ossenhaas sate

Ossenhaas saté van de BBQ

Wij zijn dol op saté, de gewone kipsaté, een saté van de haas (deze wordt gemaakt van varkenshaas) of dé ultieme verwennerij ossenhaas saté. Gemaakt met een heerlijke saté marinade met ketjap. Het liefst geroosterd op de bbq met een lekkere dikke pindasaus erbij. Echt pindasaus we love it! Voordat het vlees ook nog maar op de barbecue ligt,  hebben we al zeker drie keer een stokbroodje door de satésaus gehaald. Doen jullie dat ook? Hoppatee zo je mond in.

ossenhaas sate

Ingrediënten voor 16 stokjes
1 kg ossenhaas
1 rode peper
3 teentjes knoflook
5 el ketjap manis
3 el olijfolie
Zout
1 x recept satésaus

Zo maak je het
Snijd de ossenhaas in blokjes van zo’n 3 x 3 cm. Zorg ervoor dat de blokjes allemaal even dik zijn. Dit is geen hogere wiskunde en je kunt je meetlint in de kluskoffer laten, maar een beetje gelijke grootte kan ik je wel aanbevelen.

Doe de ossenhaasstukjes in een kom en voeg de ketjap en de olie toe.

Hak de rode peper (zonder zaadjes) en de knoflook fijn en voeg dit bij de ossenhaas.

Voeg wat zout toe en meng het even goed door elkaar. Laat de ossenhaas minimaal 1 uur, maar het liefst een nachtje marineren in de koelkast.

Rijg de stukjes ossenhaas op een prikker. Als je houten prikkers gebruikt, kun je ze van tevoren  het beste even weken in koud water.

Rooster de saté van ossenhaas in een minuut of 3 – 4 goudbruin op de barbecue.

Serveer de saté met de zelfgemaakte pindasaus.

ossenhaas sate

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in