salade parelgort halloumi

Fresh & Easy: Salade van parelgort met halloumi

Het is nu echt saladetijd! Tuurlijk eet ik ze het hele jaar door, maar in de winter moet er bij mij hoe dan ook een warm element aan toegevoegd worden. Deze salade van parelgort heeft dat, maar is door de samenstelling en frisse citroendressing toch lekker zomers.

Iemand noemde halloumi in de comments ooit eens piepkaas. En eerst dacht ik “huh”. Maar nu ik er op let snap ik helemaal wat zij bedoelt. Als je kauwt op de gegrilde halloumi dan geeft dat een soort piepend geluid. Let er maar eens op. Ik vind halloumi echt heerlijk en ben blij dat ik het ook gewoon bij de Appie kan halen (gemaksmens). Voor de parelgort moet je nog wel even naar de speciaalzaak/biowinkel. Let er  op welke soort je koopt. Ik kocht die van mij bij Marks & Spencer (ik hou van die winkel) en die hoef je niet voor te weken. Er bestaat ook een versie die je wel moet weken en dat kost logischerwijs meer tijd, geen moeite maar tijd.

Samen met de gegrilde courgette is het een heerlijke, al zeg ik het zelf, maaltijdsalade geworden. En terwijl ik dit schrijf ben ik al aan het nadenken over mijn salade van vanavond. De veldlsa uit eigen tuin is namelijk klaar en die moeten we dus gebruiken. Zo leuk vind ik dat.

salade parelgort halloumi

Ingrediënten voor 4 personen
150 gr parelgort
1 grote courgette
250 gr halloumi
200 gr tuinbonen

Dressing
Sap van een halve citroen
1 teentje knoflook
3 takjes verse munt
4 el olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Bereid de parelgort zoals op de verpakking vermeld staat. In mijn geval kookte ik het in 35 minuten gaar in water met zout. Zet apart.

salade parelgort

Was de courgette en snijd deze in dunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline, maar kan ook met een kaasschaaf of mes. Snijd ook de halloumi in dunne plakken.

Verhit een grillpan (of gebruik je grillapparaat). Grill de courgette en de halloumi aan weerszijden goudbruin. Breng de courgette even op smaak met peper en zout.

Kook de tuinbonen in 5 minuten gaar in water met zout. Je kunt ze eventueel dubbeldoppen. Dit houdt in dat je het buitenste velletje er na het koken afhaalt. Dat velletje gooi je niet weg, maar stop je in je mond.

Maak een dressing van het citroensap, de olijfolie, een gehakt teentje knoflook, wat fijngesneden munt en wat peper en zout. Meng de dressing door de parelgort.

Verdeel de parelgort over de borden. Leg daarop de gegrilde courgette en halloumi. Maak het af met de (dubbelgedopte) tuinbonen.

salade parelgort halloumi salade parelgort halloumi

Eet smakelijk.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Homemade ijsthee - 3 variaties
Vissalade met cocktailsaus
Bewaar
6 Comments
 • Marian van Ek

  14 augustus 2015 at 10:45 Beantwoorden

  Hij ziet er niet alleen smakelijk uit, maar ís het ook ! Wat een heerlijk dressing door de parelgort ! Ik had geen tuinbonen in huis en ben er ook niet zo’n fan van, dus ik heb doperwtjes gebruikt. Goeie combi! Zelfs mijn kritische zoon, had ‘s avonds na zijn werk zijn goed gevulde bord leeg. Joepie !

 • Marja

  12 augustus 2015 at 15:02 Beantwoorden

  Het ziet er zeer smakelijk uit. Maar….waar is Halloumi van gemaakt? Ik lust namelijk geen schapen- of geitenkaas! Hopelijk is het van koemelk gemaakt! Want ik heb wel eens gehoord dat Halloumi de enige kaas is die je kunt grillen cq bakken. En jouw salade ziet er zoooooo smaakvol uit.\r\nGroetjes, Marja. 😀

  • Marian van Ek

   13 augustus 2015 at 17:28 Beantwoorden

   Halloumi is een combinatiekaas van koe-,schapen- en geitenmelk. Als je het allemaal wél mag, maar je denkt dat je het niet lust, moet je dit zeker eens proberen. Is heerlijk !! De Lidl heeft ze soms ook met basilicum en andere kruiden, goddelijk !

 • Saskia - Blij Suikervrij

  12 augustus 2015 at 09:07 Beantwoorden

  Wat fijn dat al die oude granen ook weer helemaal terugkomen. Is weer eens iets anders dan een bruine rijst- of pastasalade! Ik ga je recept snel uitproberen!

 • Vetexbart

  12 augustus 2015 at 08:58 Beantwoorden

  Dat zien er echt heerlijk uit, én nog eens gezond bovenop. Dit komt zeker op mijn boodschappenlijstje deze week!

 • Margot

  12 augustus 2015 at 07:39 Beantwoorden

  Dat ziet r goed uit en nu ben ik wel benieuwd naar het geluid van die halloumi. 😉

Plaats een reactie