Menu

Auberginerolletjes met ricotta

Mmm auberginerolletjes met ricotta en zongedroogde tomaatjes. Zacht, sappig en crunchy tegelijk, superlekker! Ideetje voor komend weekend? Ondanks dat ik eigen baas ben, kijk ik altijd enorm uit naar het weekend. Ik probeer dan ook echt niet te werken. Dit lukt niet altijd, want mijn werk is nog altijd mijn hobby. Als ik mij verveel, duik ik toch vaak de keuken in. Maar ik heb wel een no mail policy in het weekend en daar kan ik mij aardig aan houden.

Mijn ideale weekend is vol gezelligheid, friends en lekker eten. Ook staat quality time met Maurits vast op het programma. Wij zijn beide doordeweeks erg druk, dus in het weekend wil ik altijd iets leuks doen samen. Meestal gaan we ergens eten, shoppen of koffie drinken. Gewoon even geen verplichtingen, ik hou ervan. Op zaterdag kook ik trouwens bijna nooit. Meestal halen we allemaal lekkers in de stad of maak ik wat kleine hapjes. Mijn grill-apparaat en ik zijn dikke vrienden geworden. Ik ben dol op gegrilde groentes en dan aubergine en courgette in het bijzonder. Met gegrilde aubergine kan je zoveel lekkers maken, zoals deze hapjes bijvoorbeeld. Heel eenvoudig maar met groots resultaat.

auberginerolletjes

Ingrediënten voor 8 st.
1 grote aubergine
125 gr ricotta
1 teentje knoflook
4 zongedroogde tomaatjes
1 el pijnboompitjes
Takje verse basilicum
Peper en zout

Zo maak je het
Snijd de aubergine in dunne plakken. Dit gaat het beste met een mandoline.

Grill de aubergine aan weerszijden goudbruin. Dit kan in een grill apparaat maar ook gewoon in een grillpan. Breng de plakjes aubergine op smaak met wat peper en zout.

Roer de ricotta los in een kommetje. Hak de knoflook, de basilicum en de zongedroogde tomaatjes fijn en meng dit door de ricotta.

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan. Meng dit door de vulling.

Breng de ricotta-vulling verder op smaak met peper en zout.

auberginerolletjes

Verdeel een lepel van de vulling over een plakje aubergine. Rol de aubergine voorzichtig op.

Steek een prikkertje in de auberginerolletjes en serveer ze meteen.

auberginerolletjes

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

 • Marieke
  31 oktober 2015 om 18:17

  Hoi Pauline,

  Gave site heb je met overheerlijke recepten. :) Weet niet goed wat ik moet kiezen ;)
  Ga deze binnenkort eens maken om mee te nemen naar het werk. Lijkt me een heerlijk lunchgerechtje!

  Grtz Marieke

 • Pauline
  27 september 2015 om 15:55

  Vrij hoog altijd, bijna helemaal open.

 • fenneke
  26 september 2015 om 17:33

  Dit is erg lekker. Er staat een soort gelijk recept in het kookboek van Blond Amsterdam.

 • Karlien
  25 september 2015 om 10:28

  Jaa deze zien er erg lekker uit.

  In het weekend niet werken, ik doe mijn best

 • À van nifterik
  25 september 2015 om 10:16

  Heerlijk lijkt me dat! Ik heb ook die grill van cuisinart. Hoe hoog zet je de temperatuur?

 • Chris
  25 september 2015 om 09:47

  Bij ons kijken we ook uit naar het weekend, even geen verplichtingen en iets leuks doen. Lekker eten en relaxen. Dit hapje ziet er heerlijk uit.

 • Margot
  25 september 2015 om 09:35

  In het weekend niet werken vind ik nog best een uitdaging, maar je mail laten wachten tot maandag vind ik wel een goed idee. Die rolletjes zien er goed uit!

 • Ton steinz
  25 september 2015 om 09:08

  Wat is een mandoline?

 • Marlotte
  25 september 2015 om 08:40

  Oh heerlijk, ik ben ook echt dol op gegrilde aubergine. Of eigenlijk alle gegrilde groenten haha! Ziet er heerlijk uit!

 • Simone
  25 september 2015 om 06:53

  Lekker Pauline. Weekend... Tja, sinds Tom op de markt staat in het weekend hebben we zelden echt weekend. Dus dat is voor mij dan maandag of zo, maar dat snappen klanten dan weer niet dus daar moeten we nog wel een middenweg in vinden. Want ik mis weekenden! Lekker uitgebreid samen ontbijten en inderdaad leuke dingen doen samen. Doe je nu eenmaal niet zo makkelijk op maandag (worden ook geen leuke dingen georganiseerd op maandag...:)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.