turkse gehaktspies

Turkse gehaktspies

Deze Turkse gehaktspies kun je ook heel goed op de BBQ bereiden, is weer eens wat anders dan een shaslick. Ik kook eigenlijk vrij weinig Turkse recepten en dat is best wel zonde, want deze keuken heeft heel wat te bieden. Jaren, maar dan ook echt jaren geleden (dit klinkt alsof ik 300 ben), ging ik naar Turkije. Dat was mijn eerste vakantie alleen in het buitenland. Met een vriendin. Ik was toen best wel wereldvreemd, want opgegroeid in een dorp met 500 inwoners, dus niets gewend. Dus ik vond het eten daar maar niets. Ook omdat ik er behoorlijk ziek van ben geworden, maar ook iets met wat de boer niet kent. De rest van de week at ik bij Mc Do.. (sssst)

Dat is nu natuurlijk wel anders. Ik probeer juist gerechten uit die ik niet ken en ik wil altijd alles proeven. Deze gehaktspies is behoorlijk veilig, echt dit lust iedereen. Zelfs een 18 jarig meisje uit een dorp dat voor het eerst in Turkije is. En als je het niet aandurft kan je het lamsgehakt eventueel vervangen door rundergehakt. Erbij serveerde ik couscous met lente ui, erwten en verse munt. Hier vind je een vergelijkbaar recept. Lekker makkelijk! De muntyoghurt maakt het lekker fris.

turkse gehaktspies

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr lamsgehakt
1 ei
0,5 rode peper
2 teentjes knoflook
Handje paneermeel
1 tl komijn
1 tl oregano
Snuf kaneel
Zeezout

Muntyoghurt
4 el Griekse yoghurt
1 teentje knoflook
2 takjes munt
Zeezout

Zo maak je het
Doe het gehakt in een kom. Hak de rode peper (zonder de zaadjes) en de knoflook fijn. Voeg dit bij het gehakt. Voeg een eitje toe en een handje paneermeel. Breng het gehakt op smaak met de komijn, de oregano een snuf kaneel en zout naar wens. Meng goed doorelkaar. Is het mengsel nog te nat?, voeg dan wat extra paneermeel toe.

Neem een satéprikker en verdeel wat van het gehakt om de prikker. Druk het stevig aan. Het beste kun je je handen iets nat maken van tevoren. Zorg dat de gehaktspies gelijkmatig is van dikte. Laat de gehaktspiesen even opstijven in de koelkast.

Maak in de tussentijd de muntyoghurt. Hak de knoflook en de muntblaadjes fijn. Meng dit met 4 el Griekse (of Turkse) yoghurt. Breng de yoghurt op smaak met wat zeezout.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de gehaktspiesen rondom aan en gaar. Je kunt ze dus ook op de barbecue leggen.

Serveer de Turkse gehaktspies met de muntyoghurt en wat couscous.

turkse gehaktspies

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

BBQ Makkelijke recepten Gehakt Vlees recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in