Menu
Def_IMG_6501.jpg

Diary Augustus #2

Vanaf nu heet deze rubriek Diary, dagboek dus. Ik vond My life in pictures toch wat te lang en diary bekt beter. De inhoud blijft hetzelfde, een overzichtje van mijn laatste weken. De afgelopen week was het gelukkig heel vaak mooi weer en deed ik alsof het nog vakantie was. En ondanks dat Mau en ik allebei weer hard aan de slag zijn, lukt het toch om heel veel te genieten. Kijk je mee?

barbecue

Op onze laatste officiële vakantiedag, chillden we in onze achtertuin. ’s Avonds ging uiteraard de barbecue aan. Een hele simpele kleine barbecue met wat vlees, salade en meloen met ham.

ikea catalogus

Annika en ik hebben allebei bij IKEA Groningen gewerkt. Ik heb een speciale liefde voor IKEA al vanaf kleins af aan. Ik was als kind (en Annika ook) al helemaal blij als de nieuwe catalogus uitkwam. Extra leuk om samen naar het persevent te gaan. Het thema voor komend jaar is Aandacht maakt alles mooier. Met een speciale focus voor Food! Yes!

ikea catalogus

Die kannen met kurk zijn zo pretty! Binnenkort komt er een hele leuke samenwerking met IKEA aan, waar jij ook in betrokken kunt worden. Houd de site dus goed in de gaten als je ook dol bent op IKEA.

jamie magazine

Daarna werd ik geïnterviewd door Jamie Magazine. Ik zal het met jullie delen als het online staat. Hun nieuwe Azië nummer is echt te gek trouwens.

confetti koekjes

Sinds lange tijd bakte ik weer eens koekjes. Confetti koekjes, ik zal ze binnenkort delen in de Kidsproof rubriek.

mama bakkerij

mama bakery

Mijn favoriete lunchroom in Amsterdam is by far Vinnies Deli. Ik heb er al eerder over geschreven. Samen met Monique, Brenda en Sabine werd ik uitgenodigd voor een leuk event. We moesten ons melden in Amsterdam, op de Haarlemmerstraat. Daarna werden we naar een geheime plek gebracht… En dat was de Mama Bakkerij. Een bedrijf dat ontstaan is uit liefde voor brood en de mens. Eigenaar Karel begon ooit in eigen keuken, maar als snel werd deze ruimte te klein voor de duizenden kilo’s meel en bloem die er verwerkt werden. Nu is er een nieuw pand in Zwanenburg/Halfweg. Alle broden worden hier nog steeds met de hand gemaakt en ze gebruiken enkel meel en bloem uit Nederland. Dat is misschien duurder, maar ook beter van kwaliteit, aldus Karel.

In de bakkerij wordt niet alleen brood gebakken. Het is tegelijkertijd een opleidingstraject en in het bijzonder voor jongeren die moeite hebben met de huidige maatschappij. Dus naast pure ambacht is het ook een bedrijf met aandacht voor de mensen die het moeilijk hebben. Zo leuk om dit achter de schermen te zien. En ze zijn dé broodleverancier van Vinnies en andere zaken in Amsterdam.

mama bakkerij
vinnies deli

Na de rondleiding mochten we uiteraard proeven. Dit gerookte maïssoepje met lavasolie vind je bij Vinnies op de kaart. Ernaast ligt brood van de barbecue met zwart geblakerde prei. Delish! Vinnies wisselt regelmatig van kaart en altijd weten ze mij weer te inspireren. “Waarom ik zo verliefd ben op Vinnies?” Naast het feit dat ik mij hier altijd welkom voel, ben ik ook enorm fan van de kaart. Alles wordt huisgemaakt van enkel verse ingrediënten en dat proef je terug op je bord. Vinnies weet altijd weer een leuke en gevarieerde twist te geven aan recept. Ze koken met invloeden van over de hele wereld. Zo staat er nu Midden Oosterse shakshuka op de ontbijtkaart, maar ook een Italiaanse frittata en de enige echte Amsterdamse Ossenworst.

vinnies deli
Net als deze bruschetta met bloemkoolcrème en San Daniele ham. Te heerlijk voor woorden. En niet iets wat je zo 1,2,3 zelf bedenkt. Toch? Voor onderweg kregen we nog een plak bananabread mee, met blauwe bessen. Ook altijd fijn. En ik zeg het nog maar een keer, hun granola is echt heerlijk. Valt het op dat ik fan ben?  Naast de vestiging op de Haarlemmerstraat kun je ook terecht op de Nieuwezijds Kolk in hartje centrum.

o my bag

Very happy met my new O my bag! Ik heb The Betsy, precies groot genoeg voor je essentials (lipstick, telefoon en zonnebril).

haarlem culinair

O hallo liefde! Samen met Maurits bij Haarlem Culinair. Ik vond het wederom leuk, maar ik vind ook dat Haarlem Culinair wel wat aan vernieuwing toe is. Het is ieder jaar hetzelfde. Dus tijd voor wat anders…

toujours haarlem

Toch smaakte deze zalm met feta van Toujours mij prima..

de oerkap

Zo ben ik het meest in mijn element. Vrienden, zon en pizza uit een doos. Bij de Oerkap in Haarlem. Dat is ons stadsstrandje en superleuk om ook met kids naartoe te gaan.

bolletje speltbeschuit

En afgelopen woensdag was mijn event met Bolletje. Samen met 10 bezoekers ging ik een beschuitje eten bij Mijn Stadstuin in Amsterdam. Ik zal nog een uitgebreid fotoverslag met jullie delen.

hrlm

Ik ging naar de kapper (ik ga altijd naar Salon B) en daar zag ik mijn foto + boek ineens in de HRLM staan. Superleuk. Dat is de stadsglossy van Haarlem.

tent 6

Zodra de zon schijnt ben ik op het strand te vinden.. Deze keer aten we bij het nieuwe Tent 6 in Zandvoort. Ik had een poussin en Maurits gamba’s. Echt superlekker! Aanrader dus.

Ondertussen hebben Annika en ik samen een enquete opgesteld. Ik vind het belangrijk om mijn blog te blijven verbeteren. En daarbij is jullie mening natuurlijk essentieel. Jullie zijn mijn lezers. Ik zou het heel erg op prijs stellen als je even een paar minuten neemt om hem in te vullen.

De komende weken worden leuk, maar ook hectisch. De zomer is voorbij en mijn mailbox stroomt weer vol. Ik ga woensdag meevaren op de Conimex boot tijdens Sail Amsterdam. Ik ga aan de slag met een heel leuk project. En ik ga filmen op Proefpark Haarlem. Maar dat ga je allemaal wel terugzien hier.

Volg mij ook op Instagram voor nog meer behind the scenes.

Ph Mama Bakkerij: Emma Peijnenburg

 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan