witte sangria

Witte sangria met limoncello

Hoewel ik zelf niet echt een drinker ben, vind ik het superleuk om cocktails te shaken en zomerdrankjes te maken. Je begrijpt, Maurits is heel blij met mij. Onlangs wilde ik voor een barbecue-feestje iets maken met limoncello. Het moest vooral lekker fris zijn, want het was mooi weer. Ik besloot om een witte sangria te maken, die achteraf niet heel erg meer op sangria lijkt.

witte sangria

Ik verving de wijn voor Warre’s witte port, de vruchtjes werden citroen- en limoenpartjes en de brandy werd limoncello. Toch lijkt het qua smaak wel op een witte sangria (port en wijn lijken wel iets op elkaar) en kan ik eigenlijk geen betere naam verzinnen voor dit zomerdrankje. Jullie een idee?

Hij viel in ieder geval goed in de smaak, lekker fris en je drinkt het als limo (gevaarlijk). Ik maakte meteen een grote hoeveelheid, ideaal voor een tuinfeestje. En bovendien staat het ook heel gezellig in zo’n mooie tap. Ik heb ook nog een grotere tap van glas, die is stiekem nog mooier, maar daarvoor was de hoeveelheid weer net te weinig. Keuzes keuzes keuzes.. Dus verdubbel gerust de hoeveelheid als je een groot feestje geeft, of als je gewoon heel erg dorst hebt..

witte sangria

Ingrediënten voor 6 personen
500 ml witte Port (ik gebruikte Warre’s Fine White)
500 ml spa rood
250 ml limoncello
40 ml citroensiroop (ik gebruikte Agroposta)
2 citroenen
2 limoenen
Heel veel ijsklontjes

Zo maak je het
Vul een grote kan of tap met ijs.

Giet de witte port erop.

Meng de spa rood met de citroensiroop. Hou je niet zo van zoet, voeg dan wat minder siroop toe. Giet de spa rood op de port.

Giet de limoncello in de kan. Meng de witte sangria even door elkaar met een lepel.

Was de citroenen en de limoenen. Snijd deze in partjes of schijfjes en voeg deze toe aan de witte sangria.

Serveer de sangria koud. Vul het ijs eventueel bij als het gesmolten is.


witte sangria

witte sangria

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

10 tips als je naar Kreta gaat
Project Moestuin #3
Bewaar
10 Comments
 • Judy

  7 juni 2016 at 23:02 Beantwoorden

  Lijkt me heerlijk! Dit ga ik binnenkort maken als ik jarig ben!\r\nLeuke kan heb je gebruikt.\r\nBedankt voor je recept.

  • Judy

   13 augustus 2016 at 18:28 Beantwoorden

   Gemaakt en viel erg in de smaak!!!!

 • Marianne van der Maat

  26 mei 2016 at 11:45 Beantwoorden

  Iced coffee recept uit Australia per kop/glas\r\nFlinke thee/coffeelepel Nescafe, je kunt t net zo sterk maken als je maar wilt of juist heel mild\r\nsuiker naar wens\r\nmelk\r\nmet Staafmixer flink lang schuimig kloppen\r\nroomijs in de kop/glas en opvullen met melk mix nit verder mixen, dus met lepel en rietje, heaven in a glass!\r\ndelicious, probeer t maar eens, mijn man lust er wel pap van vooral in de zomer

 • Lynn

  8 augustus 2015 at 13:33 Beantwoorden

  Ik ga hem vanavond uitproberen 🙂

 • Ellie

  7 augustus 2015 at 21:15 Beantwoorden

  Klinkt goed!!

 • Kelly Camfferman

  7 augustus 2015 at 15:25 Beantwoorden

  Oh wat een leuk dit! Echt een goed idee en super zomers =D

 • Tamara

  7 augustus 2015 at 12:10 Beantwoorden

  Witte sangria kende ik nog niet echt! Klinkt wel goed!

 • Margot

  7 augustus 2015 at 08:00 Beantwoorden

  Dit klinkt wel lekker zomers!

 • Nicole

  7 augustus 2015 at 07:56 Beantwoorden

  Hmm klinkt goed! Al heb ik altijd mijn bedenkingen met port.\r\nHet lijkt overigens echt teveel op water haha.. 😛

Plaats een reactie