Spinaziesalade

Geitenkaas salade met aardbeien

Ik vind het fijn om afwisselend te lunchen. De ene keer geniet ik van een lekker broodje en de andere keer kies ik voor een wat lichtere lunch. Meestal maak ik dan een salade zoals deze geitenkaas salade. Dit zet je supersnel op tafel, is eenvoudig te maken en je kan eindeloos variëren. Wat ik erg lekker vind, is de combinatie van zoet en zout. Denk bijvoorbeeld aan rauwe ham met meloen. Deze smaken passen goed bij elkaar en het is zo lekker!

Ik heb nu als basis spinazie gebruikt voor mijn salade. Om de salade een zomerse touch te geven, kies ik voor aardbeien, geitenkaas en serranoham. Ik gebruik nu geitenkaas in plakken, maar je kunt ook zachte geitenkaas gebruiken.  Het zoute van de geitenkaas past goed bij het zoete van de aardbeien. Verder doe ik er nog wat avocado bij en garneer ik de salade met een balsamico dressing en pecannoten.

Ingrediënten voor 4 personen

250 gram spinazie
100 gram aardbeien
2 plakjes geitenkaas
2 plakjes serranoham
1 avocado
handje pecannoten
1 el balsamico
3 el olijfolie

Zo maak je het

Was de spinazie en dep deze droog. Doe de spinazie in een schaal.

Was de aardbeien en snij deze doormidden. Snij de avocado in stukjes. Voeg ze bij de spinazie.

Snij de plakjes geitenkaas in driehoekjes en scheur de serranoham in repen. Voeg dit bij de salade.

Maak een dressing van 1 el balsamico en 2 el olijfolie.

Garneer de salade met de pecannoten en de dressing.

En klaar is je geitenkaas salade. Eet smakelijk!

Spinaziesalade

 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Hotspots in Barcelona
Fresh & Easy: Gado Gado
Bewaar
5 Comments
 • Bas

  24 juli 2015 at 10:18 Beantwoorden

  Waarom kijk je niet door de reclame heen? Ik gebruik de recepten juist als inspiratiebron en maak ze dus ook niet altijd met product X of merk Y wat genoemd wordt in de reclame…

 • Margot

  23 juli 2015 at 13:42 Beantwoorden

  Inderdaad, dit is voor mij ook een reden dit ik deze blog steeds minder volg terwijl ik er voorheen elke dag op keek. Nu vind ik al die reclameboodschappen behoorlijk irritant en ook in de recepten worden meer en meer gesponsorde artikelen gebruikt. Heel jammer!

  • Annika

   23 juli 2015 at 16:43 Beantwoorden

   Ik vind dit persoonlijk wel meevallen. Gemiddeld is 10 a 20 procent van de artikelen gesponsord en de rest is niet gesponsord. Daarnaast zijn de gesponsorde artikelen ook nog verpakt in een recept, waardoor je er ook nog echt iets aan hebt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de reclames op televisie en de advertenties in magazines.

   • evelien

    23 juli 2015 at 21:53 Beantwoorden

    Ik zet de televisie ook niet aan om reclames te kijken maar om programma’s te zien…..

 • evelien

  23 juli 2015 at 12:30 Beantwoorden

  Toch jammer dat je in steeds meer food blogs veel gesponsorde berichten tegen komt……De een kan dat toch net wat beter ‘verpakken’ als de ander.

Plaats een reactie