Menu

Witte sangria met limoncello

Hoewel ik zelf niet echt een drinker ben, vind ik het superleuk om cocktails te shaken en zomerdrankjes te maken. Je begrijpt, Maurits is heel blij met mij. Onlangs wilde ik voor een barbecue-feestje iets maken met limoncello. Het moest vooral lekker fris zijn, want het was mooi weer. Ik besloot om een witte sangria te maken, die achteraf niet heel erg meer op sangria lijkt.

witte sangria

Ik verving de wijn voor Warre’s witte port, de vruchtjes werden citroen- en limoenpartjes en de brandy werd limoncello. Toch lijkt het qua smaak wel op een witte sangria (port en wijn lijken wel iets op elkaar) en kan ik eigenlijk geen betere naam verzinnen voor dit zomerdrankje. Jullie een idee?

Hij viel in ieder geval goed in de smaak, lekker fris en je drinkt het als limo (gevaarlijk). Ik maakte meteen een grote hoeveelheid, ideaal voor een tuinfeestje. En bovendien staat het ook heel gezellig in zo’n mooie tap. Ik heb ook nog een grotere tap van glas, die is stiekem nog mooier, maar daarvoor was de hoeveelheid weer net te weinig. Keuzes keuzes keuzes.. Dus verdubbel gerust de hoeveelheid als je een groot feestje geeft, of als je gewoon heel erg dorst hebt..

witte sangria

Ingrediënten voor 6 personen
500 ml witte Port (ik gebruikte Warre’s Fine White)
500 ml spa rood
250 ml limoncello
40 ml citroensiroop (ik gebruikte Agroposta)
2 citroenen
2 limoenen
Heel veel ijsklontjes

Zo maak je het
Vul een grote kan of tap met ijs.

Giet de witte port erop.

Meng de spa rood met de citroensiroop. Hou je niet zo van zoet, voeg dan wat minder siroop toe. Giet de spa rood op de port.

Giet de limoncello in de kan. Meng de witte sangria even door elkaar met een lepel.

Was de citroenen en de limoenen. Snijd deze in partjes of schijfjes en voeg deze toe aan de witte sangria.

Serveer de sangria koud. Vul het ijs eventueel bij als het gesmolten is.


witte sangria

witte sangria

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

 • Judy
  13 augustus 2016 om 18:28

  Gemaakt en viel erg in de smaak!!!!

 • Judy
  7 juni 2016 om 23:02

  Lijkt me heerlijk! Dit ga ik binnenkort maken als ik jarig ben!
  Leuke kan heb je gebruikt.
  Bedankt voor je recept.

 • Pauline
  26 mei 2016 om 12:43

  Ohh dat klinkt goed.

 • Marianne van der Maat
  26 mei 2016 om 11:45

  Iced coffee recept uit Australia per kop/glas
  Flinke thee/coffeelepel Nescafe, je kunt t net zo sterk maken als je maar wilt of juist heel mild
  suiker naar wens
  melk
  met Staafmixer flink lang schuimig kloppen
  roomijs in de kop/glas en opvullen met melk mix nit verder mixen, dus met lepel en rietje, heaven in a glass!
  delicious, probeer t maar eens, mijn man lust er wel pap van vooral in de zomer

 • Lynn
  8 augustus 2015 om 13:33

  Ik ga hem vanavond uitproberen :)

 • Ellie
  7 augustus 2015 om 21:15

  Klinkt goed!!

 • Kelly Camfferman
  7 augustus 2015 om 15:25

  Oh wat een leuk dit! Echt een goed idee en super zomers =D

 • Tamara
  7 augustus 2015 om 12:10

  Witte sangria kende ik nog niet echt! Klinkt wel goed!

 • Margot
  7 augustus 2015 om 08:00

  Dit klinkt wel lekker zomers!

 • Nicole
  7 augustus 2015 om 07:56

  Hmm klinkt goed! Al heb ik altijd mijn bedenkingen met port.
  Het lijkt overigens echt teveel op water haha.. :P

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.