Menu

Cocktail O’ Clock Strawberry Daiquiri

De strawberry daiquiri is de favo cocktail van Annika. Zelf had ik deze nog nooit geproefd, dus de hoogste tijd om hem zelf te maken. Je maakt deze cocktail frozen, dat wil zeggen dat je een flinke hand ijs toevoegt. Ideaal voor een bloedhete dag. En nu extra lekker omdat de aardbeien in het seizoen zijn.

strawberry daiquiri maken

De aardbeiencocktail bestaat uit witte rum (ik had nu Havana Club), aardbeien, limoen en suikerwater, siroop dus. Het suikerwater maak je door 1 deel water met 2 delen suiker te mengen. Je kunt dit verhitten dan smelt de suiker meteen, of gewoon even roeren totdat de suiker is opgelost. Je kunt ook een aardbeiensiroop gebruiken, zoals ik ook gedaan heb.

Ik ben zelf geen enorme drinker, eigenlijk drink ik bijna nooit alcohol. Behalve af en toe een cocktail, of een likeurtje door de koffie. En dan ook maar eentje. Maar ik moet natuurlijk wel weten wat ik jullie voorschotel, dus ik heb geproefd en ik kan je alvast verklappen dat hij is goedgekeurd. Ik vind deze cocktail echt superlekker. Lekker fris door de aardbeien en de limoen.

strawberry daiquiri maken

Ingrediënten voor 1 cocktail
30 ml rum
Sap van een halve limoen
1 el (aardbeien)siroop
6 aardbeien
Flinke hand ijsklontjes

Zo maak je het
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.

Doe alle ingredienten in een blender en blend er een gladde massa van. Let er wel op dat je blender ijs kan crushen, want anders kan je blender hierdoor kapot gaan. Mijn Magimix blender heeft hier geen moeite mee.

strawberry daiquiri maken

Serveer de strawberry daiquiri in een mooi glas, eventueel met een aardbeitje op het randje.

strawberry daiquiri maken
strawberry daiquiri maken

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

10 reacties

 • Suus
  13 juli 2015 om 21:25

  Oke, dit ziet er echt ontzettend lekker uit. Een aantal jaar geleden heb ik in London ook een cocktail gedronken met aardbei en rum, alleen ik ben hem nooit meer tegen gekomen. (Nou moet ik ook heel eerlijk bekennen dat ik er niet dagelijks hard naar op zoek ben haha.)
  Deze ga ik zeker proberen te maken!!

 • lotte
  12 juli 2015 om 09:55

  Oeh nice! Ben benieuwd hoe je 'm maakt :)

 • gerhilde maakt
  11 juli 2015 om 10:26

  Ik heb die eigenlijk ook nog nooit gedronken. Die moet ik eens testen!

 • Pauline
  10 juli 2015 om 21:07

  Die ga ik binnenkort nog delen :)

 • Pauline
  10 juli 2015 om 21:07

  Haha heel goed

 • Nicole
  10 juli 2015 om 20:06

  Oke dus ik ga morgen rum kopen en een limoen haha.. Rest heb ik in huis ;-)

 • Margot
  10 juli 2015 om 09:25

  Heerlijk! En eigenlijk heel simpel!

 • Lotte
  10 juli 2015 om 07:45

  Oeee lekker! Leuk kleurtje heeft 'ie ook! Mijn lievelingscocktail blijft toch wel de mojito. En dan met extra veel limoen en niet teveel rietsuiker. Zoo lekker en zomers:)

 • Joyce
  10 juli 2015 om 07:30

  Ik ben deze zomer al de hele tijd aan het genieten van een soortgelijke cocktail met aardbeien en citroen (wel alcoholvrij, het zou anders wat teveel van het goeie zijn :-P)

 • Farah
  10 juli 2015 om 07:09

  Ja Daiquiri frappe <3. Echt mijn ultime favourite. In Cuba dronk ik die hele dagen. Wordt tijd dat ik hem ook eens in Nederland klaar ga maken.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST