Menu

Easy: Salade met falafel en tahin dressing

Wauw deze salade met falafel en tahin dressing is echt goed gelukt! Mag ik best zeggen toch? Ik had zin om een anders dan anders salade te maken. Eentje die lekker vult, maar toch gezond is. En een keertje zonder kaas. Is het jullie al opgevallen dat ik bijna overal kaas overheen gooi? Ja ik ben er dol op! Maar vandaag even niet. Alhoewel feta zeker niet misstaan had in dit recept…

Ik maakte een dressing op basis van Tahin, dat is een sesampasta die veel in de Midden Oosterse keuken gebruikt wordt. Erg lekker al zeg ik het zelf. Helemaal in combinatie met het frisse van de yoghurt. Je kunt de falafel zelf maken volgens het recept op mijn blog (niet moeilijk, maar duurt wel wat langer) maar je kunt ook falafel bij De Turk kopen. Deze is ook van prima kwaliteit. Mijn tip: serveer er lekker Libanees platbrood bij. Dat wordt smullen!

salade falafel met tahin dressing

Ingrediënten voor 4 personen
2 rode paprika’s
1 courgette
75 gr rucola
2 handjes worteljulienne
3 tomaten
Stukje komkommer
1 rode ui
250 gr falafel (recept)

Tahin dressing
3 tl tahin
2 el Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
Sap van een halve citroen
Klein handje peterselie
Peper en zout

Zo maak je het
Bereid de falafel volgens het recept. Mocht je een kant en klare falafel gekocht hebben, dan kun je deze even kort opwarmen in de oven op 180 graden. Of kort in de grillpan leggen, dat kan ook.

Was de paprika en de courgette en snijd ze in repen en plakjes. Grill ze in 5 minuten aan weerszijden goudbruin en breng ieder stukje apart op smaak met wat peper en zout. Ik heb zelf een Cuisinart grill, daarin gaat het heel makkelijk. Maar het kan ook gewoon in de grillpan.

Verdeel de rucola over 4 borden. Verdeel over ieder bord een kleine beetje van de worteljulienne,

Snij de tomaten in partjes, de komkommer in blokjes en de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over de sla.

Verdeel de gegrilde groentes en de falafel over de borden.

Maak een dressing van de Tahin, de yoghurt en het sap van een halve citroen. Breng het op smaak met een geperst teentje knoflook, wat peper en zout en wat gehakte peterselie.

Garneer de falafel salade met de tahin dressing.

Lekker met platbrood erbij.

salade falafel met tahin dressing salade falafel met tahin dressing

Dit recept is als je de yoghurt vervangt voor kwark Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

 • Hannah
  21 oktober 2015 om 19:50

  Heel erg lekker (ook namens mijn huisgenoten)! Aangezien wij geen grilpan hebben heb ik de groente een half uurtje in de oven gedaan (met olie/thijm/knoflook en ik had nog pompoen over, alles in een ovenschaal). Ik wist niet of het de bedoeling was dat de peterselie (en citroensap) dóór de saus moest of over los over de rucola.. Ik heb het er fijngehakt doorheen gedaan :)
  Tot slot heb ik er naan-brood van de appie bijgedaan, dat was echt lekker! Als je er alleen een broodje falafel van wilt maken kun je beter pitabroodjes nemen ofzo, omdat je die open kunt snijden.
  Conclusion: AANRADER!!

 • Julie
  30 augustus 2015 om 21:04

  Wow ziet er heel lekker uit! Sowieso een fan van falafel; ben benieuwd wat het zal geven met de dressing. Probeer ik binnenkort zeker eens uit!

 • Ellen
  27 augustus 2015 om 11:27

  Oh met een falafel salade kan je mij altijd een groot plezier doen! Ik maak ook regelmatig tahini dressing. Heerlijk!

 • Vera
  26 augustus 2015 om 09:53

  Lijkt me heerlijk, maar is Griekse yoghurt wel VZL proof?

 • simone
  26 augustus 2015 om 09:06

  Tahin in een dressing, dat had ik nou nooit bedacht! Klinkt overheerlijk, ga ik zeker een keer proberen :)

 • Margot
  26 augustus 2015 om 07:35

  Die dressing vind ik wel een heel goed idee, dat ga ik ook eens proberen!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.