fbpx
Menu

BBQ is on: Perziken van de BBQ

Er is niets lekkerders dan warm geroosterd fruit van de barbecue, althans dat vind ik. Mijn old time favorite is gegrilde ananas, maar ik heb er een nieuwe favoriet bij, namelijk perziken van de bbq. Superlekker om er een bol yoghurtijs bij te serveren, maak ook het ideale toetje als je het wat rustiger aan wilt doen met de calorietjes. Dan kies je in plaats van ijs voor Griekse yoghurt met honing en een beetje vanille. Hemels!

En het is ook nog eens heel easy! Als de bbq zijn werk gedaan heeft en iedereen zich tonnetje rond heeft gegeten, leg je de gehalveerde perziken op de bbq. Laat ze lekker rustig liggen, totdat ze helemaal zacht geworden zijn. Het hangt een beetje van de hitte van de barbecue af hoe lang dit duurt. In de tussentijd meng je wat vanille door de yoghurt en hak je wat nootjes, veel meer heb je niet nodig. Geniet er lekker van! Oh en krijg je hier nu onwijs zin in, maar is er geen bbq in de buurt, het kan ook in de oven of op grill….

perziken van de bbq

Ingrediënten voor 4 personen
2 perziken
4 el Griekse yoghurt
1 vanillestokje
Honing
Handje pistachenoten

Zo maak je het
Was de perziken en snijd ze doormidden. Leg ze met de snijkant op de bbq. Laat ze net zo lang liggen totdat ze lekker zacht geworden zijn.

Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Meng dit door de Griekse yoghurt.

Hak de pistachenoten grof.

Serveer de perziken van de bbq met een lepel Griekse yoghurt. Garneer ze met een lekkere drizzle honing en wat fijngehakte pistachenootjes.

Smullen!

perziken van de bbq

perziken van de bbq

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

7 reacties

  • Danielle
    21 juli 2015 om 15:11

    Oh jammie! Dit is echt een feestje om te eten!

    Beantwoorden
  • Dionne
    17 juli 2015 om 17:32

    Weet je wat er ook lekker bij is... zachte geitenkaas, als voorgerechtje! HEMELS

    Beantwoorden
  • Annika
    19 juli 2015 om 19:26

    Hmm dat klinkt ook lekker inderdaad!

    Beantwoorden
  • Jolanda
    17 juli 2015 om 09:02

    Oew we gaan aankomende woensdag bbq'en. En ik ben op zoek naar lekkere receptjes. Deze gaan we dan eens proberen! :) Bedankt!

    Beantwoorden
  • Annika
    17 juli 2015 om 13:38

    No thanks en alvast veel plezier!

    Beantwoorden
  • Getvices
    17 juli 2015 om 08:56

    We zagen het al langskomen op je Instagram. Wat een goed idee, echt heel lekker!

    Beantwoorden
  • Margot
    17 juli 2015 om 08:02

    Wat een goed idee, daar had ik nooit aan gedacht!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen