perziken bbq

Perziken van de BBQ

Er is niets lekkerders dan warm geroosterd fruit van de barbecue, althans dat vinden wij. Onze old time favorite is gegrilde ananas, maar we hebben er een nieuwe favoriet bij, namelijk perziken van de bbq. Superlekker om er een bol yoghurtijs bij te serveren, maak ook het ideale toetje als je het wat rustiger aan wilt doen met de calorietjes. Dan kies je in plaats van ijs voor Griekse yoghurt met honing en een beetje vanille. Hemels!

Perziken op de bbq

En het is ook nog eens heel easy! Als de bbq zijn werk gedaan heeft en iedereen zich tonnetje rond heeft gegeten, leg je de gehalveerde perziken op de bbq. Laat ze lekker rustig liggen, totdat ze helemaal zacht geworden zijn. Het hangt een beetje van de hitte van de barbecue af hoe lang dit duurt. In de tussentijd meng je wat vanille door de yoghurt en hak je wat nootjes, veel meer heb je niet nodig. Geniet er lekker van! Oh en krijg je hier nu onwijs zin in, maar is er geen bbq in de buurt, het kan ook in de oven of op grill.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 perziken
  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 vanillestokje
  • Kneepje honing
  • 30 gr pistachenoten

Zo maak je het

  1. Was de perziken en snijd ze doormidden. Leg ze met de snijkant op de bbq. Laat ze net zo lang liggen totdat ze lekker zacht geworden zijn.

  2. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Meng dit door de Griekse yoghurt. Hak de pistachenoten grof.

     

  3. Serveer de perziken van de bbq met een lepel Griekse yoghurt. Garneer ze met een lekkere drizzle honing en wat fijngehakte pistachenootjes.

perziken bbq

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

BBQ Camping Makkelijke recepten Hollandse recepten Koolhydraatarme recepten Zomer recepten Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in