salade kip granaatappel

Fresh & Easy: Salade met kip en granaatappel

I love love love de Midden Oosterse keuken. Zo warm, kruidig en veelzijdig. Deze salade met kip en granaatappel heeft een Midden Oosters tintje. In de eerste plaats natuurlijk door de granaatappel. Ik ben er dol op, ook op het pellen, ik word daar serieus helemaal zen van. Een granaatappel pellen is namelijk niet iets wat je snel moet doen. Heel rustig en bij voorkeur onder water (want zo heb je minder spetters). Heel rustgevend, al zeg ik het zelf. Om de granaatappel wat extra bij te staan maakte ik een dressing van granaatappelmelasse van SOUQ, deze heeft een lekker zoetzure smaak.

veldsla

De kip kruidde ik met sumak, nog zo’n fijne uit de Arabische cuisine. Het heeft ook een friszure smaak, superlekker. Leuk detail is dat de veldsla die ik voor deze salade gebruikte, uit eigen tuin komt. Jeej. Maurits had een heel zakje zaadjes leeggestrooid over een bak met aarde. Met als gevolg, heel veel veldsla, zo leuk! Ik word er oprecht heel blij van als ik sla uit eigen tuin kan plukken. De tomaatjes waren helaas nog niet rijp, anders had ik die ook nog toegevoegd. In plaats daarvan gebruikte ik nu geroosterde paprika, ook fijn!

 salade kip granaatappel

Ingrediënten voor 4 personen
3 – 4 kipfilets
150 gr veldsla
1 granaatappel
3 geroosterde paprika’s (uit een pot)
1 rode ui
80 gr feta
Handje pijnboompitten
Handje munt
2 tl sumak
Peper en zout

Dressing
1 el granaatappelmelasse
Kneepje citroensap
4 el olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Kruid de kipfilets met peper, zout en de sumak en grill ze aan weerszijden goudbruin. Voor mijn grill heb ik geen olie nodig. Heb je dat wel nodig, vet dan de kipfilet in, niet je grill. Leg de kip apart en snijd in dunne plakken.

Was de veldsla en doe het in een grote schaal.

Snij de rode ui in halve ringen en de geroosterde paprika’s in stukjes. Voeg dit bij de salade.

Pel de granaatappel, in deze video  laat ik je zien hoe je dit doet.

Verdeel de kip en de granaatappelpitjes over de salade.

Rooster de pijnboompitjes kort en voeg deze ook bij de salade. Verkruimel tenslotte de feta eroverheen.

Maak een dressing van de granaatappelmelasse, het citroensap, de olijfolie en wat peper en zout.

Drizzle dit over de salade met kip en garneer de salade met wat vers gehakte munt.

salade kip granaatappel 3 salade kip granaatappel 5

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

25 dingen die je met een banaan kunt doen
Midden Oosterse Mezze
Bewaar
4 Comments
 • Puck

  2 juli 2015 at 14:30 Beantwoorden

  Een granaatappel doormidden breken en dan op z’n kop er met een houten lepel opslaan werkt ook goed. Vallen de pitjes er gewoon uit. En ze blijven nog heel ook.

 • Tamara

  1 juli 2015 at 19:26 Beantwoorden

  Lekker recept! Weer eens iets anders met die granaatappel!

 • Margot

  1 juli 2015 at 10:55 Beantwoorden

  Wat een heerlijk zomers recept!

 • Anne-Ruth Dekker

  1 juli 2015 at 08:38 Beantwoorden

  Deze salade lijkt me heel lekker! Op kantoor heb ik altijd op woensdag salade beurt, dus ga hem daar zeker een keer maken.

Plaats een reactie