fbpx
Menu

Glutenvrije tortilla pizza met zalm

Sponsored. Een tortilla pizza is de ideale oplossing als je zin hebt in een lichte pizza. Je maakt deze namelijk niet met pizzadeeg maar van tortilla’s, wraps dus. Lekker makkelijk en superlekker. Voor dit recept heb ik de glutenvrije wraps van Schär gebruikt. Ideaal voor mensen met een glutenintolerantie. Ineens hoor je overal dat mensen geen gluten meer eten. Vaak met een verkeerde reden, omdat men denkt dat je er dik van wordt. Dat is dus niet het geval. Je wordt dik van teveel chocola, teveel suiker, teveel vet, juist alles waar te voor staat en niet van gluten. Hiermee maken deze anti gluten hipsters het de chef van menig restaurant onmogelijk. En niet alleen de chefs maar ook mensen met een glutenintolerantie worden nu niet meer serieus genomen. “Daar heb je weer zo’n anti gluten meisje, dat bang is om dik te worden” is de stempel die ze nu onterecht krijgen.

Gluten is een eiwit dat in graansoorten zoals rogge, tarwe, gerst en kamut zit.  Gluten zit dus ook in alle producten die deze ingrediënten bevatten zoals brood, crackers, maar ook soms in vleeswaren en sauzen. Bij mensen met een glutenintolerantie worden de gluten niet goed verteerd en dit kan klachten zoals vermoeidheid en spijsverteringsklachten opleveren. Bij coeliakie is het lijf bijzonder gevoelig voor gluten en zorgt zelfs de kleinste hoeveelheid al voor een chronische ontsteking in de darmen. Mensen met coeliakie moeten verplicht glutenvrij leven. Dus speciaal voor deze mensen, dit recept voor een heerlijke glutenvrije tortilla pizza met zalm. En hipsters jullie mogen dit ook gerust eten hoor. Maar alleen omdat het superlekker is en niet vanwege de calorieën.

 tortilla pizza

Ingrediënten voor 4 pizza’s
4 glutenvrije wraps van Schär
2 moten warmgerookte zalm
100 gr ricotta
100 ml tomatenpassata (gezeefde tomatensaus)
1/2 courgette
1 rode ui
Handje rucola
1 tl gedroogde oregano
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (hetelucht).

Breng de tomatenpassata op smaak met peper, zout en de oregano.

Leg de wraps op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verdeel de tomatensaus over de wraps.

Snij de courgette in flinterdunne plakjes en de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over de pizza.

De warmgerookte zalm kun je o.a. kopen bij Albert Heijn. Verdeel deze in stukjes over de pizza’s.

Garneer de glutenvrije tortilla pizza met een paar lepeltjes ricotta.

glutenvrije tortilla

Bak de tortilla’s in ongeveer 10 minuten af in de oven.

Garneer de tortilla pizza’s met wat rucola.

glutenvrije pizza glutenvrije tortilla

Dit is een gesponsord bericht, lees mijn disclaimer.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

5 reacties

  • Rosanne
    5 augustus 2015 om 08:36

    Bedankt voor het recept! Het ziet er echt lekker uit!

    Beantwoorden
  • Angela | Great Body & Skin - A fashion model reveals her secrets ...
    4 augustus 2015 om 10:41

    Klinkt heerlijk! Maar zijn de bodems dan wel stevig genoeg?

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 augustus 2015 om 12:07

    Ja dat gaat echt prima! Je kunt ook van gewone wraps pizza maken.

    Beantwoorden
  • Rena
    4 augustus 2015 om 08:28

    Thank you for this recipe! Never thought that a gluten-free pizza could be look so yummy - and I'm sure not only look :)\nxx from Bavaria

    Beantwoorden
  • Margot
    4 augustus 2015 om 08:04

    Haha mooie intro! En het ziet er inderdaad lekker uit!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen