Menu

BBQ is on: Saté van ossenhaas

Ik ben dol op saté, de gewone kipsaté, een saté van de haas (deze wordt gemaakt van varkenshaas) of dé ultieme verwennerij saté van ossenhaas. En het liefst geroosterd op de bbq met een lekkere dikke pindasaus erbij. Echt pindasaus I love it! Voordat het vlees ook nog maar op de barbecue ligt,  heb ik al zeker drie keer een stokbroodje door de satésaus gehaald. Doen jullie dat ook? Hoppatee zo je mond in.

Deze sateetjes maakte ik voor een buurtbarbecue die lastminute niet doorging. Daar zat ik dan met een kilo ossenhaas, gemarineerd en wel en op een stokje geregen. Maar op de een of andere manier zijn er altijd wel liefhebbers voor mijn gerechten te vinden. Dus binnen no time werd de niet doorgaande buurtbarbecue een barbecue met friends. Ik hoef maar een foto te appen van mijn zelfgemaakte ijstaart (dat recept krijgen jullie nog) en iedereen, vooral Maris, is meteen present. Ik hou van zulke spontane acties. Niks geen gedoe met datumprikkers, maar gewoon lastminute met no dresscode no make up. De saté viel in ieder geval enorm in de smaak. Hoe langer je hem marineert hoe beter hij wordt… Geniet ervan!

sate van ossenhaas

Ingrediënten voor 16 stokjes
1 kg ossenhaas
1 rode peper
3 teentjes knoflook
5 el ketjap manis
3 el olijfolie
Zout
1 x recept satésaus

Zo maak je het
Snijd de ossenhaas in blokjes van zo’n 3 x 3 cm. Zorg ervoor dat de blokjes allemaal even dik zijn. Dit is geen hogere wiskunde en je kunt je meetlint in de kluskoffer laten, maar een beetje gelijke grootte kan ik je wel aanbevelen.

Doe de ossenhaasstukjes in een kom en voeg de ketjap en de olie toe.

Hak de rode peper (zonder zaadjes) en de knoflook fijn en voeg dit bij de ossenhaas.

Voeg wat zout toe en meng het even goed door elkaar. Laat de ossenhaas minimaal 1 uur, maar het liefst een nachtje marineren in de koelkast.

sate van ossenhaas

Rijg de stukjes ossenhaas op een prikker. Als je houten prikkers gebruikt, kun je ze van tevoren  het beste even weken in koud water.

Rooster de saté van ossenhaas in een minuut of 3 – 4 goudbruin op de barbecue.

Serveer de saté met de zelfgemaakte pindasaus.

sate van ossenhaas

Geen BBQ in de buurt? Je kunt de saté ook gewoon in de grillpan bereiden.

sate van ossenhaas

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

9 reacties

 • Tanja
  4 augustus 2016 om 18:48

  Ossenhaas, je weet wel wat lekker is! Maar ik gebruik vanwege mijn budget magere biefstukjes ( van de Lidl, diepvries, 6 stuks apart verpakt) Die zijn heerlijk, van goede kwaliteit. En i.p.v. een pepertje gaat hier een 1 puntje van een theelepeltje sambal oelak in. Daar komt er ook een fijn gesnipperd uitje bij. Ook komt er 1 volle theelepel Djahé en Laos in en een kleine 1/2 theelepel Djintan. Dit is hier mijn * recept voor saté maar deze marinade gebruik ik met kippenvlees ook vaak voor nasi, bami of mihoen. Zout ben ik aan het minderen en voeg ik niet toe. Maar dat merk je niet door de specerijen. Olie voeg ik nooit aan marinades van vlees toe. Ik heb de indruk dat olie een film om het vlees legt waardoor de andere ingrediënten niet zo goed in kunnen trekken.
  Herman de Wit, ieder heeft een ander budget en smaak en voorkeur! Ik vind uw reactie storend en enigszins bekrompen. Als Pauline saté van ossenhaas maakt moet dat gewoon kunnen en slaat ze geen enkele plank mis!

 • Arjan
  16 juli 2016 om 12:20

  Het recept ga ik zeker gebruiken de komende weken op de camping! :-)
  Wellicht dat er 1 mogelijkheid tot verbetering is om het nog malser te laten blijven: ik zou het zout pas toevoegen voor het rijgen aan de prikkers.
  Simpelweg omdat zout vocht onttrekt.

 • sanne
  26 oktober 2015 om 09:55

  Ohh zo heerlijk sate! We love barbecuen. We steken de bbq nu nog regelmatig aan. We gaan dit recept ook zeker proberen.

 • henk
  15 augustus 2015 om 17:46

  beste herman de wit,

  mag ik vragen waarom je geen ossenhaas mag gebruiken voor sateh????????
  doe ik zelf ook, en zachter vlees is er niet te vinden .

 • Petra
  15 augustus 2015 om 10:57

  Saté blijft toch inderdaad één van de lekkerste gerechten die er bestaat! Ik maak ze inderdaad ook meestal van varkenshaas of ossenhaas, en dan lekker op de BBQ. Heerlijk!

 • Tamara
  14 augustus 2015 om 11:52

  Lekker, ik hou echt van sate!

 • Sanne
  14 augustus 2015 om 10:10

  Zo ontzettend lekker, ik zou het gewoon eens proberen !!

 • Herman de wit
  14 augustus 2015 om 09:39

  Saté van ossenhaas sorry maar dan sla je de plank echt mis hoe krijge je het in je hoofd om daar ossenhaas voor te gebruiken

 • Margot
  14 augustus 2015 om 08:04

  Daar lust ik ook wel een stokje van!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.