetti met zalm4

courgetti met zalm5

Dit recept  voor courgetti is Voedselzandloper proof als je de zure room vervangt door kwark. 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

12 reacties

  • lin
    25 december 2015 om 22:25

    Een van mijn favo gerechtjes geworden! gisteren de zalm omgeruild voor de tonijn. Ook heerlijk!

    Beantwoorden
  • Marjanne
    3 september 2015 om 21:59

    ??? Pauline dank je wel. Heb hem net meteen besteld!

    Beantwoorden
  • Marjolein
    3 september 2015 om 10:04

    Ik heb dit recept gelijk gisteren gemaakt. Superlekker was het! Ik heb de courgette met een dunschiller gesneden en dat ging ook prima.

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 september 2015 om 20:58

    Wat goed!

    Beantwoorden
  • Ellen
    2 september 2015 om 17:21

    Lekker! Ik heb een soort van puntenslijper om mijn courgetti te maken. Heel gemakkelijk en helemaal niet duur!

    Beantwoorden
  • Karla
    3 september 2015 om 08:19

    Hoi Ellen,
    Weet je ook nog waar die ´punteslijper´ vandaan komt? Bij gebrek aan kastruimte en het juiste keukenhulpje dacht ik maar courgette carpaccio te maken met behulp van een dunschiller, i.p.v. courgetti. Verder volg ik graag het recept van Pauline!

    Beantwoorden
  • Jeannette
    3 september 2015 om 15:13

    http://www.bol.com/nl/s/algemeen/zoekresultaten/Ntt/spiraalsnijder/N/0/Nty/1/search/true/searchType/qck/suggestedFor/spi/originalSearchContext/media_all/originalSection/keukenapparaten/defaultSearchContext/media_all/sc/media_all/index.html?_requestid=552689

    Beantwoorden
  • Marjanne Jordens
    2 september 2015 om 10:42

    Hoi Pauline, welke mandoline heb jij. Wil er graag een aanschaffen, maar zie door de bomen het bos niet?
    Lijkt me overigens een heerlijk recept?

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 september 2015 om 21:00

    Ik heb deze https://m.bol.com/nl/p/westmark-vario-mandoline-met-draaiknop/9200000010832297/?tpsQuery=/koken-tafelen/zoekresultaten/Ntt/mandoline/N/11764

    Beantwoorden
  • Margot
    2 september 2015 om 07:28

    Dat ziet er goed uit! En wat een goed idee om er ook avocado bij te doen!

    Beantwoorden
  • Emma
    2 september 2015 om 07:19

    Klinkt ontzettend lekker, rauwe courgette, heel grappig!

    Beantwoorden
  • Taïs
    2 september 2015 om 07:03

    Hey Pauline! Wat ziet dat er lekker uit zeg! Ik vind courgetti (zalige naam wel) heerlijk in de pan (en dan feta erbij, mmm), maar van de rauwe variant had ik nog niet gehoord! Ik zal het zeker eens proberen! Dankjewel voor de tip! Zeker weten dat het smullen wordt ;-)!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen