fbpx
Menu

Sushi van quinoa

Heb je wel eens sushi van quinoa gegeten? Ik vertelde jullie laatst al dat ik soms te weinig aandacht besteed aan mijn lunch. Meestal eet ik 2 crackers of een paar rijstwafels met kaas, saai!  Die confession was voor mij een stok achter de deur om het anders te doen. Want sindsdien hebben jullie hele lekkere, gezonde en vooral gevarieerde lunches voorbij zien komen op mijn Instagram. Nu maak ik vaak een salade met daarop van alles wat ik in de koelkast vind. Het nadeel van een salade is dat je daarna toch snel weer trek hebt. Daarom is het ook helemaal niet verkeerd om eens met rijst of quinoa te lunchen. Net zo gezond, maar het vult wel beter. En om er helemaal een feestje van te maken kun je deze sushi maken met quinoa. Smullen!

Lassie heeft ook granen en zaden zoals quinoa, bulgur en couscous in haar assortiment. Net zoals rijst, ingrediënten die perfect passen in een healthy levensstijl. En heel eenvoudig te bereiden zijn. Nu lijkt deze quinoa sushi misschien een uitdaging, maar dat valt reuze mee. En je kunt dit ook prima de avond van tevoren voorbereiden, handig om mee te nemen naar je werk.


sushi van quinoa

Ingrediënten voor 2 – 4 personen
4 nori vellen
200 gr quinoa
8 krab sticks (zalm of tonijn kan ook)
1 avocado
Halve komkommer
4 tl wasabi
1 el rijstazijn

Materialen
Rolmatje

Zo maak je het
Kook de quinoa gaar zoals op de verpakking vermeld staat.

Giet het af en meng de rijstazijn door de quinoa. Laat het vervolgens afkoelen.

Snij de komkommer eerst door de helft en vervolgens in 4 dunne repen ter lengte van de lange kant van het nori vel.

Snij de avocado doormidden en verwijder de pit. Schil de avocado en snij deze in dunne repen.

Leg het nori vel op het rolmatje.

Verdeel een kwart van de quinoa over het nori vel. Maak een laag van ongeveer een 0,5 cm dik en hou aan het uiteinde 1 cm vrij. Dit wordt je plakrand.

Verdeel een tl wasabi pasta over de quinoa.

Leg 2 krabsticks over de lente van het nori vel.  In plaats van krab kun je uiteraard ook rauwe zalm of tonijn gebruiken. Leg de komkommer en de avocado ernaast.

Rol de sushi nu voorzichtig op met behulp van het rolmatje.

Maak de vrij gebleven rand een beetje nat met water en plak de rol dicht.

Druk de rol stevig aan en leg hem in de koelkast.

Snij de sushi van quinoa voor het serveren doormidden.

Serveer de quinoa sushi met sojasaus.

sushi van quinoa

Dit recept is Voedselzandloper proof en verscheen eerder in het Voedselzandloper kookboek.

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

4 reacties

  • Nienke
    6 december 2018 om 15:29

    Als je sushi van quinoa maakt dan kan je het op de volgende manier “sticky” krijgen (zonder vette mayonaise). Week een dessertlepel gemalen lijnzaad met een eetlepel water en laat het een kwartiertje staan. Meng het dan met de afkoelende gekookte quinoa (ik schat in op 50-75 gram quinoa). Werkte super en gaf zelfs een beetje een romige touch aan het geheel.

    Beantwoorden
  • Annika
    6 december 2018 om 16:12

    Bedankt voor de tip!

    Beantwoorden
  • Marijke I easydailyfood
    4 juni 2015 om 19:27

    oooo dit klinkt goooooooeeeed!!

    Beantwoorden
  • Margot
    4 juni 2015 om 16:52

    Lekker om mee te nemen als lunch inderdaad!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen